Ανταλλαγές-χαρίσματα κονσολών ή παιχνιδιών που έχετε μετανιώσει!

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.982
Δεν βρήκα παρόμοιο θέμα και είπα να πούμε όλοι τον...πόνο μας με διάφορες ανταλλαγές κονσολών ή παιχνιδιών που έχουμε κάνει ή ακόμη χειρότερα έχουμε χαρίσει και το μετανιώσαμε. Ξεκινάω με μένα όπου μετάνιωσα την ανταλλαγή ενός Game Boy με 7 παιχνίδια + ένα Game Gear με 6 παιχνίδια με ένα SNES με 8 παιχνίδια. Επίσης το ότι δάνεισα σε φίλο το Mega Man για Game Boy (που το είχα δανειστεί κι εγώ) και το έχασε...!!!
 
Ωραιο θεμα! εγω ειχα δωσει 7 gameboy games, σε ενα παιδι να μου τα πουλησει..... τελικα ουτε λεφτα πηρα ποτε, ουτε τα παιχνιδια πισω... Επισης ειχα πουλησει το killer instict σε εξεφτελιστικη τιμη , για να παρω το donkey kong country, και εδωσα το illusion of time για το international super star soccer επειδη δεν καταλαβαινα αγγλικα καλα και δεν μπορουσα να το παιξω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετάνιωσα που πούλησα το Playstation 1 σε πραγματικά απίστευτη κατάσταση για να αλλάξω κάρτα γραφικών. Ευτυχώς από τότε δεν ξαναπούλησα κονσόλα ή κάτι σημαντικό για μένα.

Είχε προηγηθεί και το gameboy αλλά αυτό το είχα μοσχοπουλήσει κυριολεκτικά οπότε θα το ξανάκανα!!!!!
 
Δεν είναι κονσόλα ή παιχνίδια αλλά σχετίζεται. Είχα δανείσει ένα τεύχος του Gamepro σε ένα συμμαθητή μου και δεν μου το γύρισε ποτέ. Όχι τίποτε άλλο είχε μέσα τα κόλπα του NBA JAM.
 
Εγω ουτε εχω χαρισει ουτε εχω ανταλλαξει. Εχω απλα "δανεισει"... που ειχε το ιδιο αποτελεσμα
 
Εγω ειχα δανεισει το snes με αρκετα παιχνιδια το 1999 και το ξαναπηρα γρηγορα.Μετα απο λιγες μου το ξαναζητηασαν για λιγο αλλα δεν πηγα να το παρω γιατι τοτε ειχα παρει το dreamcast και το συγκεκριμενο διαστημα ειχα πεσει με τα μουτρα εκει και ειχα ξεχασει λιγο το snes.Μετα λεω αστο μπορει να θελουν παιξουν και ας μου το φερουν οποτε βαρεθουν αφου ειχαν αρχισει να βγαινουν και οι emularors για snes mega drive οποτε ημουν κομπλε..Τελικα πηγα και το πηρα το 2014 οταν ηθελα να παιζω με τις original κονσολες παρα με emulators.Ευτυχως το ειχαν ακομη αν και ειχαν χασει τα μισα παιχνιδια.Ειχα δανεισει και ps1 και τις κασετες για n64 golden eye 007-banzo kazooie-cruisin usa-cruisin world αλλα το αφησα για αρκετο καιρο χωρις να τα ζητησω και δεν τα ξαναειδα απο τοτε.
 
Είχε δανείσει ο αδερφός μου σε ένα φίλο του τις μισές μας Amstrad CPC6128 δισκέτες (ήταν σεβαστή ποσότητα) και ποτέ δεν τις πήραμε πίσω :(

Το θέμα είναι ότι OK, άσε τα games τα ξανά βρίσκεις, αλλά σε κάποιες από αυτές είχα τα BASIC programs που είχα γράψει εγώ. Θα τα είχα ακόμα τώρα :(

Κρίμας.
 
Πρεπει να το εχω ξανα-αναφερει στο παρελθον. Μια απο τις μεγαλυτερες βλακειες πυ εχω κανει ειναι που ειχα "δανεισει" σε ενα ξαδελφακι το Ιντιανα Τζοουνς 3 ΜΑΖΙ με το ημερολογιο, με την ελπιδα οτι θα τον πορωνα. Τελικα καταλαβα οτι ειμαι ο μονος στν οικογενεια που πορωνεται με τετοια πραγματα.

Αυτο που με παρηγορει ειναι οτι δεν ηταν πρωτοτυπη εκδοση, αλλα ηταν πακετο ΚΙΧΧ. Και οκ, το ημερολογιο, manuals κλπ κυκλοφορουν σε pdf και τα κατεβαζουμε. Αλλα αν δεν εκανα τετοιες βλακειες, τωρα θα ηταν ακομα στολιδι στο ραφι μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εποχές πριν βγει το N64 έκανα τα πάντα για να μαζέψω λεφτά ώστε να μπορώ να το αγοράσω χωρίς την βοήθεια των γονιών μου. Θυμάμαι μία φαεινή ιδέα που είχα. Ηθελε η μανα μου να πάρει σε κάτι ξαδερφάκια μου δώρο μία κασέτα Game Boy. Κι εγώ της λέω, αντί να δώσει ένα ποσό σε ένα μαγαζί για να πάρει μόνο μία κασέτα ας το δώσει σε μένα να τους δώσω τρεις από τις δικές μου.

Και έτσι κι έγινε, η μανα μου συμφώνησε γιατί σκέφτηκε ότι τα ξαδερφάκια είναι τρια οπότε καλύτερα από το να τσακώνονται ποιος θα πρωτοπαίξει το παιχνίδι (δεν σκέφτηκε ότι το Game Boy είναι ένα αλλά ΟΚ) έδωσα τρια Game Boy παιχνίδια, κουτάτα, για να κρατήσω τα χρήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πολλά, απλά είχα μπει σε mode να τα ξεφορτωθώ όλα και να μαζέψω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται.
 
Ανταλλαγή δεν θυμάμαι να έχω κάνει ποτέ. Έχω χαρίσει όμως αρκετά πράγματα σε φίλους και ποτέ δεν μετάνιωσα για ότι έδωσα. Πριν αρκετά χρόνια είχα χαρίσει 1500 δισκέτες για Amiga μαζί με τα ράφια. Ήρθε κάποιος άγνωστος και πήρε όλα τα ράφια γεμάτα με δισκέτες. Πολύ αργότερα είδα τα συγκεκριμένα ράφια που είχα μαζί με τις δισκέτες σε αγγελία πώλησης σε γνωστό site. Όχι πως δεν είχε δικαίωμα ο άνθρωπος να τις κάνει ότι θέλει, αλλά έμεινα έκπληκτος όταν είδα στην φωτογραφία τα συγκεκριμένα ράφια που κάποτε είχα.
 
Έδωσα σε ανάγκη το Ν64 με της "Παναγιάς τα μάτια" από περιφεριακά/χειριστήρια και παιχνίδια για 30.000 δραχμές. Νομίζω δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο
 
Ουτε χαριζω ουτε πουλαω και ουτε ανταλαζω ποτε το εχω σαν αρχη και αμα δεν εχω τα φραγκα να παρω κατι περιμενω μεχρι να τα μαζεψω και δεν πουλαω κατι αλλο για να τα εξοικονομησω.Γενικα δεν θελω να με λειψει τιποτα απο κονσολες και παιχνιδια που μαζευω απο το 1986-87.Φυσικα δανειζω αβερτα κονσολες κλπ σε φιλους που μπορει να μην της εχουν και δεν εχω κανενα προβλημα μαυτο το θεμα.Καποτε ομως χαρισα και γω μια κονσολα και παιχνιδια που μετανιωσα ομως μπορεσα και διορθωσα το λαθος μου.Αρχες του 1990 με ειχε φερει μια θεια μου ενα NES Asian Version που της το ειχαν δωσει καποιοι οικογενειακοι της φιλη γιατι τα παιδια τους το ειχαν παρατησει και ειχε μαζεψει 3 δαχτυλα σκονη.Η κονσολα ειχε 2 gamepads και 3 παιχνιδια τα super mario bros,1942 και Teenage mutant ninja turtles II: The Arcade Game.Aφου την πατησα αγοραζοντας παιχιδι μη ξεροντας φυσικα τοτε της διαφορετικες εκδοσεις του NES οποτε και δεν επαιζε το παιχνιδι τελικα αφου ελιωσα τα 3 αυτα παιχνιδια αγορασα αργοτερα το European Version ΝES και γουσταρα κανονικα πλεον με της παιχνιδαρες της κονσολαρας αυτης.

Χρονια αργοτερα φιλος μου φοιτητης τοτε που του ηρθε μια ρετρο ορεξη να παιξει σε original hardware καποια ΝES παιχνιδια μου ζητησε την κονσολα την Asian Verrsion και οχι την αλλη την European Που ειχα και ενα καρο παιχνιδια να παιξει γιατι και καλα του εφταναν τα 3 παιχνιδια που ειχε και μαλιστα του του το εδωσα χωρις καν δευτερη σκεψη αφου και φιλος ηταν και απο την αλλη και γω με το αλλο NES που ειχα ημουνα απολυτα καλυμμενος και το Asian verison απλα καθοταν.Ετσι λοιπον με το που του εδωσα την κονσολα δεν περασε ουτε 3 βδομαδες και εσπασε ο διαβολος το ποδαρι του και βρηκα σε ενα μπαρακι κοινο μας γνωστο εμενα και του φιλου μου δηλαδη gamer και αυτος και πιασαμε την κουβεντα.Καθως λοιπον τα πιναμε και μιλουσαμε αρχιζει και με λεει για τον φιλο μας και γελωντας με λεει ασε φιλε βρηκε μια ακρη αυτος και θα βγαλει χοντρα λεφτα.Απο καπου βρηκε ενα NES Asian Version και πασαροντας το σε ενα θυμα σαν συλεκτικο ειναι ετοιμος να βγαλει χοντρα λεφτα και ειναι στα παζαρια τωρα ε ρε κατι κοροιδα που υπαρχουν που δεν γνωριζουν και δεχονται να αγορασουν κατι τετοιο και καλα σαν συλεκτικο.

