Αναζήτηση ταινίας: Serial Mom (1994)

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
Παιδιά προσπαθώ να θυμηθώ μια ταινία του Hollywood για την οποία θυμάμαι αρκετά πράγματα, δυστυχώς όμως όχι τον τίτλο και τους ηθοποιούς.

Λογικά γυρίστηκε γύρω στις αρχές του 1990. Το είδος της είναι λίγο δύσκολο να το κατατάξω, θα έλεγα ότι ήταν ένα θρίλερ σε "συσκευασία" κοινωνικού έργου. Η πρωταγωνίστρια ήταν μια ξανθιά, πολύ γνωστή όμορφη ηθοποιός από αυτές που από τα 30 μέχρι τα 60 τους δεν δείχνουν μεγαλύτερες από 35. Σκεφτείτε την Michelle Pfeiffer αλλά δεν ήταν αυτή.

Στο ξεκίνημα της ιστορίας η γυναίκα είναι μια κλασσική μαμά των προαστίων. Μέχρι που μία ενοχλητική μύγα την εκνευρίζει και αποτελεί το έναυσμα για ένα ξέσπασμα επικών διαστάσεων, αφού η μέχρι πρότινος ήρεμη νοικοκυρά μετατρέπεται σε κατά συρροήν δολοφόνο!

Όταν οι αρχές την ανακαλύπτουν, η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια όπου η δαιμόνια γυναίκα αναλαμβάνει η ίδια την υπεράσπισή της. Κάτι άλλο χαρακτηριστικό που θυμάμαι είναι μια ένορκος που πιστεύει στην αθωότητά της αλλά δυστυχώς για αυτήν εκνευρίζει την ψυχωτική μαμά διότι... φοράει λευκά παπούτσια!

Γενικά όπως καταλαβαίνετε και από την περιγραφή, επρόκειτο για μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ταινία. Σας θυμίζει τίποτα;
 
Alki είναι το Serial Mom του μοναδικού,ανεπανάληπτου,αριστουργηματικού John Waters με τη λατρεμένη Kathleen Turner.

51GJ4EMJ9KL._SS500_.jpg
51GJ4EMJ9KL__SS500_.jpg

Η σκηνή με τα παπούτσια

[video=youtube;-Ti1Y3rKuCs]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να' σαι καλά φίλε μου!
 
alkis21 είπε:
Η πρωταγωνίστρια ήταν μια ξανθιά, πολύ γνωστή όμορφη ηθοποιός από αυτές που από τα 30 μέχρι τα 60 τους δεν δείχνουν μεγαλύτερες από 35.
Έγραψες !!! :D

noxrider είπε:
του μοναδικού,ανεπανάληπτου,αριστουργηματικού John Waters
..υπεύθυνου,κατά τ' άλλα,και για μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει προσωπικά,του ανεκδιήγητου "Pink Flamingos"..
 
Φιλε mano η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση(Πχ. εγώ φρίττω με τα αυτοκίνητα με τους σταυρούς στους καθρέπτες,με τις βεντούζες αρκουδάκια στα παράθυρα,με το "σήκωσε το, το τιμημένο" κτλ.).Για μένα το Pink Flamingos με τη μούσα του John Waters-Divine είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει,η grotesque-burlesque αίσθηση του Waters για μένα είναι μαγική και σίγουρα αποτελεί τέχνη.
 
noxrider είπε:
Φιλε mano η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.Για μένα το Pink Flamingos με τη μούσα του John Waters-Divine είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει,η grotesque-burlesque αίσθηση του Waters για μένα είναι μαγική και σίγουρα αποτελεί τέχνη.
Στο bold θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε μου,άλλωστε γι' αυτό αυτό που εσύ ονομάζεις τέχνη εγώ το θεωρώ τρελό σκουπίδι και αν όχι τη χειρότερη,σίγουρα μέσα στο top-5 των χειρότερων ταινιών που έχω δει.Αλλά αλίμονο αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα... :)
 
Το θεμα του thread ειναι η αναζητηση της ταινιας που εψαχνε ο alkis - οπερ και εγενετο :)
 
Το ότι έγινε περαιτέρω αναφορά στον John Waters,που είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας που έψαχνε ο 'Άλκης,δε νομίζω ότι ξεφεύγει του thread...
 
Δεν ειπε κανεις οτι ξεφυγε - για να μην ξεφυγει σας το θυμησα ;)
 
Πίσω
Μπλουζα