Αναζητηση παιχνιδιου Star Trek

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.873
Καπου στη δεκαετια του 80 (οποτε μαλλον μιλαμε για 8-bit καταστασεις), ειχα παρατηρησει ενα εξωφυλλο ενος παλιου Pixel με πορτραιτα που σημερα τα αναγνωριζω σαν Κερκ, Σποκ, Ουχούρα κλπ. Πάνω εγραφε STAR TREK: Το παιχνιδι των υπεργραφικων.

Δεν ξερω τιποτα παραπανω για το συγκεκριμενο παιχνιδι, δηλαδη ποια χρονια, για ποιούς υπολογιστές, τί είδους ήταν κλπ. Απο κατι φωτογραφιες που ειχα ξεφυλλισει παντως ηταν text οπου χειριζοσουν κατι καταστασεις, οποτε υποθετω κατι σαν strategy/simulator.

Απο μια ερευνα που εκανα στο mobygames, οι εικονες που εχω ταιριαζουν πιο πολυ με το Rebel Universe αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος

Καποιος που ειχε διαβασει το συγκεκριμενο Πιξελ θα ηθελα μου πει τον ακριβη τιτλο του συγκεκριμενου παιχνιδιου :D

είναι αυτό που λες...Star Trek - The Rebel Universe

για Atari ST, c64 και PC

Rakeesh είπε:
Απο μια ερευνα που εκανα στο mobygames, οι εικονες που εχω ταιριαζουν πιο πολυ με το Rebel Universe αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος

Καποιος που ειχε διαβασει το συγκεκριμενο Πιξελ θα ηθελα μου πει τον ακριβη τιτλο του συγκεκριμενου παιχνιδιου :D

grinder είπε:
είναι αυτό που λες...Star Trek - The Rebel Universe
για Atari ST, c64 και PC
Ακριβώς !! Περί αυτού του παιχνιδιού πρόκειται. :) (στο εξώφυλλο του Pixel έγραφε: "Star Trek το παιχνίδι των supergraphics!".)

Συνδιάζει διάφορα στοιχεία όπως action και adventure (όχι ακριβώς text adventure ομως, αφού δεν γράφεις τίποτα).

Σημειώστε πως πίσω απο το παιχνίδι "κρύβεται" ο Singleton.

Aκολουθεί το σχολιάκι: (που "μετράει" σχεδόν εξαετία πλέον !!)

billy είπε:
Σταρ Τρεκ - Rebel Universe. Δύσκολο να γράψεις κάτι εδώ, που να μην το έχει καλύψει ο Αντώνης, μιά και πράγματι μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι - μίγμα action και adventure (με ψήγματα RPG) με πολλαπλές λύσεις, που όμως θα σας βάλει κατ'ευθείαν "στα βαθιά" (...αχ, εκείνα τα άτιμα τα catastrophe pods...). Πάντως, ακόμα και όσοι δεν αρέσκονται σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αξίζει τουλάχιστον να το παλέψουν λίγο, αν μη τι άλλο, επειδή βασίζεται στην υπέροχη αυτή σειρά που όλοι παρακολουθούσαμε τότε στην ΕΡΤ-2, απο την οποία έχουμε πολλές αξέχαστες αναμνήσεις.

To παιχνίδι ήταν και μέρος του καλοκαιρινού διαγωνισμού-κουίζ, προ διετίας. :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω παιξει διαφορα παιχνιδια Star Trek, απο το 25th anniversary (1992) και μετα. Χαρακτηριστικο τους ειναι οτι ολα σχεδον εχουν πολλαπλες επιλογες και διαφορα παρακλαδια

Πίσω
Μπλουζα