Αναζήτηση τίτλου ταινίας με καταδίωξη αγρίων στην Αφρική

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.726
Λοιποοοοον...

Εχουμε να κανουμε με μια ταινια που ειδα τυχαια μεταμεσονυχτια πριν απο αρκετα χρονια. Απο το ολο στυλ της, χρωματα, εικονα κλπ την τοποθετω δεκαετια του 70. Διαδραματιζεται σε παλια εποχη (βλ. αποκιοκρατια 19ο αιωνα) αλλα ηταν κυριως ταινια καταδιωξης στυλ (αν εχετε δει το πιο προσφατο και ασχετο Apocalypto). Ο πρωταγωνιστης ("ο Καλος") ηταν ενας μουσατος τυπος που δεν τον αναγνωριζω απο καποια αλλη ταινια.

Τιτλοι: κατι εικονες με αφρικανους, ασπιδες, δορατα κλπ, και το "σαουντρακ" ηταν χαρακτηριστικες αφρικανικες φωνες και τυμπανα.

Εχουμε λοιπον ενα καραβανι λευκων, βρετανων, γαλλων ξερω γω τι αλλο, με εναν μεγαλο αξιωματικο να τον κουβαλανε μαυροι σκλαβοι σε ενα sedan (αν το λεω καλα). Τωρα αν ηταν κυνηγοι, εμποροι ελεφαντοδοντου, αποικοι κλπ δεν ξερω. Σε καποια φαση γινεται μαχη με μια φυλη καννιβαλων, αγριων κλπ. Ενας λευκος παει να σκοτωσει εγκληματικα ενα μαυρο, αλλα ο Καλος επεμβαινει και του σωζει τη ζωη.

Τελος παντων οι λευκοι χανουν και οι αγριοι πανε τους αιχμαλωτους στο χωριο τους, οπου τους πανε μπροστα σε ενα χοντρο αρχηγο να αποφασισει τη μοιρα τους. Τον μεγαλο αξιωματικο που ηταν στο sedan τον καλυπτουν με πηλο και τον ψηνουν. Οταν πανε τον Καλο, ενας μιλαει υπερ του λεγοντας "αυτος μου εσωσε τη ζωη". Αντι ο αρχηγος να του το ανταποδωσει λεει "βλεπω ενα λιονταρι, ας πεθανει σαν λιονταρι" (μιλανε αφρικανικα με υποτιτλους)

Οποτε αντι να τον εκτελεσουν η βασανισουν οπως τους αλλους, τον αφηνουν να τρεξει στη σαβανα, και τον κυνηγανε για να τον σκοτωσουν. Ελα ομως που καταφερνει και ξεφευγει πιο μακρυα απο ο,τι περιμεναν. Ετσι ακολουθει μια καταδιξωη που κραταει καμποσες ωρες η μερες, και ο Καλος προσανατολιζεται και προσπαθει να παει σε ενα συγκεκριμενο σημειο (μαλλον μια πολη των λευκων, ιεραποστολη ή οχυρο) για να σωθει, αλλα οι καταδιωκτες του τον ακολουθουν απτοητοι. Σε καποια φαση σωζει ενα κοριτσακι απο ενα κινδυνο, περναει απο ενα ποταμι οπου μισοπνιγεται και των συνεφερει το κοριτσακι κλπ. Σε καποια φαση με ενα τοξο αναβει φωτια σε καποια βελη, και ενω οι καταδιωκτες του περνανε απο κατι ξεροχορτα, πεταει τα βελη και αναβει φωτια.

Στο τελος ο Καλος φτανει στον προορισμο του (τα θυμαμαι σαν τειχη) με το κοριτσακι. Ο αρχηγος των αγριων τον βλεπει απο μακρυα. Εκει καταλαβαινει οτι εχασε, και ανταλλασσουν καποια βλεματα σεβασμου οπου τον αναγνωριζει σαν νικητη και εγκαταλειπει την καταδιωξη. Εκει τελειωνει η ταινια χωρις να δειχνει τι εγινε μετα.
 
Μήπως είναι η ταινία The Naked Prey (1965) ;
 
Ωπα τωρα βλεπω την απαντηση σου. Συμφωνα με οσα διαβζω στη γουικι, κατα 99% αυτο ειναι, αν και περιγραφει πραγματα που δε θυμαμαι (λογικο ειναι)
 
Πίσω
Μπλουζα