Μιλαμε μολις το ακουσα τα ματια μου γυρισαν σαν φρουτακια και με αναψαν τα λαμπακια γιατι οπως εμαθα αργοτερα αυτος που ηξερε φυσικα γιαυτο το ΝES που ειχα και το ετρωγε η σκονη αφου ειχα το αλλο βρηκε το ατομο αυτο να το πουλησει και σκεφτομενος πως εγω σιγουρα θα του το δωσω και δεν θα με νοιαζει τι θα γινει ειχε κανονισει το deal και εμενα με πουλησε τον παπα του retrogaming αλλα που να φανταστει πως θα εσπαγε ο διαβολος το ποδαρι του και θα βρισκομασταν με τον κοινο μας γνωστο.Τελως παντων για να μην τα πολυλογω τον περιμενα τον τυπο αυτον να ρθει το σαββατοκυριακο στο χωριο γιατι παντα ερχοταν και σε δυο μερες ηταν σαββατο οποτε αφου ηρθε τον βρηκα εξω γιατι ειχα απιστευτα νευρα και δεν ηθελα να παω σπιτι του και τον τσαλακωσα λιγο και δε χρειαζεται να μπω σε παραπανω λεπτομερειες.Το επομενο σαββατοκυριακο που ηρθε το NES ηταν ξανα στα χερια μου και τελειωσε το θεμα και ποτε δεν χαρισα ξανα τιποτα και σε κανεναν.

Οπως ειπε ο μαριος που και αυτος ειχε ενα τετοιο θεμα με της δισκετες του αυτος που του της χαρισε ειχε καθε δικαιωμα να το πουλησει και εν μερη συμφωνω αλλα εγω αυτα με τον παπα  και καλα για την χαρα του retrogaming και απο πισω να ειναι συμφωνημενη η πωληση δεν τα σηκωνω γιαυτο και εγινε οτι εγινε και ο συγκεκριμενος με συνανταει εξω και αλαζει δρομο.Τα χαρισμα κονσολας για να παιξει και να γουσταρει ο αλλος δεν με νοιαζει ας κανει οτι θελει αλλα οχι ρε μπαγλαμα να τα κονομησεις και να πινεις και στην υγεια του κοροιδου μετα.
 
Από τέτοια εχω πολλές ιστορίες. Γύρω στο 1994 ήθελα να πάρω την Amiga 1200 και μάζευα λεφτά οπότε πούλησα την A500 σε χαμηλή τιμή (40 Χιλ) σε γνωστό αλλά ο τύπος μόλις έδωσα το πακέτο μου λέει έχω τα 30 τα άλλα μετά. Οπότε παίρνει το μηχάνημα με την υπόσχεση ότι θα φέρει τα άλλα σε 2 μέρες. Φυσικά έγινε καπνός. Μετά από ένα διάστημα η Commodore χρεοκόπησε οπότε άκυρο η αγορά και έμεινα και χωρίς Amiga. Μετά από ένα μικρό διάστημα 1-1,5 χρόνο ο αγοραστής-παπατζης βαρέθηκε γιατί δεν έβγαινε σχεδόν κανένα παιχνίδι για την 500 και την πήρα πίσω σε εξευτελιστική τιμή 20 Χιλ και σε άθλια κατάσταση. Μέχρι κόκα κόλα είχε πέσει μέσα στην πλακέτα που είχε φυσικά ακόμα το κάλυμμα και δεν έπαθε τίποτα και μερικά πλήκτρα όμως δεν λειτουργούσαν πλέον.

Άλλο λάθος ήταν γύρω στο 1992 που είχα μαζέψει κάποια λεφτά γύρω στα 60 Χιλ τοτε να πάρω είτε Megadrive είτε ένα σκληρό για την 500 που έκανε φυσικά παραπάνω, γύρω στα 100. Και βλέπω μια αγγελία σε ένα περιοδικό για ένα σύστημα vhs backup που λειτουργεί ως σκληρός δίσκος και καλά. Οπότε αντί να πάρω το Megadrive που ήταν η σωστή κίνηση πάω και πετάω τα λεφτά στο vhs-παπατζιλικι που ήταν κάτι καλώδια και μια δισκέτα και ποτέ δεν δούλεψε. Καταρχάς δεν ήταν σκληρός απλά έκανες και καλά backup δισκέτες στη βιντεοταινία.

Ακόμα πιο πίσω κάπου στο 1988 είχα πάρει ένα Atari 65xe με κασετοφωνο το οποίο άλλαξα γιατί δεν μπορούσα να βρω πως φορτώνεις παιχνίδι (!) με 6128 απο το ίδιο κατάστημα. Άλλο μεγάλο λάθος. Από την άλλη ο 6128 είχε ένα σωρό παιχνίδια (τις πιο πολλές φορές κακά) αλλά και πολύ πιο ακριβός (χ3 του Atari)

Κάναμε ένα σωρό βλακείες τότε. Λόγω ηλικίας ίσως, υπήρχαν και λεφτά για πέταμα.
 
Πίσω
Μπλουζα