Αναζήτηση ταινίας: Oh, God! (1977)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Μικρος ειχα πετυχει στην τηλεοραση μια κωμωδια που ειχε να κανει με εναν τυπο που τον φωναζει ο Θεος, ενας ασπρομαλης γερος με γυαλακια, και του αναθετει μια αποστολη. Σε καποια σημεια θυμιζει λιγο το προσφατο Bruce Almighty. Ενω σκεφτομουν να γραψω γι' αυτη την ταινια ειδα οτι θυμαμαι αρκετα μπολικες λεπτομερειες. :)

Λοιπον, ο τυπος ειναι ενας ξανθουλης με φρατζα. Λαμβανει απο καπου κατι σηματα (πχ απο το σβηστο (!?!?) ραδιοφωνο) οτι πρεπει να βρισκεται στον ταδε οροφο του ταδε κτηριου. Παει σε αυτο το κτηριο και βρισκει οτι εχει εναν οροφο λιγοτερο απο αυτον που πρεπει να παει (πχ. 5ο). Ομως δε θυμαμαι πως το ασανσερ τον βγαζει στον 5ο οροφο. Εκει παει σε ενα κατασπρο δωματιο οπου υπαρχει μονο ενα ηχειο απο οπου του μιλαει ο Θεος και του αναθετει μια αποστολη αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες. Φυσικα ο τυπος φρικαρει και εχει ενα διαλογο τυπου "Αρνουμαι να το αναλαβω, ειμαι αθεος" οπου ο Θεος του απανταει "Μα σε ακουσα πριν και ελεγες 'Ω Θεε μου!'" Αργοτερα προσπαθει να ξεφυγει απο το κτηριο, αλλα το ασανσερ τον βγαζει παντα στο 5ο οροφο, οποτε φανταζομαι ο τυπος αναγκαζεται να δεχτει για να φυγει :) (σε αυτο το σημειο υπαρχουν ομοιοτητες με το Bruce)

Πιο μετα ο τυπος οδηγαει και ξαφνικα εμφανιζεται ο θεος στο διπλανο καθισμα που οπως ειπα ειναι ενας ασπρομαλης με γυαλακια, που παντα ειναι πολυ ανετος και χαλαρος. Του λεει "δεν μπορω να το ζω αυτο, πρεπει να ονειρευομαι". Τοτε ο γερος τον ρωταει το χρωμα ειναι το καθετι, και αφου ο τυπος του απανταει, του λεει "δεν υπαρχουν εγχρωμα ονειρα". Μου χε κανει εντυπωση αυτος ο διαλογος :)

Σε μια αλλη φαση, ο τυπος ειναι σε ενα σουπερ μαρκετ, και να σου παλι ο γερος να χαζευει τις συσκευασιες και να μονολογει τυπου "δεν επρεπε να κανω τοσο μεγαλα τα κουκουτσια στα αβοκαντο" η κατι παραπλησιο :D τοτε περνανε κατι γνωστοι του τυπου και τους λεει "Περιμενετε, θα ηθελα να σας γνωρισω τον..." και εκει που τους παει στο γερο βλεπει να εχει μεταμορφωθει σε μια χοντρη αραπινα που τον κοιταζει νευριασμενοι. Μολις φευγουν, ο γερος ειναι παλι στη θεση του και τον μαλωνει λεγοντας "ποιος σου ειπε οτι θελω να με δουν αλλοι; Εσενα εχω επιλεξει" :D

Σε μια αλλη φαση ο τυπος ξυριζεται ενω εχει αλλη μια διαφωνια με το γερο. Σε μια αλλη φαση ο γερος του αναθετει να κανει κατι, και αυτος τον ρωταει κατι σαν "ποιος θα πω οτι με στελνει; πως θα με πιστεψουν;" και ο γερος του δινει μια καρτα που απλα γραφει "God". Θυμαμαι χαρακτηριστικα αυτη τη σκηνη γιατι απο εκει εμαθα αυτη τη λεξη στα Αγγλικα :)

Πιο μετα, προς το τελος, νομιζω ο τυπος εκπληρωνει την αποστολη και επικοινωνει με ηγετες θρησκειων ή εκκλησιων. Γινεται διασημος και το σπιτι του πολιορκειται απο διαφορους τρελους, προφητες, προσκυνητες κλπ. Παει να μπει στο σπιτι του και μια τρελλη του λεει "κι εγω μιλαω με το Θεο, κανε παιδι μαζι μου". Αυτοι οι μεγαλοι τυποι του δινουν κατι ερωτησεις για να τις απευθυνει στο Θεο, ο οποιος καθεται ανετος στο κρεβατι του και του απανταει μια-μια. Μια απο τις ερωτησεις ειναι "Ειναι ο Χριστος γιος σου;" στην οποια απανταει καταφατικα. Μια αλλη ειναι "Ποτε θα ερθει η Μέρα της Κρισης" στην οποια αρνειται να απαντησει.

Ξερω οτι υπαρχουν διαφορες κωμωδιες με το Θεο που εμφανιζετα ως γερακος στη Γη, οπως μια οπου τον υποδυεται ο George Burns. ΔΕΝ λεω γι' αυτη την ταινια. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα δεν είναι το Oh God (1977) με τον Burns; η υπόθεση είναι ακριβώς η ίδια; Είχε και νούμερο 2 που ο θεός ζητούσε βοηήθεια από ένα κοριτσάκι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tο Oh God πιστευω και εγω οτι ειναι (thanks Rio που μου το θυμησες :thanx2: )
 
Ωπ, εκανα πατατα. Δεν ηξερα οτι αυτο με τον George Burn και το κοριτσακι ειναι "νουμερο 2". Αυτο ειχα υποψη μου οταν ειπα οτι δεν ειναι αυτο με τον Burns. Τωρα που βλεπω φωτογραφιες απο την ταινια μοιαζει πολυ με αυτα που θυμαμαι. Μπραβο που το βρηκατε, παρα την πληροφορηση μου ;)
 
Πίσω
Μπλουζα