Αναζήτηση τίτλου Ελληνικής ταινίας Νο 2

georgecy

RetroN00b
Joined
16 Απρ 2011
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι κι αν κάποιος φίλος/φίλη μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμήσω.

Ψάχνω μια ταινία, δεν θυμάμαι τίτλο, νομίζω πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ( ;) . Θυμάμαι την σκηνή όπου πήγε να δείξει στον αδελφό του ότι ήταν πολύ εύκολο να κάνει κάποιος τον κλέφτη. Πάνε λοιπόν οι δυο τους (με τον αδελφό του) και με το που μπαίνουν στο σπίτι αφήνει την ταυτότητα του (απόδειξη ότι δεν είναι κλέφτες) . Όμως γίνεται τσακωτός από την κόρη του ιδιοκτήτη.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερα. Ούτε αν όντως ήταν ο Παπαμιχαήλ, ούτε κανένα από τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας.

Ελπίζω κάποιος από σας να θυμάται κάτι.

Ευχαριστώ.
 
Ειναι η ταινία "Εραστές του ονειρου". retro DB www.retrodb.gr/wiki/index.php/%Εραστές_του_ονείρου

Επιγραμματικα λιγο για το σεναριο.....

Ο μικρός αδερφος του Παπαμιχαηλ (δεν θυμαμαι ποιος ήθοποιος υποδυόταν τον αδερφό) παρασύρεται απο 2 τύπους να ξεκινήσει μικροκλοπές με το σκεπτικό ότι μονο με τις ληστίες βγάζει καποιος πολλά λεφτά, διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να δουλευει σε όλη του τη ζωή μεροκάματο στο ναυπηγειο.

("δεν θα περιμένω στις εκπτώσεις για να αγοράσω καινούργιο σώβρακο!!" :p )

Το μαθαίνει αυτό ο Παπαμιχαήλ και προκειμένου να τον συνετίσει, του προτείνει να κανουν μαζί μια ληστεία, για να του αποδείξει οτι η κλοπή ειναι μεν ο εύκολος δρόμος γιατί όλοι μπορουν να κλέψουν, αλλα ομως δεν ειναι ο σωστός.

Μπαινουν λοιπον το βραδυ σε μια βιλα, και τους κανει τσακωτούς η κόρη του ιδιοκτητη (Ζωή Λάσκαρη).

Συπτωματικά ομως, ο πατερας της Λάσκαρη -ο οποιος δεν ζει- ήταν η αιτία που είχε πεθάνει ο πατερας του Παπαμιχαήλ, κάτι που δεν το γνώριζε ούτε η Λάσκαρη, ουτε ο Παπαμιχαήλ.

Οι δυο νεοι ερωτευονται, ομως η οικογενεια της Λάσκαρη δεν θελουν τον Παπαμιχαήλ για γαμπρό, αφενός γιατί θεωρούν οτι της παίζει τον ερωτευμένο για να εκδικηθεί για τον θανατο του πατερα του, αφετερου γιατί θελουν να την παντρεψουν με ενα πλουσιο (Νικο Δαδινόπουλο) για να σωθούν οικονομικά. Σημειωτέον οτι η οικογενεια της Λασκαρη εχει ξεπέσει οικονομικά και ο πλούσιος υποψήφιος γαμπρός ειναι ο εργοδότης του Παπαμιχαήλ στα ναυπηγεία.

Κάτω απο την πίεση αυτη, τελικα χωρίζουν, στο τέλος ομως αυτος γινεται διασημος και πλουσιος τραγουδιστής και την παντρευεται.

Τον αδερφό της Λάσκαρη επαιζε ο Λευτέρης Βουρνάς, την μητερα της η Ιλια Λιβυκού και η Τιτικα Στασινοπούλου την υπηρέτρια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεταξύ ενός πλούσιου με την εμφάνιση του Δαδινόπουλου και ενός φτωχού με την εμφάνιση του Παπαμιχαήλ και τη γελοία κόμμωση που βλέπω στη φωτό της retrodb ποια λογική γυναίκα θα διάλεγε τον Παπ?

Πάντως πολύ ρομαντική η ταινία. Όσο ήταν φτωχός έρωτας ξεέρωτας δεν τον ήθελε, μόλις έγινε πλούσιος και διάσημος τον παντρεύτηκε. Μπικικίνια ανίκατα μάχαν...
 
Ηταν η μόδα της εποχής :biglaugh:

ακούρευτο μαλλί, παντελόνια "καμπάνα", μεγάλοι μυτεροί γιακάδες, παρδαλά πουκάμισα, εντονα χρωματα....

γενικα παντως αυτη η ταινία δεν ήταν και απο τα high της Finos...
 
Ποτέ δεν μπόρεσα να την αντέξω αυτή την ταινία. Ακόμα και η Λάσκαρη δεν έδειχνε ωραία...
 
hannele είπε:
Ηταν η μόδα της εποχής :biglaugh:ακούρευτο μαλλί, παντελόνια "καμπάνα", μεγάλοι μυτεροί γιακάδες, παρδαλά πουκάμισα, εντονα χρωματα....
Μωρέ την ξέρω αυτήν την εποχή. Την έζησα! Και καμπάνα φόρεσα, και μαλλί μπούκλα άφησα (μόλις τελείωσα το σχολείο και μπορούσα - το 1974 ήμουν στην τελευταία τάξη). Αλλά ακόμη και στα πλαίσια της εποχής εκείνης η κόμμωση του Παπαμιχαήλ με τη χωρίστρα στη μέση ήταν χάλια, και ο άνθρωπος είχε προχωρήσει για τα καλά στο δρόμο που τον οδήγησε να διαφημίσει γυμναστήριο αδυνατίσματος. Προσθέστε και το άδειο πορτοφόλι του χαρακτήρα και ο πλούσιος Δαδινόπουλος υπερέχει κατά πάντα.
 
Ηταν μια συγκυρία πολλών πραγματων.....

Πρώτα απο όλα ο ελληνικος κινηματογραφος ειχε χασει την αίγλη του και έπνεε τα λοίσθια. Η τηλεόραση ειχε μπει για τα καλα στη ζωή των Ελληνων και παρόλο αυτά ο Φινος αρνούμενος να ακολουθήσει την τηλεόραση, συνεχιζε να γυριζει ταινίες, οι οποιες κακα τα ψεμματα δεν ήταν οπως οι ταινίες των περασμένων ετών...Και μονο το γεγονός οτι ειναι μιούζικαλ, η διαφορά του με τα αλλα μιουζικαλ του Δαλιανίδη βγαζει ματι....

Ο Παπαμιχαήλ μόλις ειχε χωρίσει με την Βουγιουκλακη (ειχε βγει το διαζύγιο) και ήταν σε μια ασχημη φαση της ζωής του. Τα κιλα είχε αρχισει να τα παίρνει ήδη απο το 1968 (προσεξτε τον π.χ. στο Κορίτσι του Λουνα Πάρκ, στην Αγαπη μας κλπ), συν το διαζύγιο.....

Ηταν και η "κιτς" μοδα της εποχης (κιτς για τα σημερινά δεδομένα) με τα ακουρευτα μαλλια και τα παρδαλα ρούχα...

Η Λάσκαρη επίσης ειχε χωρίσει με τον Βοσκοπουλο, με τον οποιο ειχαν παιξει μαζί αρχικα σε αυτο το εργο στο θέατρο και ειχαν σπασει ταμεία....

ΟΚ το σενάριο ειναι λιγο-πολυ χιλιπαιγμένο...το φτωχο και τίμιο παλικάρι που ερωτευεται την πλουσια και καλοκαρδη κοπελα, η οικογενεια που στεκεται εμπόδιο αλλα ο ερωτας νικαει παντα στο τελος...

Νομιζω ομως οτι από αλλη οπτικη γωνία, ισως με άλλους πρωταγωνιστές και φυσικα αν γυριζοταν γυρω στα 10 χρονια πιο πριν (1964) θα ήταν μια εντελως διαφορετικη ταινία σαφως μακράν καλύτερη απο την συγκεκριμένη....
 
elephadas είπε:
Μεταξύ ενός πλούσιου με την εμφάνιση του Δαδινόπουλου και ενός φτωχού με την εμφάνιση του Παπαμιχαήλ και τη γελοία κόμμωση που βλέπω στη φωτό της retrodb ποια λογική γυναίκα θα διάλεγε τον Παπ?
.

Μα είναι γνωστό πως στις γυναίκες, δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση και η τσέπη, αλλά ο χαρακτήρας. Έτσι δεν γίνεται πάντα και στην ζωή;... :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα η ηρωίδα (Λασκ.) τον ειχε αγαπησει πραγματικά τον φτωχο εργάτη του ναυπηγείου (τον Παπ.)...

Απλα πιστευω δεν πείθει το ολο σενάριο λόγω της επιλογής του Παπ στο συγκεκριμενο ρόλο....κατα την ταπεινή μου αποψη βεβαια...θεωρώ πως δεν ταίριαζε σε αυτο το ρόλο ο Παπ.....Οπως ειπα και πιο πανω, αν ήταν διαφορετικες οι συγκυρίες, π.χ. ενας άλλος ηθοποιος ή μια αλλη χρονικη στιγμή (για παραδειγμα αν η ταινία γυριζόταν το '64, μια δεκαετία πριν, που ο Παπ ηταν παίδαρος και κατα πολυ μικρότερος :gdance: :heartcloud: ) θα ήταν μια αλλη ταινία!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα