Αναζήτηση τίτλου αγγλικής σειράς με παρέα εφήβων ???

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Στις αρχές προς μέσα των 80ς θυμάμαι να προβάλλεται στην Κρατική Τηλεόραση μια μίνι αγγλική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούσαν τέσσερις (αν δεν απατώμαι) 15χρονοι !!! Η ιστορία της σειράς εκτυλισσόταν, υποτίθεται, στα πολύ παλιά χρόνια, στις αρχές του 20ου αιώνα !!! Η αναπαράσταση της εποχής, όμως [με τα κουστούμια, τα σκηνικά κλπ] ήταν πολύ πετυχημένη και πολύ ωραία !!!

Τα λίγα πράγματα που θυμάμαι είναι τα εξής : Η παρεούλα των 15χρονων ήθελε να μαζέψει χρήματα για κάποιο σκοπό [δεν θυμάμαι για ποιον, ίσως ο πατέρας κάποιου από αυτούς να είχε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να κάνει κάποια θεραπεία, κάτι τέτοιο] !!! Και στα επεισόδια τους βλέπαμε να σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να βγάλουν χρήματα !!! Έτσι, φτιάξανε ένα ποτό "σέρρυ" : από αυτό θυμάμαι μια σκηνή να βάζουν οι μικροί κύβους ζάχαρης σε ένα μπουκάλι για να φτιάξουν το λικέρ !!! Στο επόμενο επεισόδιο, όμως, εμφανίσθηκε στην αρχή ο πρωταγωνιστής της σειράς, για να μάς διηγηθεί εν περιλήψει τα προηγούμενα επεισόδια και, μεταξύ άλλων, διηγήθηκε "όσο για το σέρρυ, καλύτερα να το ξεχάσουμε" !!!

Άλλο που θυμάμαι : ένα μέλος της παρεούλας είχε ... το μικρόβιο της ποίησης !!! Όπου πήγαινε είχε μαζί του χειρόγραφα με τα ποιήματά του και τα έδειχνε σε όσους συναντούσε [ακόμη και τυχαία !!!] για να πάρει γνώμες !!! Έτσι, όταν η παρέα συνάντησε μια , μεγάλης ηλικίας, κυρία, ο νεαρός της έδειξε τα ποιήματά του !!! Μού έχει μείνει η σκηνή με την "αριστοκρατική" κυρία, ντυμένη με τα παλιά ρούχα, κάνοντας κινήσεις΄γεμάτες "φλέγμα", να ακουμπάει τα γυαλιά της στα μάτια της [αυτά τα παλιά, όπου στο πλάι των φακών υπήρχε λεπτή ασημένια βέργα για να τα κρατάς και να τα τοποθετείς μπροστα απ' τα μάτια] και να διαβάζει τα ποιήματα του νεαρού !!!

Δυστυχώς, δεν θυμάμαι περισσότερα από αυτή τη σειρά !!! Πάντως, κάθε επεισόδιό της ήταν - τουλάχιστον για την τόοοτε παιδική μου φαντασία - σαν ένα όμορφο ταξιδάκι, όχι μόνο σε "παλαιότερες εποχές" αλλά και .. σε τοπία της επαρχίας της Αγγλίας, με ερειπωμένα κάστρα κλπ κλπ !!!΄Επίσης, τις φάτσες των παιδιών, που πρωταγωνιστούσαν στη σειρά, τις θυμήθηκα όταν, μετά από μερικά χρόνια, είδα, ως φοιτητής, την ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" !!! Κάποιοι απ' τους πρωταγωνιστές της ταινίας μοιάζανε πολύ με την εφηβο-παρέα της σειράς για την οποία άνοιξα τόπικ !!!

Όμως ... δεν θυμάμαι το όνομά της !!! ΄Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ???
 
Μηπως λες τους "5 φιλους"; Που ηταν τηλεοπτικη μεταφορα απο την ομωνυμη σειρα παιδικων βιβλιων;;

Ηταν τα βιβλια "Οι Πεντε φίλοι" και οι "Μυστικοι Επτα". Με παρεες που εμπλεκαν σε διαφορες περιπετειες.

Απλα το πρωτο το θυμαμαι που ηταν και τηλ. σειρα (αγγλικη κιολας, οχι αμερικανικη).
 
Ο συμφορουμίτης, που άνοιξε το τόπικ για το Brendon Chase, γράφει γι' αυτό : "Η σειρα ηταν μεταγλωτισμενη". Η σειρά, όμως, στην οποία αναφέρομαι δεν ήταν μεταγλωττισμένη, ήταν με υπότιτλους !!! Οπότε, δεν ήταν το Brendon Chase ....
 
