Ανταλλαγες και μη εμπορικες δραστηριοτητες!!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Domenica
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Domenica

Banned
Αντιδράσεις
169
Γεια σας παιδιά και πάλι! Λοιπον γράφω γράφω την προταση για ανταλλαγες σε διάφορα θρεντ, την γράφω και στις προτάσεις αλλά ουδεις απαντά, λέω λοιπον να την γραψω και εδώ και ελπιζω...

Συζητάμε σε διάφορα θρεντ το προβλημα που εχουμε αρκετοι δηλαδή να αρνιομαστε σε πεισμα των καιρών και της τσέπης μας να πουλησουμε ρετρο αντικειμενα διοτι νιωθουμε αμηχανα με το να κοστολογησουμε κατι που η αξια του ειναι υποκειμενικη και για διαφορους αλλους λογους γενικως. Δεν αντιλεγω πως ισως κάποια αντικειμενα που έχουμε αργοτερα ισως να γινουν πολυτιμες αντικες αλλά προς το παρον τα πράγματα που έχουμε οι πιο πολλοι ειναι απλώς ρετρό. Αγαπημενα ρετρο που αρκετοι μπορεί καποιοι να συλλεγουν μετά μανιας και για αυτο συχνά πέφτουν θυματα επιτηδειων στο e bay οπου και βλεπουμε πολλες γελοιοτητες ή ακομα και με τις αγγελιες στο εδω φορουμ απο οτι διαβαζω σε θρεντ. Το θεμα ειναι πιο καυτο οσον αφορα την ενοτητα ᾽παιχνιδια΄ οπου και εχουν παρατηρηθει φαιδρες ακροτητες αλλά αφορα και αλλες ενοτητες. Επισης υπάρχουν αρκετα ατομα εδω μέσα που ασχολουνται με εικαστικά / θεατρο / εκδοσεις και πιθανά θα ηθελαν την βοηθεια άλλων μελών για εργασιες / προτζεκτ και άλλες δραστηριοτητες που δεν περιλαμβανουν εμποριο π.χ. φωτογραφισεις αντικειμενων (θελω να φωτογραφισω ρετρο ρουχα), πληροφοριες (ποιος επιδιορθωνει ρολογια με κουκο), δανεισμο αντικειμενων ας πουμε για παραστασεις (θελω να χρησιμοποιησω παλιο καναπε των 80ς για δυο μηνες) κ.α.

Θα προτεινα να γινει μια ενότητα με δραστηριοτητες που δεν έχουν χρηματικο αντιτιμο π.χ. ανταλλαγές / ψάχνω να φωτογραφίσω... / θέλω να χαρίσω-ζητω να μου χαρισουν (ανεξαρτητα απο τον τομεα αγγελιες) / κανω μια εργασία και θελω πληροφορίες ή φωτος κ.τ.λ. / θελω να μου δανεισουν και να ανεβαζουμε και φωτος με τα διαθεσιμα αντικειμενα. Νομιζω πως στον τομεα αυτο πρεπει να ισχυουν τα ιδια με τις αγγελιες (αν η δουλεια στραβωσει ειναι θεμα των μελών , ο τροπος ταχυδρομησης και μεταφορας καθως και το κοστος τους συζητιεται με pm κ.α., πιστευω πως οι admin θα βρουν τους σωστους κανονες για την ομαλη λειτουργια της ενοτητας) αλλά θα ηταν καλο να υπάρχει. Μη ξεχναμε πως το σκουπιδι κάποιου αποτελει το ευρημα κάποιου άλλου ειτε ειναι τηλεκαρτα ειτε ρουχο ειτε κασετα ειτε σπασμενο μπιμπελο ειτε δεν ξερω τι αλλο.

