Αναζήτηση ταινίας: Το Σκιάχτρο - Chuchelo (1984)

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
144
Συντροφοι, ειστε η τελευταία μου ελπίδα για να βρω μια απο τις λιγες ταινιες-φαντάσματα για τις οποίες δεν καταφερα να βρω πληροφορίες. Η εν λογω ταινια ειχε προβληθει απο την ᾽Κινηματογραφική λέσχη᾽ νομιζω, στα τέλη 80ς-αρχές 90ς.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μικρό,γραφικο χωριό της πάλαι ποτέ Σοβιετικής ένωσης το οποιο ειναι κοντά σε δάσος. Πρωταγωνιστεί κοριτσάκι γυρω στα 11 με 14 το πολύ, ξανθο και γαλανο και πολύ αδύνατη. Χαρακτηριστικό της ειναι τα κουρεμένα με ψιλή μαλλιά (δεν θυμάμαι το λόγο). Κατι γίνεται και ολο το χωριό στρέφεται ενάντια στην πιτσιρίκα. Νομιζω πως προδωσε κἀποιο μυστικό ή κάτι τέτοιο. Μετά ακολουθεί μια συγκλονιστική σκηνή όπου η κοπελίτσα φεύγει κλαίγοντας στο δάσος με ηχητική υπόκρουση ένα εκπληκτικό κλασσικό κομμάτι.

Σας θυμίζει κάτι; Ευχαριστώ.
 
σορρυ,αλλα θα πω τι θυμιζει.

"ταινια σοβιετικου κινηματογραφου"ηταν το συνθηματικο για τις τσοντες που παιρναμε απο το βιντεο κλαμπ..
 
Χα χα! ''Την Παπαρήγα την καλή᾽᾽που έλεγαν και οι Απαράδεκτοι! Μονο που ειδα το ποστ σου και απέκτησα ελπιδες πως ισως να ηξερες κάτι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica,

κάνε το εξής.

Βάλε στο google να ψάξει: "soviet film" girl village

ή "soviet cinema" girl village

ή, τέλος πάντων, κάποια λέξη κλειδί που νομίζεις ότι περιγράφει την ταινία.

Το ξέρω, είναι ελεύθερη σκοποβολή, αλλά συχνά πετυχαίνει. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με επιτυχία σε ρετροαναζητήσεις μου.

Δοκιμάζοντας βρήκα π.χ. το 'Οταν περνούν οι Γερανοί (The Cranes Are Flying), μια ταινία που πρέπει να είχε κάνει απίστευτη επιτυχία και στη Δύση τη δεκαετία του '50. Θυμάμαι την αριστερή πρόεδρό μας σε κάποια τάξη του Λυκείου που μας τη διαφήμιζε όταν θα την έπαιζε κάποια φορά στην κρατική τηλεόραση.

Ελπίζω να είναι αυτή που ψάχνεις. Ή και αυτή: The story of Asya Klyachina (http://mubi.com/films/23482)
 
Ευχαριστώ αλλα αυτή που ψάχνω ειναι έγχρωμη! Ενδιαφέρουσες ταινιες πάντως, το 'Οταν πετουν οι γερανοι᾽ το χω ακουστά, το άλλο οχι αλλά φαινεται καλό. Εχω δοκιμάσει διάφορα, τζίφος! Μηπως η αριστερή πρόεδρος ξέρει κάτι να μας πει;
 
Ευχαριστώ και θυμήθηκα διάφορα που δεν έχω δει και τα έχω στο πρόγραμμα αλλά τίποτα! Μου ειχε μεινει η σκηνή αυτή γιατί λυπόμουν την κοπελιά που το χωριό την απορίπτει και το κλασσικο κομμάτι που παίζει ηταν πολύ δυνατό. Εχει επισης ωραια φωτογραφια και πολύ ηλιο για Σοβιετική Ενωση - ; Τωρα μπορεί να ειναι και απο πρωην Τσεχοσλοβακία ή Γιουγκοσλαβία ή οτι άλλο παγωμένο, σλαβόφωνο και βορειο.
 
Ωχ τώρα μας τα άλλαξες και έχεις διευρύνει υπερβολικά το πεδίο έρευνας...

Έβαλα λοιπόν στο Google: film blond young girl village forest και μου έβγαλε τη Στρουμφίτα (Smurfette).
 
Καλή μου Domenica, αποφάσισε σε παρακαλώ. "Με ή χωρίς στέπα;". Να ξέρουμε και εμείς πού και πώς θα ψάξουμε :D
 
Δεν έχει στέπα έχει δάσος! Η φωτογραφια μου εχει μεινει, ηταν ολα χρυσοπρασινα και ανθισμένα. Ειναι ανοιξη και φοράνε μεν μάλλινα αλλά έχει ένα ωραιο,παγωμένο φως μέσα απο κατι ψηλά δέντρα (σημύδες ή λέυκες, κατι βορειο πάντως). Η ξανθιά,κουρεμένη κοπελιτσα νομιζω πως φοράει ένα πρασινο πουλόβερ. Παιδιά βοηθήστε αν μπορειτε, η μονη ταινια που με έχει στοιχειωσει και δεν βρηκα πληροφοριες ποτέ.

