Αναζήτηση ταινίας: The Dark Side of the Moon (1990)

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.506
Αντιδράσεις
2.347
Τις τελευταίες ημέρες, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τον τίτλο μιας ταινίας vhs που είχα νοικάσει από ένα video club γύρω στο 1990. Ήταν ένα sci-fi τρόμου και θυμάμαι μόνο την τελευταία σκηνή. Ο δολοφόνος είναι ο σατανάς με την μορφή ανθρώπου και παρουσιάζετε στον πρωταγωνιστή ενώ του δείχνει την συλλογή του από διαστημόπλοια στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης. Ο τίτλος πρέπει να έχει να κάνει με την σκοτεινή πλευρά της σελήνης, αν και δεν είμαι σίγουρος. Το σενάριο κατά τα άλλα δεν το θυμάμαι καθόλου. Γενικά μόνο το ότι έχει να κάνει με μια ομάδα μέσα σε ένα διαστημόπλοιο. Πρέπει να ήταν μάπα ταινία αλλά τουλάχιστο με εντυπωσιακό φινάλε.

Παιδιά θυμάται κανείς τίποτα σχετικό;
 
Αν σου πω πως είδα λίγο το τρέιλερ προχτές και δεν του έδωσα σημασία τι θα πεις;

Επί τη ευκαιριά το είδα ξανά σήμερα.

Το σενάριο.

To έτος 2022 (όχι και τόσο μακρινό πλέον) ένα διαστημόπλοιο παθαίνει ανεξήγητα μια βλάβη και διαγράφει ακυβέρνητο πορεία προς την σκοτεινή πλευρά της σελήνης. Ενω το πλήρωμα προσπαθεί βρει την αιτία, συναντούν ένα άλλο διαστημόπλοιο της nasa το οποίο χάθηκε πριν από 30 χρόνια. Το προσεγγίζουν και δύο άτομα του πληρώματος επιβιβάζονται σε αυτό. Εκεί βρίσκουν μόνο ένα μέλος νεκρό το οποίο μεταφέρουν στο δικό τους σκάφος. Εκεί ανακαλύπτουν πως το πτώμα έχει μια πληγή σε τριγωνικό σχήμα στο στομάχι. Τα άσχημα αρχίζουν όταν ο νεκρός σηκώνεται και τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να εξαφανίζονται.

Προσωπικές σκέψεις..

Δεν ξέρω αν είχαν σκοπό εξ'αρχής να μπει στην κατηγορία b movie, αλλά αυτή την εντύπωση μου έδωσε από τα πρώτα λεπτά. Δεν είναι πως η ταινία πάσχει από ηθοποιούς, αλλά το σενάριο είναι απλό, και σίγουρα χρειάζονται αρκετά περισσότερα για να δημιουργηθεί ένα σενάριο τόσο ευρηματικό, που να μην κουράζει τον θεατή όπως το σενάριο του alien. Εκτός του ότι η ιστορία εκτυλίσσεται αρκετά αργά στην οθόνη, τα εφέ είναι ελάχιστα και το αίμα σχεδόν ανύπαρκτο. Τα σκηνικά σίγουρα δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας όπως θα έχετε ήδη υποπτευθεί. Μερικές σκηνές μάλιστα μοιάζουν να έχουν γυριστεί σε κάποιου υπόγειο σπιτιού. Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί κάνουν ότι μπορούν που και να ήθελαν παραπάνω, το σενάριο δεν τους άφηνε και πολλές επιλογές. Ο τομέας του ήχου παραδόξως είναι σε αξιόλογη κατάσταση, αφού τα μουσικά κομμάτια της ταινίας είναι αρκετά μυστηριώδη και προσδίδουν στην ταινία μια δόση του αλλόκοτου και μυστήριου.

Δεν την λες και ταινία τρόμου, ειδικά αν έχεις αδιάσει στο παρελθόν τουλάχιστο τις μισές ταινίες από τα ράφια στο τμήμα τρόμου στο βίντεο κλαμπ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι σε καλά επίπεδα, αν είχε και λίγο gore θα ήταν πολύ πιο δεμένη σαν ταινία τρόμου. Ίσως κουράσει μερικούς που περιμένουν από ανάλογες ταινίες να παίζουν από την αρχή τα μακάβρια όργανα της φρίκης. Οπαδοί του sci-fi horror ας του ρίξουν μια ματιά, στις σπλατεριές γυρνάτε αργότερα.

Περισσότερα σχόλια..

Το σκάφος του πληρώματος διαθέτει ένα ανθρωποειδή την Lesli, με την παρουσία μιας γυναίκας η οποία κάθεται μόνιμα σε μια πολυθρόνα. Ανέκφραστη αλλά γοητευτική δίνει τις πληροφορίες που διαθέτει στο πλήρωμα σχεδόν για τα πάντα.

Tα όπλα που έχουν μοιάζουν υπερβολικά με τα όπλα paintball.

Δυστηχώς ο κακός δεν μας δείχνει ούτε σε ένα πλάνο τον πραγματικό του ευατό. Κάτι που θα ήταν μια πάρα πολύ καλή αφορμή για να δούμε εντυπωσιακά οπτικά εφέ λόγο του χαρακτήρα του.

H ταινία έχει αναφορές στο τρίγωνο των βερμούδων που ειδικά το 1990 οι φήμες έδιναν και έπαιρναν.

Από τις ταινίες που λες καλή ήταν, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλεις να βγάλουν και sequel.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα