Αναζήτηση τίτλου παιδικού με δράκους

Dhmhtra

RetroN00b
Joined
23 Ιουν 2007
Μηνύματα
13
Αντιδράσεις
2
Είναι ενα παιδικό το οποίο το είχα δει στην περίοδο 1985-1992 νομίζω δεν είνια μεταγλωτισμένο. τα γράφικα του ήταν πολύ εντυπωσικά για την εποχή του. Έχει να κάνει με δράκους και μια περιπέτεια που εξελίσεται με ένα αγοράκι. Δεν μπορω να θυμιθώ κάτι άλλο. Αλλά μου έκαναν εντύπωση τώτε τα γραφικά του! Ελπίζω να το θυμήθεί κάποιος... :)
 
Ευχαριστώ!! αυτοτελές ήταν.
 
Χμμ θυμάμαι ένα μεταγλωτισμένο αυτοτελές (ανάμεσα στις φωνές ο Ντίνος Αυγουστίδης). Όπου είχε να κάνει με ένα παιδάκι (γιός του Δράκου ή κάτι τέτοιο) γιο ενός αρχηγού μιας κινέζικης σχολής. Κάποια στιγμή η σχολή γίνεται στόχος επίθεσης κάποιων κακών (ανάμεσά τους και μια γυναίκα με φωνικά σιδερένια χέρια/nuntsaku συνδεδεμένα με αλυσίδα). Να μην τα πολύλογώ ο μικρός σώζεται από έναν Γέροντα Σοφό στις πολεμικές τέχνες και αν και τραυματισμένος καταφέρνει να επιβιώσει να μεγαλώσει και να πάρει εκδίκηση για τον χαμό του πατέρα του και της σχολής του.

Φυσικά στο πλευρό του πέραν του γέροντα και μια όμορφη κοπελίτσα (που Ω ΝΑΙ κλασσικά πέφτει θύμα απαγωγής) καθώς και μια παιχνιδιάρα μαιμού που (την περίοδο που ήταν μικρός) του μάθαινε πως να σκοτώνει φίδια.

(βέβαια αυτό είχε σαν τίτλο κάτι σαν Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ή κάτι τέτοιο)

Από την άλλη παίζει να είναι και το Τaro ο γιος της Δράκαινας-1979 (που έχουμε ξαναναφέρει)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι κανένα απο τα δύο! :confused: Ευχαριστω πάντως. το πρώτο που λες το θυμάμαι. που ο γερό-δασκαλος ήταν άρρωστος και έπρεπε να παει να βρει το παιδάκι ένα λουλούδι πανω σε ένα βουνο που το φιλούσε ένα φίδι... και η μαϊμού του έβγαλε τα μάτια με τα χερια... :p
 
Μόλις διάβασα για τη μαϊμού με τα φίδια έφαγα φλασία, αλλά θυμάμαι μόνο αυτό. Όσο για το άλλο που αναφέρεις Δήμητρα, δεν θυμάσαι κάτι ακόμα μπας και το θυμηθούμε. Ήταν ιαπωνικό, αμερικάνικο ή κάτι διαφορετικό το στύλ του;
 
Θυμάμαι μία ταινία κινουμένων σχεδίων που είχε προβάλλει μεσημεράκι-προς-απόγευμα πριν πολλά χρόνια η ΕΡΤ. Ηταν όντως με υπότιτλους, και είχε τον τίτλο "Το πέταγμα των δράκων" (έψαξα να το βρώ με τον αγγλικό τίτλο, και το εντόπισα ως "The Flight of Dragons" των Rankin/Bass).

Hταν με έναν νεαρό ο οποίος δεν πιστεύει στην μαγεία, αλλά κάποια στιγμή μεταφέρεται στο σώμα ενός δράκου !! Θυμάμαι όταν ξεκίναγε η ταινία είχε ένα αρκετά ωραίο μουσικό θέμα.

Μία χαρακτηριστική στιγμή απο την ταινία που μου έχει "μείνει", είναι όταν ο νεαρός (στο σώμα του δράκου), προσπαθούσε να καταλάβει πως μπορεί να βγάλει φωτιά απο το στόμα του, και ένας άλλος δράκος του έδινε οδηγίες. Κάποια στιγμή ακουμπώντας με την γλώσσα του ένα σημείο στον ουρανίσκο του (υπεύθυνο για την "παραγωγή" φλόγας), ηλεκτρίστηκε !!

Δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνετε, αλλά πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι η περιγραφή...
 
αμαν εγω να δεις φλασια που εφαγα . αν δεν κανω λαθος η μαιμου εβγαλε τα ματια απο το φιδι με μια τεχνικη που ειχε μαθει οταν ο σοφος δασκαλος διδασκε το παιδι..... η μαλλον ειχε θυμηθει την τεχνικη της μαιμους και προσπαθουσε να την μυμηθει ........ πωπω με εβαλες στη πριζα το θυμαμε και γυρναει μεσα στο μυαλο μου
 
Τελικα το παιδικο με το παιδακι που η μαιμου που πηγε στο βουνο για το φαρμακο(λουλουδι) πως λεγεται???
 
Αυτο με την μαιμού που λέτε ειναι..''Ο Πρίγκηπας των Κεραυνών΄΄.
 
Πίσω
Μπλουζα