Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 10 (γκαγκστερική)

getappa

RetroN00b
Joined
18 Σεπ 2015
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Ψάχνω ταινία που είδα προ 10ετίας ίσως στην ΕΡΤ.

Μπορεί να το πει καποιος και "σύγχρονο νουάρ", αλλά πιο βίαιο, γιαυτό τη χαρακτηρίζω πιο πολύ γκαγκστερική.

Και καμία σχέση βέβαια με τύπου "αστυνομική-βρες τον ένοχο" ή του στυλ του Μ.Μανν(για τον οποιο αρκετά μας ζαλίζουν οι κριτικοί αλλά προσωπικά δεν μου λέει κάτι-γούστα είναι αυτά).

Τι στοιχεία θυμάμαι:

*Aμερικάνικη , πρέπει να είναι τέλη 80΄- αρχές ΄90 και θυμάμαι να διαδραματίζεται σε πόλη με λιμάνι τύπου Σ.Φρανσίσκο ή Σηατλ(άρα περισσότερο Δυτ Ακτη).

*Δυστηχώς απο ηθοποιούς, αν και καλογυρισμένη και με πολύ καλές ερμηνείες, δεν θυμάμαι, αλλά αν επρόκειτο για πολύ γνωστούς σίγουρα θα θυμόμουνα.Αφήνω ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να έπαιζε ο Ν.Νόλτε αλλά τότε θα την έβρισκα... Άλλωστε τον πρωταγωνιστή τον θυμάμαι πιο "σκουρόχρωμο" και μικρόσωμο σε σχέση με το σωματότυπο του Νολτε.

*Η ταινία απο καποιο σημείο κι έπειτα γίνεται εκδίκησης καθως προκειται για έναν παράνομο τύπο που ενδεχομένως αποφυλακίζεται(?) και ψάχνει να βρει τους πρωην συντρόφους του που τον πρόδωσαν(?).

*Στην πορεία κανει σχέση με τη χήρα σύζηγο ενός απο αυτούς. Θυμάμαι σκηνές που την επισκεπτεται στο χαμόσπιτο της με θέα τη θάλασσα.

*Μένει - κρύβεται σε φτηνό ξενοδοχείο.

*Στο τέλος εισβάλει σε φτωχογειτονιά όπου οι "κακοί", και βάζει φωτιά στα σπίτια, σκοτώνει κλπ.

*Τα γυρίσματα είναι στο λιμάνι, και σε κακόφημες περιοχές.

*Αν και αμερικάνικη, θυμίζει περισσότερο Γαλλικό νουάρ. Βρίθει λούμπεν στοιχείων (θυμάμαι πχ όπως στο "φεγγάρι στον υπόνομο" του Μπενέ που μου αρεσε), πολύ λούμπεν υπόκοσμο (και όχι οργανωμένη μαφία κλπ) και πάντα στη σύγχρονη Αμερική , και γενικά η ταινία απέπνεε έναν αέρα διαφορετικού - indie γκαγκστερικού φίλμ, αλλά πάντως πολύ βίαιου και με πολύ πιστολίδι.

*Η σκηνοθεσία (στο στυλ) μπορεί να είναι απο Φεράρα ως και Λούμετ αλλά και οποιουδήποτε άλλου. Εννοώ δεν μπήκα στον κόπο λόγω χρόνου να ψάξω λίγο τη φιλμογραφία τους.

*Όπου βλεπετε (?) σημαινει οτι δεν είμαι σίγουρος, όπως δεν είμαι και για τις τοποθεσίες που αναφέρω. Απλώς είναι η αίσθηση που έχω , παρά μνήμες.

Κάθε άλλη ερώτηση ευπρόσδεκτη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κανω μια προσπαθεια... #)

Μηπως ειναι το King of New York του 1990 με τον Christopher Walken?
 
Toυλάχιστον τις ταινίες του Γουωκεν τις ξέρω όλες, και anyway αυτή απέχει πολύ απο το παρακμιακό κλίμα που περιγράφω. Πάντως σ ευχαριστώ πολύ! :)
 
Πίσω
Μπλουζα