Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 7

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.582
Αντιδράσεις
1.737
Σημερα μου ηρθε φλασια μια πολυ παραξενη αναμνηση απο αποσπασμα μιας ταινιας. Για να δουμε ποιος ξερει τιποτα :)

Μικρος με τους γονεις μου λοιπον ειχαμε παει επισκεψη σε κατι γνωστους. Το σπιτι αυτο τωρα ηταν απο τα πολυυυυυυ προνομιακα, που διπλα τους εχει ανοιξει θερινος κινηματογραφος!!! :D Κοιταξα λοιπον απο το παραθυρο και φατσα καρτα δωρεαν ολοκληρη ταινια σε μεγαλη οθονη!! Στο θεμα μας ομως.

Ο'τι ειδα απο εκεινη την ταινια ηταν μια ομαδα 3-4 συγχρονων ατομων, στυλ adventurers/explorers, τουλαχιστον η μια απο αυτους ηταν κοπελα. Ηταν λοιπον σε καποιο τουνελ ή διάδρομο, αν δεν κανω λαθος ηταν μισοπλημυρισμενο (δηλ τα ποδια τους μεσα στο νερο). Μολις ειχαν ανακαλυψει μια τοιχογραφια, μαλλον αιγυπτιακη.

Τοτε απο καπου βγαινει δηλητηριωδες αεριο και παρατηρουν οτι το νεφος καταστρεφει την τοιχογραφια. Μολις το παρατηρουν, καποιοι προσπαθουν να κολησουν πανω στον τοιχο καλυπτωντας τα σχεδια με το σωμα τους, η με ρουχα κλπ.

Αυτο ειναι το μοναδικο που ειδα απο την ταινια, αλλα τοσο χαρακτηρηστικο αποσπασμα που μου ερχεται σε φλασιες ποτε ποτε!!

(Εννοειται ειναι ταινια των 80ς, ισως πρωτου μισου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
The Goonies μήπως; Αλλά με μπερδεύει λίγο το αιγυπτιακό...
 
Οχι καθολου, δεν ηταν με παιδια
 
Rakeesh είπε:
Οχι καθολου, δεν ηταν με παιδια
Την βρήκες, τελικά; Έχει γούστο και την αναζητώ χρόνια... Μήπως αναφέρεσαι στο "Μαθητευόμενοι Προφήτες"/"Τα Μυστικά Της Χρυσής Πυραμίδας" ("Vibes") ('88) με τον Jeff Goldblum; Νομίζω πως θυμάμαι μια σκηνή με νερό, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αν προσπαθούσαν να διασώσουν μία απεικόνιση τοιχογραφίας με τα ρούχα τους... Για ρίξε μια ματιά στο trailer!:

[video=youtube;DY20_-pM-KE]

 
Τυχαινει να εχω δει το Vibes και δεν ειναι αυτη :)
 
Δεν το εχω δει ποτε ολοκληρο. Παντως οι μορφες που θυμαμαι θολα δεν εμοιαζαν με τους Νταγκλας και Τερνερ (αν και δεν τους ηξερα τοτε: ημουν πολυ μικρος).
 
Rakeesh είπε:
Δεν το εχω δει ποτε ολοκληρο. Παντως οι μορφες που θυμαμαι θολα δεν εμοιαζαν με τους Νταγκλας και Τερνερ (αν και δεν τους ηξερα τοτε: ημουν πολυ μικρος).
Πάνε καμιά δεκαριά χρόνια που την είχα δει κι εγώ, αλλά αν δεν κάνω λάθος υπάρχει μέσα κάποιο σκηνικό με πυραμίδα και κάποια πλημμύρα! Δεν έχω την ταινία όμως να σου υποδείξω ακριβές καρέ. Είπα μήπως το trailer σου έφερε κάτι στο μυαλό. Η ταινία βρίσκεται εύκολα (και μάλιστα μεταφρασμένη!)! Μπορεί να υπάρχει και σε streaming στις "γνωστές" σελίδες. Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά! :)
 
Χμμμμ... Δε θυμάμαι εγώ καμιά πυραμίδα στη συγκεκριμέμνη ταινία ή ανάλογη σκηνή με αυτή της περιγραφής.
 
