Ανασκαφη αναμνησεων: παιχνιδι με tank..

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
64
Καθως σε ολους μας ειναι γνωστο το memory lapse που παθαινουμε, οπως και τα τυχαια flashback, εκει που σκεπτομουν παλιες καλοκαιρινες διακοπες ως πιτσιρικας, δεν θα μπορουσα να μην θυμηθω (μηπως και θυμαμαι? λεμε τωρα..) την τοστιερί (καταστημα σαντουιτς/τοστ) του χωριου που ο μαγκας που το ειχε, και που ειχε ριξει και 5-6 ηλεκτρονικα μεσα.

Αναμεσα σε αυτα θυμαμαι ηταν ενα ηλεκτρονικο με τα εξης συστατικα: ειχα κοντρολ σε ενα τανκ (κατοψη) και κινουνταν σε μια πολη με δρομους και κτιρια (ολα σε κατοψη) και σκοτωνε ανθρωπακια (?) οχηματα και ελικοπτερα που τυχαινε να ερχονται προς ενισχυση. Λιγο πολυ αυτα θυμαμαι, και το ηλεκτρονικο αυτο βρισκοταν αναμεσα σε Outrun, Elevator Action, Rygar (οχι τον δικο μας!), ενα που εμοιαζε με το Daley Thomson Decathlon, και ενα απαρχαιομενο PACMAN που δεν το αλαζε ποτε. Οποτε χρονολογικα πρεπει να παιζει καπου μεταξυ 1986-1989. Το παιχνιδι μοιαζει πολυ με το Armor Attack του Vectrex, με την διαφορα οτι ειχε πολυχρωμα και κανονικα γραφικα της εποχης και scrolling μεσα στην πολη.

Οτι σας ερχεται στην μνημη, ριξτε μια ενημερωση μπας και το βρω ποτε (οσο ψαξιμο και αν εκανα στο mame δεν βρηκα κατι).
 
Οχι, το guerilla war μοιαζει με το ikari. To παιχνιδι που ψαχνω ειχε σχεδον ιδια κλιση κατοψης, αλλα οδηγουσα παντα ενα tank και απλα.. θεριζα κοσμο και οχηματα και ελικοπτερα μεσα σε πολη..
 
http://www.mamedb.com/game/tankbust

tankbust.png


?
 
Shinobi, you rule man!!! Αυτο ειναι!! Ενας θεος ξερει ποσα 10ρικα εχω ξοδεψει επανω του!!! :) Thanks again man!
 
Το μαγαζί που περιγράφεις είναι πολύ χαρακτηριστικό! Θυμάμαι ανάλογο σε μια ταινία του Τσάκωνα, που έπαιζε ηλεκτρονικά εν ώρα εργασίας!
 
Δεν ειναι καποιο από τα tank battalion (1980) - Battle City (1985) - Tank Force (1991) ?
 
Δεν το είχα παίξει αυτό παιχνιδάκι - φαίνεται ωραίο !! :thumbup:

Μου θυμίζει λιγάκι το παλιό, καλό Tank Battalion, στο οποίο είχα χαλάσει έναν αρκετά σεβαστό αριθμό δεκάρικων κάποια εποχή...
 
Πίσω
Μπλουζα