Αναζήτηση RPG (με βαγονάκι): [Knightmare]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.873
Ξερω οτι το εχω παρακανει τελευταια με εκκλήσεις για βοήθεια πανω σε φευγαλεες αναμνησεις, αλλα μαλλον ειναι η τελευταια φορα :D

Λοιπον, οπως παντα κοιταζοντας φευγαλεα καποια RPG ειχα πεσει σε καποιο RPG με "τετραγωνακια" εποχης 1992 και μετα. Μου θυμιζε αρκετα το πρωτο Captive, στα γραφικά ή στο Interface.

Δυστυχως δεν θυμαμαι τα εξης

• Αν το ειχα δει σε WinUAE ή Dosbox (παντως ενα απο τα δυο)
  • Αν το σκηνικο ηταν μεσαιωνικό η φουτουριστικο,
  • Αν υπηρχε ενας πρωταγωνιστης ή τέσσερεις (οπως ειναι συνηθως).

Θυμαμαι ομως οτι ξεκινουσε σε ενα υπαιθριο περιβαλλον, σαν δασος εξω απο ενα τοιχο και η ατμοσφαιρα ηταν αρκετα σκοτεινη. Σε καποια φαση ανοιγω μια πυλη στον τοιχο και βρισκομαι σε ενα... κηπο; που ειχε ραγες τρενου, και ενα βαγονακι, απο αυτα που βλεπουμε στα ορυχεια. Απο περιεργεια πλησιαζω το βαγονακι, οποτε μπαινω αυτοματα στο βαγονακι που αρχισε να τρεχει με μεγαλη ταχυτητα πανω στις ραγες, πηγαινοντας με αρκετα πιο μακρυα. Απο κει και περα εχασα τον μπουσουλα και το εκλεισα... και το ξεχασα :D

Νομιζω το σκηνικο με το βαγονακι στην πολυ αρχη του παιχνιδιου ειναι αρκετα χαρακτηριστικο στοιχειο που θα σας λεει κατι :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χωρίς να είμαι σίγουρος για το βαγονάκι, μου έρχονται στο μυαλό τα:

ISHAR I,II,III

LEGENDS OF VALOUR

AMBERSTAR

Ενδιαφέρουσα περίπτωση. :)

Αν και μου αρέσουν πολύ τα rpg και έχω δοκιμάσει αρκετά, δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι σχετικό (ίσως να είναι κάτι που έχω παίξει και ξεχάσει, ή να πρόκειται για λιγότερο γνωστό τίτλο).

Αν βρω χρόνο, θα ξανατσεκάρω και ορισμένα απο τα Might & Magic (ειδικά τo Isles of Terra και τα Xeen) μήπως και είχα δεί εκεί τέτοιο σκηνικό...

Ευχαριστω Dino για τις απαντησεις. Το LoV δεν ειναι, γιατι ξεκιναει σε μια πολη και δεν ειναι σκοτεινο, ουτε και το Amberstar που δεν το εχω παιξει, αλλα ειδα οτι ειναι top-down view και οχι στυλ Captive.

Δοκιμασα και το Captive II αλλα δεν ειναι ουτε αυτο, μιας και ξεκιναει σε μια cyberpunk πολη

Απλά θυμάμαι κάποιους τίτλους της εποχής και τους αναφέρω μπας και....

Κάποιο απ'τα Lands Of Lore; (Ίσως το ΙΙΙ);

Αυτο ειναι! Πραγματι το ονομα Anthony Crowther τα λεει ολα. Και το ονομα Knightmare το ηξερα ως ονομα γιατι και το ακουγα απο παλια και χαρακτηριστικο ειναι ως λογοπαιγνιο.