Ειχε παιχτει πριν απο καμμιά εικοσαετία στην Κινηματογραφική Λέσχη νομιζω, πάντως στην κρατική τηλεοραση. Εγώ τωρα Μπακογιαννοπουλο δεν έχανα με τιποτα αλλά με ειχε συρει η μαμά μου να επισκεφτούμε ένα αρρωστο ξάδερφο της ο οποιος ειχε ένα ποδι. (ασχετο με την αρρωστια του κατι αλλο ειχε ο ανθρωπος και κρεββατώθηκε). Χάνω λοιπον την αρχή διοτι ειμασταν στο σαλονι με τις θειες και τρωγαμε συκαλάκι και επιναν λικέρ Εολικί οι μεγάλοι και ξεχαστηκαμε, παμε μετά στο δωμάτιο να δουμε τον ασθενή (θυμαμαι και το ξυλινο ποδι παρκαρισμένο διπλα στο κρεββατι) βλέπω αυτά που σας περιγράφω στην ταινια που επιαζε στην μονιμως ανοιχτη τηλεόραση και εκει πέρα που παρακολουθώ βλέπει η μαμά την ώρα, λέει πως πηγε αργά και με μάζεψε.

Απο τοτε η ταινια αγνοειται!
 
Χμμμ, δύσκολη αναζήτηση, οφείλω να ομολογήσω...

Η ταινία είναι το "Chuchelo" (Το Σκιάχτρο), Σοβιετικής παραγωγής του 1986.

http://www.imdb.com/title/tt0085335/

Θα τη βρεις ολόκληρη στο ΥouΤube (χωρίς υποτίτλους όμως)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι ευχαριστώ,ευχαριστώ,ευχαριστώ! Αυτή ειναι! Κοιτα να δεις μετά απο τοοσα χρονια. Η υποθεση μοιάζει λιγο με το ᾽Ψεμα᾽ της Ζωρζ Ζαρή αλλά ειναι πιο τραγική και με λιγότερο καλά αισθήματα. Μήπως η Ζωρζ εμπνευστηκε απο την ταινία; Δυστηχώς δεν μιλάω ρώσικα αλλά χάρηκα πολύ που την βρηκα και δεν έχει χάσει τιποτα απο την μαγεια της και ακομα προκαλεί τον ιδιο κόμπο στον λαιμο. Η κοπελιά ομως ειναι φοβερή και αρνειται να παίξει το θύμα. Πολύ συγκινητικό και έτσι για αλλαγή χωρίς πολιτικές αναφορές. Την έχεις δει φαντάζομαι την ταινία μήπως θυμασαι αν είχε επιτυχία ή όχι; Ο σοβιετικός κινηματογραφος ηταν πολύ δημοφιλής στα 80ς στην κρατική τηλεόραση.

Αγαπητοί admin τώρα που την βρήκαμε ας κάνετε τον κόπο να αλλάξετε ακομα μια φορά τον τίτλο,σας ευχαριστώ!
 
Την ταινία δεν την ήξερα, τώρα την είδα (όχι στο YouTube, υπάρχει και αλλού, αχέμ.. ;) ) Θυμίζει αρκετά το "Lord of the Flies".

Απ' ό,τι είδα είχε λάβει πολύ καλές κριτικές όταν βγήκε:

(http://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/longterm/movies/videos/scarecrownrhinson_a0c922.htm

http://articles.latimes.com/1987-07-10/entertainment/ca-1828_1_scarecrow)

Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ζελέζνικωφ (http://www.amazon.com/Scarecrow-Vladimir-Zheleznikov/dp/0397323166)
 
Ευχαριστώ τοσο πολύ για την βοήθεια ειχα χάσει κάθε ελπιδα να βρω την ταινία αυτή. Την βρηκα και εγώ στην βιντεοθήκη της σχολής που κάνει μεταπτυχιακο ο συζηγος. Πάντως δεν υπάρχει σε αναφορές για τον σοβιετικο κινηματογράφο που πέτυχα. Αν και θα μπορούσαμε να πουμε πως έχει συγγένειες με το Lord of the flies ευτυχώς δεν πεθαίνει κανείς αν και αυτό δεν κάνει την ταινια λιγὀτερο καταθλιπτική. Πολύ ενδιαφέρουσα η συσχέτιση που κάνεις πάντως! Εντύπωση μου έκαναν οι ενηλικες που οπως συνηθως συμβαινει σε τετοιες περιπτώσεις ειναι αδιάφοροι και κανουν πως δεν βλέπουν. Θα ψάξω και το βιβλίο, ευχαριστώ!
 
Πίσω
Μπλουζα