Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 1: Le Toubib [a.k.a. The Medic] (1979)

Saulot

RetroNuts!
Joined
14 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.789
Αντιδράσεις
198
Πιτσιρικάς είδα μια ταινία στην τηλεόραση.

Γαλική παραγωγη,έγχρωμη, διαδραματιζόταν στον 1ο ΠΠ (πιθανότατα) στην Γαλλία και το μόνο που θυμάμαι είναι οτι αφορά το είδήλιο ενός αξιωματικού με μια κοπελιά με το ονομα Harmony με χαρακτιριστική σκηνή που ξεκαθαρίζει οτι γράφεται με Y ygrek. Είχεα αρκετο αιμα απ' ότι θυμάμαι και στο τέλος η Harmony πεθαίνει απο μια νάρκη σένα λιβάδι με παπαρούνες (πήγε και αυτη να τις μαζέψει και δέν είδε το σύρμα...)

Σας θυμίζει τίποτα?
 
Ωχ , τραγικό τέλος :( . Μου θυμίζει μία άλλη ταινία , εκείνη με την Αλίκη που στο τέλος τους φάγανε οι αντάρτες .
 
Saulot είπε:
Πιτσιρικάς είδα μια ταινία στην τηλεόραση.Γαλική παραγωγη,έγχρωμη, διαδραματιζόταν στον 1ο ΠΠ (πιθανότατα) στην Γαλλία και το μόνο που θυμάμαι είναι οτι αφορά το είδήλιο ενός αξιωματικού με μια κοπελιά με το ονομα Harmony με χαρακτιριστική σκηνή που ξεκαθαρίζει οτι γράφεται με Y ygrek. Είχεα αρκετο αιμα απ' ότι θυμάμαι και στο τέλος η Harmony πεθαίνει απο μια νάρκη σένα λιβάδι με παπαρούνες (πήγε και αυτη να τις μαζέψει και δέν είδε το σύρμα...)

Σας θυμίζει τίποτα?
Πιτσιρικάς ε; Το '60 ας πούμε; :) Θα έπρεπε το "πιτσιρικάς" φίλε μου να το συνοδεύει κάποια δεκαετία, ώστε να έχουμε ένα χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα ψάχνουμε μια τέτοια παραγωγή. Δε γνωρίζουμε την ηλικία κάθε μέλους. Η σειρά ήταν πολεμικό δράμα; Ρομαντική; Αγγλικά μιλούσαν; Αμερική παραγωγή νομίζεις; Αγγλική; Θυμάσαι τι βαθμό είχε ο αξιωματικός ή αν ήταν Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό;
 
Καιρός να ξεσκονίσουμε τα γαλλικά μας. Η ταινία πρέπει να είναι το πολεμικό (και εν μέρει επιστημονικής φαντασίας) δράμα Le Toubib (a.k.a. The Medic) του 1979 με τον Alain Delon στο ρόλο ενός γιατρού που, απογοητευμένος από την ζωή του, πιάνει δουλειά σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στη διάρκεια ενός πάνω κάτω φουτουριστικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί γνωρίζει την όμορφη (δεν αμφιβάλλαμε γι' αυτό)νοσοκόμα ονόματι Harmony(avec-un-y) η οποία τον κάνει να αλλάξει αισθήματα. Η καταληξη είναι, ας πούμε, κάπως δυσάρεστη.

http://www.cinema-francais.fr/les_films/films_g/films_granier_deferre_pierre/le_toubib.htm
 
Ναι. Βεβαιώνω και γω ότι αυτή είναι η ταινία. Σωστά.
 
Πίσω
Μπλουζα