filmmusic είπε:
Χμμμμ... Δε θυμάμαι εγώ καμιά πυραμίδα
Παντως στο αρχικο μου ποστ δεν αναφερω πουθενα πυραμιδα, ουτε αλλωστε καταλαβα κατι απο πυραμιδα απο εκεινη τη σκηνη. Οπως ειπα ηταν ενας πλημμυρισμενος διαδρομος, με μια τοιχογραφια, που μπορει να ηταν αιγυπτιακη, μπορει και οχι. Μπορει ολο αυτο να ηταν σε πυραμιδα, αλλα μαλλον μου εκανε για κατακομβες.
 
Rakeesh είπε:
Παντως στο αρχικο μου ποστ δεν αναφερω πουθενα πυραμιδα, ουτε αλλωστε καταλαβα κατι απο πυραμιδα απο εκεινη τη σκηνη. Οπως ειπα ηταν ενας πλημμυρισμενος διαδρομος, με μια τοιχογραφια, που μπορει να ηταν αιγυπτιακη, μπορει και οχι. Μπορει ολο αυτο να ηταν σε πυραμιδα, αλλα μαλλον μου εκανε για κατακομβες.
Συγνώμη, ναι, πλημμυρισμένος διάδρομος... Δεν το ξαναδιάβασα παραπάνω και θυμόμουν που είχες πει για αιγυπτιακή τοιχογραφία και συνειρμικά μου ήρθε "πυραμίδα" στο μυαλό. Δεν πρέπει να έχει όντως στο "Κυνηγώντας Το Πράσινο Διαμάντι" κάποια πυραμίδα. Σε streaming που του έριξα μια ματιά (δεν έχω την ταινία...) είδα κάποια υπόγεια τούνελ, αλλά όχι νερά και δεν πέτυχα καμία σκηνή με τοιχογραφία. Μπορεί βέβαια απλώς να μην το εντόπισα. Μία σκηνή με κατακόμβη όπου γεμίζει με άμμο, πάντως, θυμάμαι στην ταινία Μαγκάιβερ με την Ατλαντίδα. Αλλά είναι μόνος του και όχι 3-4 άτομα, δε θυμάμαι να έχει τοιχογραφία που προσπαθεί να σώσει με τα ρούχα του (αν και θα μπορούσε από Μαγκάιβερ να έχει υπάρξει τέτοια σκηνή!), αλλά αποκλείεται να το είχες δει στον κινηματογράφο αυτό και ειδικά τότε που λες... Πρόκειται για μεταγενέστερη τηλεταινία. Η έρευνα συνεχίζεται! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε μου, μήπως αναφέρεσαι στην ταινία "Roma" ('72) του Federico Fellini; Υπάρχει μια σκηνή εδώ, όπου φαίνεται στο τέλος της αυτό που περιγράφεις!:

[video=youtube;Wjtst-Vr87A]

 
Ουαου, παρα πολυ κοντα σε αυτο που θυμαμαι, αλλα δε δειχνει αυτο που θυμαμαι πολυ χαρακτηρηστικα, οτι κολλανε στον τοιχο προσπαθοντας να καλυψουν τις τοιχογραφιες. Ισως μετα απο το τελος του βιντεο;; :eek:
 
