Αναζήτηση τίτλων δυο σοβιετικών (?) καρτούν / animation

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
120
Στο πρώτο καρτούν είναι έντομα (μάλλον πασχαλίτσες) που ζούσαν σε κάτι σαν παιδικό σταθμό. Το πρωί τα βλέπουμε να παίζουν σε μια παιδική χαρά και το βράδυ να πάνε για ύπνο στα κρεβατάκια τους. Στον σταθμό όμως είναι και ένα έντομο αρκετά μικρό, το οποίο λόγο ηλικίας και ύψους δεν το παίζουν.

Ένα βράδυ, αντί να κοιμηθεί, πάει κρυφά στην παιδική χαρά για να παίξει μόνο του. Λόγω ύψους όμως δυσκολεύεται να φτάσει τις κούνιες, και δεν μπορεί να κάνει μόνο του τραμπάλα. Συναντάει και ένα μεγάλο τρομακτικό έντομο και βάζει τα κλάματα.

Το δεύτερο είναι stop motion. Είναι μια κουζίνα, στην περίοδο των Χριστουγέννων (μάλλον) όπου κάποιος ετοιμάζει γλυκά (μάλλον κουλουράκια και τσουρέκια).

Όταν ετοιμαστούν, μπαίνουν σε έναν φούρνο, στον οποίο βλέπουμε πως φουσκώνουν τα τσουρέκια και πως τα κουλουράκια γίνονται τραγανά και ξεροψημένα.

Νομίζω υπήρχε και αφήγηση εδώ, από την ίδια γυναίκα που αφηγούνταν τα Ιαπωνικά παραμύθια.
 
για το δευτερο θυμαμαι κατι

Εναν παγκο οπου ετοιμαζοταν τα γλυκα. Το πιο εντυπωσιακο ηταν ενα τσουρεκι. Εδειχνε σε stop motion πως φτιαχτηκαν (χωρις ανθρωπινη παρουσια, αλλα σαν να ειχαν ζωη τα ιδια τα υλικα), και ηρθε η ωρα να μπουν στον φουρνο να ψηθουν.

Το τσουρεκι ηταν πολυ ανησυχο γιατο φοβοταν πως θα καει. Ηθελε απο παντου διαβεβαιωσεις πως θα βγει ξεροψημενο. Μπηκαν πρωτα τα κουλουρακια και βγηκαν ροκοκοκκινα και πολυ χαρουμενα. Επειτα μπηκαν καποια αλλα γλυκα, αλλα το τσουρεκι ακομη φοβοταν. Τελικα καποιος του εδωσε γραπτη βεβαιωση (κατι σαν ασφαλεια ζωης) οτι δεν θα παθαινε τιποτα (ισως ο Αγιος Βασιλης), και το επεισε να μπει και να ψηθει. Οταν βγηκε, ηταν το ωραιοτερο γλυκο και ολοι το θαυμασαν

Ωραια ιστοριουλα :) Δυσκολο να βρεθει ομως.. πως να ψαξεις για ταινια με πρωταγωνιστες κουλουρια και τσουρεκι; :)

Υ.Γ παιζει να ειναι και πασχαλινη ιστορια ομως :p
 
Πίσω
Μπλουζα