Αναζήτηση τίτλου ταινίας

Fulci

RetroMaNiaC
Joined
18 Μάρ 2018
Μηνύματα
553
Αντιδράσεις
902
Για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια ταινία που την είχα δει μισή και δεν την ολοκλήρωσα.
Η ταινία είναι αστυνομική/μυστηρίου. Την είχε η κρατική τη δεκαετία του 80. Στα μέσα περίπου,μπορεί και 1987 ή 1988.
Καθημερινή ήταν, ή Τρίτη ή Τετάρτη. Θυμάμαι να υπάρχει στον ελληνικό τίτλο της η λέξη "Επιθεωρητής". Ίσως και η λέξη "αινίγματα".
Έχω ψάξει με λέξεις κλειδιά στο imdb αλλά δεν βρήκα κάτι. Είχα την εντύπωση ότι έπαιζε ο Λίνο Βεντούρα,αλλά έψαξα όλη την φιλμογραφία του και δεν τη βρήκα.Ίσως να μου ξέφυγε κάποια.Δεν την ξαναέλεγξα τη λίστα.. Μπορεί να ήταν και ο Ζαν Γκαμπέν ο επιθεωρητής. Δεν ξέρω. Είχα βρει μια ταινία με τον Τζιν Χάκμαν, το "Night Moves, που ο ελληνικός τίτλος της είναι "Επτά αινίγματα για τον ντετέκτιβ Χάρι". Διαβάζοντας όμως την υπόθεση δεν έμοιαζε με αυτό που θυμάμαι.
Χαρακτηριστική στιγμή της ταινίας είναι να πηγαίνει ο επιθεωρητής στο τόπο του εγκλήματος μαζί με τους συναδέλφους του. Ο τόπος του εγκλήματος σε σπίτι,σε μια τραπεζαρία. Και αν δεν ήταν σε σπίτι, ήταν κάπου σε ένα δωμάτιο. Και υπήρχε σ'αυτό ένα μεγάλο τραπέζι. Γύρω από το τραπέζι ήταν 8 καρέκλες(?).. Παραπάνω?.. Δεν θυμάμαι. Η ουσία πάντως ήταν πως στις καρέκλες υπήρχαν ακέφαλα πτώματα (μπορεί και σκελετοί)!
Δεν είναι τρόμου η ταινία. Είναι μυστηρίου. Και στο τοίχο του δωματίου υπήρχε ένας πίνακας που απεικόνιζε μια τραπεζαρία με ανθρώπους να κάθονται και να είναι μάλλον πλούσιοι .Αφήνοντας υπονοούμενα πως τα πτώματα ανήκουν σε ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας.
Έκλειναν τα μάτια μου,κάπου μετά τα μεσάνυχτα δεν άντεξα και πήγα για ύπνο.Αυτά περίπου θυμάμαι.
Δεν νομίζω να ήταν σειρά από επεισόδιο (όχι ότι το αποκλείω).
Bambi, αριαδνη?.. Κάποια ιδέα για το ποια μπορεί να είναι.. RIO?..
Απλά, ένα ανούσιο απωθημένο της δεκαετίας του 80 είναι. Θυμάμαι ότι είχε ενδιαφέρον, αλλά τελικά η κούραση με πρόδωσε!
 
Πίσω
Μπλουζα