Ας πουμε εγω προσωπικα κάνω συλλογη απο γραμμένες και σταλμένες ρετρο κάρτες (κατα προτιμηση για να εχω και το γραμματοσημο -δεκτες και άγραφες!) και έχω προτεινει στα σχετικά θρεντ να μου στειλουν και να στειλω αλλά αυτά τα θρεντ για καιρό δεν τα έχει δει κανεις. Δεν εχει νοημα να το γραψω στις αγγελιες γιατί δεν θέλω να πουλησω ή να αγοράσω και θα προσελκύσω διάφορους καλοθελητές που θα ζητανε τρελλα λεφτά για μια καρτουλα. Επισης θέλω να ανταλλάξω / χαρισω / ζητω να μου χαρισουν διάφορα αντικειμενα και ρουχα και παιχνιδια χωρις χρήματα ομως. Ακομα υπαρχουν περιπτωσεις ατομων που ψαχνουν βοηθεια για ερευνα, το φορουμ ειναι η χαρα του κοινωνιολογου! Πιθανη αγγελια ειναι ᾽Κανω αυτη την ερευνα οποιος θελει να συμμετασχει ας στειλει pm᾽, να τα βρουνε μεταξυ τους οι ενδιαφερομενοι και μετα ενα κομματι της ερευνας με την συμφωνη γνωμη αυτων που πηραν μερος να ανεβαστει σε σχετικο θρεντ. Στο χερι των διαχειριστων ειναι να θεσουν τους κανονες για την ομαλη διεξαγωγη αυτων των δραστηριοτητων π.χ. πιθανοι κανονες -οποιος χρησιμοποιει καποιον ή τα αντικειμενα καποιου για δουλεια /εργασια αν δημοσιευσει αυτην την εργασια να αναφερει το ονομα η το ψευδωνυμο των συντελεστων - το αποτελεσμα αυτων των δραστηριοτητων δεν αφορα το φορουμ αν παει κατι στραβα- οποιος ανοιξει θεμα με copyright ας τα βρει μονος του κ.τ.λ.

Νομιζω πως καλο θα ηταν να γινει αυτη η ενοτητα και θα ξεκαθαριζε ενα θεμα που έχει αναφερθει αρκετα σε διαφορα θρεντ. Δεν νομιζω πως οι κανονες θα ειναι πολυ διαφορετικοι απο οτι στο θεμα ᾽εμπορικες αγγελιες᾽ ας πουμε δεν θα συζηταμε δημοσια τυχον παραπονα ᾽η Πατατουφα που σου εδωσα ηταν σε καλυτερη κατασταση απο οτι το Πιτσιποπακι που μου εστειλες - φερε πισω την Πατατουφα μου!!! -κυριοι admin θελω πισω την Πατατουφα μου!᾽

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To εχουμε συζητησει πολλακις. Σκεφτομαστε εν τελει να το ανοιξουμε (σημερα-αυριο ισως) αλλα υπαρχουν ορισμενοι παραγοντες που φοβομαστε

• Να πεσουν τιποτα μαζικες αγγελιες του τυπου "θελω να μου χαρισουν". Αυτα θα διαγραφονται αμεσα.
  • Να γεμισουμε αγγελιες! Ηδη στις αγοραπωλησιες αφηνουμε και περνανε ελαχιστες διοτι δεν θελουμε ο χρηστης να παταει Νεο Περιεχομενο και να βλεπει ενα κατεβατο "πουλαω-αγοραζω". Δηλαδη οφειλουμε να ειμαστε πιο αυστηροι στη νεα κατηγορια τοσο στη ποσοτητα των αγγελιων οσο και με ποια κριτηρια θα εχει καποιο μελος δικαιωμα να ανεβασει αγγελια.
  • Nα υπαρχουν γκρινιες για κακες συναλλαγες. Δεν μπορουμε να κανουμε baby-sitting οποτε αναγκαστικα θα υπαρχουν διαγραφες αγγελιων ή και μελων

Επαφιομαστε στο αποδεδειγμενο υψηλο επιπεδο της κοινοτητας η οποια εχει επι τω πλειστω "τζασει" ευχαριστακηδες, εμπορακους, επαναστατες του καναπε και λοιπους γραφικους και θα κατσουμε να στησουμε πολυ συντομα την ενοτητα αυτη υπο τον τιτλο Ανταλλαγες/Χαριζονται.

Κινητρο δημιουργιας περα των προτασεων των μελων ειναι και η αξιοποιηση, στα πλαισια των στοχων υπαρξης του RetroManiaX, κομματιων του παρελθοντος που για αλλους μπορει να ειναι αχρηστα ενω για αλλους να αποτελουν μικρους συναισθηματικους θησαυρους. Θησαυρους που η κοινοτητα θα θελει να δει να παρουσιαζονται οπως πρεπει σε καποιο thread...