Τωρα μαθαινω πρωτη φορα οτι το ονομα ειναι δανεισμενο απο ενα παιδικο αγγλικο τηλεπαιχνιδι. Απο την περιγραφη μου μοιαζει σαν το δικο μας "Μυστικο του Μπρουμ" :)

Γύρω στο 2010 αφού είχα λιώσει κάποιους μήνες στο captive, είχα φτάσει 10η πίστα, έψαχνα να βρω κατι παρόμοιο και έπαιξα λίγο το παιχνίδι αυτό και θυμάμαι οτι έμπαινες σε ένα βαγόνι και πήγαινες σε μια άλλη περιοχή. Είχα φτάσει στα dungeons αλλά δε μου αρεσαν τα γραφικά του καθόλου (αφηρημένη τέχνη) και το παράτησα. Φυσικά το captive είναι πολύ καλύτερο παιχνίδι, για μένα eob2-captive-dm τα καλύτερα του είδους με ελαφρά υπεροχή του eob2.

Rakeesh είπε:
Ξερω οτι το εχω παρακανει τελευταια με εκκλήσεις για βοήθεια πανω σε φευγαλεες αναμνησεις, αλλα μαλλον ειναι η τελευταια φορα :D
Κeep them coming ....

Δεστο και σαν / βρειτε το παιχνιδι (retro) quiz -που εχουν ολα απλα retro forums που σεβονται τον εαυτο τους- .... σε episodic μορφη

(με ελαφρα αυξημενη δυσκολια /ελλειψη screenshot)

update :thumb: shinobi (παραλειψη μου)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστός ο Nemo! :thumb:

Μπράβο στον Shinobi!!! :thumb:

AAARGH! Tο Knightmare..... Και το'χα... :banghead:

To είχες, Dino ? (αυθεντικό, ίσως ?)

...διαπιστώνω πως είσαι κρυφο-RPGάς !! :)

Είχα καεί τόσο πολύ στα παιχνιδια αυτά που θυμόμουν το βαγόνι, αυτό τα λέει όλα. Στο δε Captive σε ορισμένες πίστες δε χρειαζόμουν χάρτη γιατι θυμόμουν από που πρέπει να πάω σα να ήταν η γειτονιά μου :P

Shinobi ειναι αληθεια οτι το Captive εχει 16-bito αριθμο επιπεδων; Δηλ. 65535;;;

Δε θα μπορούσα να φτάσω τόσο μακριά ουτε σε 50 χρόνια. Ξέρω ότι τα αρχικά level είναι προκαθορισμενα και μετά το παιχνίδι δημιουργεί μόνο του πίστες βάσει 16μπιτ αριθμού δηλαδή οι συνδυασμοί είναι 65535 αλλά λόγω bug "μόνο" 10.000 πίστες παίζουν σε st-amiga, σε pc έχει 256 αποστολές. οι 65535 πίστες διαιρουνται σε 11 βάσεις δηλαδή η καθε βάση έχει 6.000 πίστες περίπου και όταν τελειώσεις κάνει loop από την αρχή δε τελειώνει ποτέ.

Το παιχνίδι αυτό ήταν 1 (μια) δισκέτα.

Άλλα ενδιαφέροντα:

Ο Crowther 48 χρονων σήμερα έφτιαξε το captive επειδή τον έψησε ο αδερφός του που του άρεσε το Dungeon Master μόνος του στην amiga του σε 9 μήνες, κώδικα και γραφικά στο deluxe paint και τη μουσική έκανε ο αδερφός του.

Δηλαδή πρακτικά (οχι θεωρητικά) πότε κάποιος μπορει να πει οτι τελειωσε το Captive; Ποτε παιζει ο επιλογος; Οταν παιξεις 6000 πιστες; ή 256; ή 11;

δε τελειώνει ποτέ, ξαναρχίζει από τη 1η πίστα. Σε pc δε το έχω δει φαντάζομαι θα έχει φινάλε στις 256.

Shinobi είπε:
Είχα καεί τόσο πολύ στα παιχνιδια αυτά που θυμόμουν το βαγόνι, αυτό τα λέει όλα. Στο δε Captive σε ορισμένες πίστες δε χρειαζόμουν χάρτη γιατι θυμόμουν από που πρέπει να πάω σα να ήταν η γειτονιά μου :P
Νταμν ιμπρεσιβ. Κουντος!

Aχαχα !! ...τώρα σε εννόησα. :D

Πίσω
Μπλουζα