Rinus Cesar είπε:
Ο συμφορουμίτης, που άνοιξε το τόπικ για το Brendon Chase, γράφει γι' αυτό : "Η σειρα ηταν μεταγλωτισμενη". Η σειρά, όμως, στην οποία αναφέρομαι δεν ήταν μεταγλωττισμένη, ήταν με υπότιτλους !!! Οπότε, δεν ήταν το Brendon Chase ....
Η αλήθεια είναι ότι χάζευα τον κατάλογο των σειρών του BBC στα 80s - για να σε βοηθήσω - και πέφτοντας το μάτι μου εκεί, θυμήθηκα ότι είχε ανοιχθεί θέμα εδώ. Ως εκ τούτου σε παρέπεμψα εντός του φόρουμ, και όχι στο youtube ή αλλού που υπάρχει πλούσιο υλικό από τη συγκεκριμένη σειρά. Θα ξαναπροσπαθήσουμε.
 
caprice είπε:
Η αλήθεια είναι ότι χάζευα τον κατάλογο των σειρών του BBC στα 80s - για να σε βοηθήσω - και πέφτοντας το μάτι μου εκεί, θυμήθηκα ότι είχε ανοιχθεί θέμα εδώ. Ως εκ τούτου σε παρέπεμψα εντός του φόρουμ, και όχι στο youtube ή αλλού που υπάρχει πλούσιο υλικό από τη συγκεκριμένη σειρά. Θα ξαναπροσπαθήσουμε.
Ναι βρε συ, το ξέρω ότι θέλεις να με βοηθήσεις και να με κατατοπίσεις :flower: :flower: ....

Το Brendon Chase, πάντως, δεν το θυμόμουν καθόλου !!! Οι πρωταγωνιστές της σειράς, στην οποία αναφέρομαι, δεν ήτανε "αλάνια" [όπως, απ' ό,τι κατάλαβα, συνέβαινε με το Brendon Chase] !!! Ήταν έφηβοι ευγενικοί, καλοντυμένοι [τα κουστούμια της σειράς ήταν "άπαιχτα"] και αρκούντως καλλιεργημένοι !!! Μακάρι να θυμόμουν κατιτίς παραπάνω [π.χ. το όνομα κάποιου από τους ήρωες] για να βοηθήσω περισσότερο στην έρευνα ....
 
Θα πρέπει να είναι μεταφορά του βιβλίου "The Story of the Treasure Seekers" του Ε. Nesbit. Eίναι η ιστορία έξι παιδιών πoυ, θελοντας να σώσουν την οικογενειακή τους περιουσία, προσπαθούν να βγαλουν λεφτά με διάφορους τρόπους όπως αυτοί που ανέφερες, δηλαδή πουλάνε σέρρυ, γράφουν ποιήματα, εκδίδουν μια εφημερίδα, σκάβουν να βρουν έναν θησαυρό και.....απαγάγουν έναν γνωστό τους (για λύτρα αν δεν κάνω λάθος), πάντα με αναπάντεχα αποτελέσματα. Την ιστορία αφηγείται ένα από τα παιδιά.

http://www.amazon.com/The-Treasure-Seekers-Illustrated-ebook/dp/B004VSYLL6

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Story_of_the_Treasure_Seekers

http://www.foliosociety.com/book/NS1/adventures-of-the-treasure-seekers

Κρίνοντας από το γεγονός ότι έβλεπες τη σειρά μέσα στη δεκαετία του '80 και το ότι τη θυμάσαι ως μίνι σειρά, θα είναι αυτή του 1982:

http://www.imdb.com/title/tt0400035/

Υπάρχουν επίσης και δυο παλιότερες εκδοχες: μια σειρά του 1953 (http://www.imdb.com/title/tt1346934/ ) και μια άλλη σειρά του 1961 ( http://www.imdb.com/title/tt0403818/ ). Επιπλέον υπάρχει και μια τηλεταινία του 1996 στην οποία παίζει και η Keira Knightley ( http://www.imdb.com/title/tt0117957/ ).

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επιτελους βρεθηκε ενα ολιγολεπτο βιντεακι της 80's εκδοχης (αλλα πρωτα πρεπει να δειτε κλιπ απο 3-4 αλλες σειρες).

Πηγαινετε στο παρακατω link, κατεβειτε στο BBC1 Children's Continuity 1981 (5ος τιτλος απο την αρχη της σελιδας) και πατηστε play. Μετα περιμενετε μεχρι να δειξει σκηνες απο το Story of the Treasure Seekers.

http://www2.tv-ark.org.uk/bbcother/cbbc.html

cbbc_continuity_1981c.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα