Αναζητηση ταινιας: Αισθηματική κωμωδία/περιπετεια

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Αρχες 90 ειχα πετυχει αυτη την ταινια στην τηλεοραση, την οποια ειχα ξαναδει χρονια αργοτερα. Οποτε υποθετω οτι ειναι ταινια τελων '80.

Γενικως η ταινια παιζει πολυ με διαφορα τυχαια γεγονοτα και πως συνδεονται μεταξυ τους. Πρωταγωνιστει ενα ζευγαρι με love/hate σχεση και περνουν περιπετειες ανα τον κοσμο. Τους πρωταγωνιστες δεν τους ηξερα ουτε νομιζω οτι τους εχω ξαναδει. Η κοπελα συμπαθητικη προς το ασχημουλα θα ελεγα, και μου ειχε κανει εντυπωση γιατι ολη η ταινια αφορα τα ερωτικα/αισθματικα αυτης της αδιαφορης μετριοτητας (ναι ημουν λιγο σεξιστης τοτε).

Η ταινια ξεκιναει με κατι τελειως ασχετο: κατι ινδιανους και μια καταιγιδα, νομιζω ενας σαμανος ειναι κατω απο τη βροχη με κεραυνους και κανει κατι μαγικα ή λεει μια προφητεια. Κατοπιν οι πρωταγωνιστες, που ηταν παλια ζευγαρι και κατοπιν μαλωνουν συνεχεια μπλεκεται σε αυτη την περιπετεια. Το πως δε θυμαμαι αλλα υποθετω (μη σας παρω στο λαιμο μου) οτι ισως μπλεξανε με καμια μαφια η απαγωγη και προσπαθουν να ξεφυγουν και να γυρισουν πισω, ενω οι "κακοι" τους κυνηγανε.

Οπως και να χει περνανε απο ερημους, βουνα, καταιγιδες, ναυαγοι στον ωκεανο και παει λεγοντας. Χαρακτηριστικο ηταν οτι οποτε βρισκοταν σε ριψοκινδυνη κατασταση (πχ σε ενα καΐκι με καταιγιδα) θυμονουσαν τα παλια και καβγαδιζανε και προσπαθουσαν να ριξουν το φταιξιμο ο ενας στον αλλον για το χωρισμο τους κλπ. Τελικα ενα θαυμα γινοταν και γλυτωνανε.

Στην πορεια συναντουν τον ινδιανο σαμανο που ειδαμε στην αρχη,και τους ειπε κατι για το πεπρωμενο και οτι τιποτα δεν ειναι τυχαι, και βρισκονται εκει για να τον βοηθησουν σε κατι κλπ.

Επισης ενα αλλο χαρακτηριστικο ειναι οτι οταν εφευγαν απο ενα μερος, απο ενα τυχαιο περιστατικο και προκαλουσαν αθελα τους μια καταστροφη. Πχ περασαν απο μια ιεραποστολη στη λατινικη αμερικη, και φευγοντας με το ελικοπτερο πεφτει μια πετρα που προκαλει μια κατολισθηση και καταστρεφει την καλυβα του παπα που τους βοηθησε πριν.

Γενικως ηταν καπως ετσι. Βρισκοντουσαν σε κινδυνο, καβγαδιζανε, γλυτωνανε, φευγαν απο ενα μερος, προκαλουσαν καταστροφη κ.ο.κ.

Αυτα ειναι τα μονα που θυμαμαι ^_^
 
Πίσω
Μπλουζα