Αναζήτηση τίτλου σειράς / εκπαιδευτικού παιχνιδιού

nwntas

RetroMasteR
Joined
3 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.465
Αντιδράσεις
596
καλησπέρα παιδιά!

Μου ήρθε σήμερα μια φλασιά και θυμήθηκα μια σειρά - εκπαιδευτικό τηλεπαιχνίδι, θα το χαρακτήριζα.

Κάποια στιγμή είχα δανειστεί από έναν φίλο μου μια βιντεοκασέτα, η οποία είχε γραμμένη μια σειρά εκπομπών από την τηλεόραση, και μάλλον την εκπαιδευτική τηλεόραση (αν θυμάμαι καλά το λογότυπο πρέπει να ήταν από τα τέλη των 80's, σίγουρα ήταν από την κρατική).

Το εκπαιδευτικό αυτό τηλεπαιχνίδι είχε σαν θέμα το ανθρώπινο σώμα και ήταν ξένη παραγωγή (μάλλον αμερικάνικη).

Συμμετείχαν άτομα (ενήλικες, όχι παιδιά) από το κοινό σε διάφορες δοκιμασίες, όπως το να συναρμολογήσουν έναν ανθρώπινο σκελετό, ενώ οι παρουσιαστές μιλούσαν για μια θεματική ανά επεισόδιο. Στην εκπομπή φιλοξενούνταν και ασθενείς που έγιναν καλά, αναφερόμενοι στην ασθένεια που πέρασαν.

Το στούντιο ήταν κάπως σκοτεινό και με τελείως 80's αισθητική. Με φόβιζε λιγάκι το στήσιμό του και η θεματική του (στο ένα επεισόδιο με το σκελετό που θυμάμαι, μιλούσαν για το μυελό των οστών) αλλά ήταν αρκετά ενημερωτικό.

Θυμάται κανείς κάτι; Θυμάμαι ότι η κασέτα είχε 2-3 επεισόδια, και πρέπει ο φίλος μου να είχε κι άλλες κασέτες με τα υπόλοιπα. Δυστυχώς πάει μια δεκαετία από τότε, συν το ότι δεν άντεξα να δω παραπάνω, οπότε αυτά θυμάμαι λίγο πολύ. Περισσότερο σαν "φοβος" είναι η ανάμνηση παρά σαν νοσταλγία, αλλά δε χάνεται ο κόπος, μπορεί να θυμάστε τπτ και να ξυπνήσουν αναμνήσεις.
 
Είναι η σειρά ''Το σώμα του Joe'';
 
Έχω τσεκάρει το ανάλογο thread, αλλά επειδή δεν έχει αρκετές πληροφορίες, από όσα διάβασα δεν ξέρω αν πρόκειται για την ίδια σειρά. Εκείνη μοιάζει περισσότερο για ντοκυμαντέρ παρά για εκπομπή με κοινό.
 
Πίσω
Μπλουζα