Φίλε μου, εγώ δε μπορώ να μπω να στο μυαλό σου και ούτε να διαλέξω ή να επιβεβαιώσω για σένα... Μην τα θέλουμε όλα στο πιάτο... Το youtube δεν έχει, άλλωστε, ότι βίντεο υπάρχει στον πλανήτη συγκεντρωμένο και οπωσδήποτε δεν απομονώνει κατ' αυτόν τον τρόπο ότι σκηνή υπάρχει, ακόμη και στις ταινίες που κυκλοφορούν. Και αυτό που έδειξα, τυχεροί είμαστε που βρέθηκε! Έπειτα, οι κανονισμοί είναι σαφείς και δε μπορώ να σου υποδείξω ολόκληρη την ταινία. Από κει και μετά η ταινία υπάρχει μεταφρασμένη (αλλά και να μην υπάρχει μετάφραση, βρίσκεται πανεύκολα!), επομένως θα πρέπει να ασχοληθείς να την αναζητήσεις, εάν πραγματικά σ' ενδιαφέρει να δεις αν είναι αυτή. Από πλευράς μου κάνω ότι μπορώ. Κοίτα να δεις όμως πόσο μοιάζει η σκηνή, ε; :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι φιλε Mandrake, δε σου ζητησα κατι παραπανω :) ηδη ειναι απιστευτο που βρηκες αυτο που βρηκες. Και αφου χαρη σε σενα εχω τουλαχιστον ενα ονομα, ηδη σκοπευω να ψαξω την ταινια. Απλα επειδη δεν φαινεται το συγκεκριμενο σημειο, μεχρι να τη βρω (ή να το επιβεβαιωσει καποιος φιλος που την εχει δει) δεν μπορω να το επιβεβαιωσω 100% (μόνο 99% :p ) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον βρηκα ενα μεγαλυτερο αποσπασμα της ταινιας, και τελικα η σκηνη τελειωνει εκει ακριβως. Τι να πω, ειμαι μπερδεμενος :( Παρα τις εμφανεις χαρακτηριστικες ομοιοτητες, η "σκηνοθεσια" και τα προσωπα που εχω στο μυαλο μου ειναι λιγο διαφορετικα. Και εστω οτι αυτο που εχω στ μυαλο μου ειναι false memory λογω του περασματος των χρονων, αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα την αποπειρα τους να προστατευσουν τις τοιχογραφιες, κατι που δε γινεται εδω περα.

Μαλλον ηταν διαφορετικη ταινια, αλλα οι ομοιοτητες ειναι παρα πολλες για να ειναι τυχαιο. Μπορει παλι να ήταν αυτη η ταινια, και τα υπολοιπα τα φανταστηκα μονος μου ή τα ειδα αργοτερα στον υπνο μου και μπερδευτηκα :p αλλα σε αυτη την περιπτωση δεν μπορω να επιμεινω για μια ταινια που δεν υπαρχει :S /emoticons/wacko@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Οπότε τί κάνουμε? Συνεχίζουμε να ψάχνουμε ή οχι?

Παίζει να έχεις μπερδέψει 2 ταινίες μαζί?
 
Να βρούμε και τις δύο αν είναι! Χαχα! Η σκηνή αυτή είναι το μοναδικό πράγμα που είχες παρακολουθήσει απ' αυτή την ταινία; Αν ναι, σου προτείνω να δεις την ταινία γιατί έτσι κι αλλιώς αξίζει (Federico Fellini είναι αυτός!) και να ονομαστεί το thread με αυτήν! Εάν εν τω μεταξύ θυμηθείς κάτι άλλο, συνεχίζεις εδώ κανονικά και γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις. Εάν πάλι κααλήξεις πως επρόκειτω για δύο ταινίες, πολύ απλά "κρατάς" το ένα σκέλος της περιγραφής και ανοίγεις ένα νέο θέμα και το κοτσάρεις εκεί μέσα σ' άλλα που τυχόν θυμάσαι, για να την ξετρυπώσουμε! :)
 
Ναι εκεινη η σκηνη ηταν το μονο πραγμα που ειχα δει απο εκεινη την ταινια. Δεν υπαρχει κατι αλλ ονα θυμηθω περα του οτι θυμαμαι διαφορετικα το χωρο (κατακομβες) και τη λεπτομερεια που ειπα, οτι προσπαθουν να καλυψουν τον τοιχο απο το ξεθωριασμα.

Επειδη τελικα μπορει να ειναι αυτη η ταινια, αλλα κατα βαθος πιστευω οτι δεν ειναι, προτεινω να με βρισετε και να με μπαναρετε για 2 μερες. Και αν βρεθει κατι, βρεθηκε :p
 
Πωπωπω! Τα "είναι και δεν είναι" η καλύτερή μου, ε; Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις και επιπροσθέτως θα πρότεινα -πριν γίνουν όλα αυτά- να σε μαστιγώσουμε 10 φορές με φραγγέλιο! Τι λες; :p
 
Πίσω
Μπλουζα