Ωραια ευχαριστώ! Δεν διαφωνω με αυτα που λες. Οσον αφορά το ᾽ζητω να μου χαρισουν᾽ μπορει να γινει με καποιους κανονες π.χ. να ζηταμε να μας χαρισουν αντικειμενα σε κακη κατασταση και κατηγοριες που μπορει να αξιοποιηθουν εμπορικά π.χ. παιχνιδια ή δισκοι να ειναι μονο στις ανταλλαγες. Στις ανταλλαγες επισης να ειμαστε σαφεις και να ανταλλασουμε συναφη προιοντα π.χ. ανταλλασω αφισα του Αντονυ με αφισα της Καντυ και οχι ανταλλασω τον Αντονυ γενικώς με οποιο αλλο αντικειμενο μου γυαλισει και να μαλλιοτραβηχτούμε. Αν γινει αυτο βοηθαμε και το περιβαλλον διοτι ανακυκλωνουμε αντικειμενα που αλλος θα τα πεταγε.

Οσον αφορα τις δραστηριοτητες μπορει επισης να μπουν καποια κριτηρια π.χ. να εχουν δικαιωμα να ανεβαζουν αγγελια μονο μελη που συμμετεχουν καποιο ευλογο χρονικο διαστημα και οι admin αυστηρα να απεχουν απο διαφωνιες και να διπλοτσεκαρουν την αγγελια ωστε να μην υπαρχουν θεματα του τυπου ο ταδε δανειστηκε το κομοδινο της γιαγιας για παρασταση που δεν εγινε ποτε και τωρα δεν το επιστρεφει ή δεν ξερω τι αλλο. Ας πουμε μπορειτε να πειτε πως αν καποιος θελει να φωτογραφισει αντικειμενα καποιου αν αποδειχτει πως δεν αναφερει το που τα βρηκε και δημοσιευσει αυτες τις φωτογραφιες χωρις να αναφερει το φορουμ ο ενοχος να διαγραφεται. Σας εχω εμπιστοσυνη παντως να βαλετε τους κανονες που θα μας διασφαλισουν ολους καθως ως τωρα δεν εχει προκυψει κατι και το επιπεδο ειναι υψηλο νομιζω παρα τα οποια μικρα σφαλματα που ολοι κανουμε σε σχεση με τους κανονες. Αυτο με τις δραστηριοτητες το λεω διοτι καποια πραγματα δεν χωρανε απλά στο ᾽ανταλλασω᾽ π.χ. (παμε παλι με τον πονο μου για την συλλογη μου) εγω θελω να βαλω την παρακατω αγγελια που ειναι λιγο πιο διαδραστικη απο οτι μια απλη ανταλλαγη

'Ζητω να μου σταλουν ρετρο καρτ ποσταλ γραμμενες στο πισω μερος τους και ταχυδρομημενες σε μενα και θα στειλω και εγω σε οποιον μου στειλει, επισης ανταλλασω και αγραφες ή θέλω να μου χαριστουν αν δεν τις θελετε. Οποιος ενδιαφερεται ας μου γραψει να το συζητησουμε.᾽

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αν και δεν ειμαι αντιθετος συμμεριζομαι τις ανησυχιες του wally..

παντως...

"Ζητω να μου χαρισουν ταχυδρομημενες επιστολες περιοδου 1861-65 με σφραγιδες πρωτου τυπου του Ελληνικου ταχυδρομικου γραφειου Galati(Γαλαζιον)Μολδαβιας.."

εμ,σοβαρα τωρα..ισως θα μπορουσε να δημιουργηθει μετα απο εκδηλωση ενδιαφεροντος μια ομαδα μελων ,που να συμμετεχουν σ αυτη τη δραστηριοτητα και το dare/avere να γινεται μεσω π.μ.

και αν λεω αηδιες αγνοηστε με..

Προς θεου δεν ζηταω κατι τετοιο! Οντως θα ηταν παραλογο, απληστο και εναντια σε καθε κανονα καλου γουστου και ευγενειας. Ζηταω απλως ρετρο καρτες με καινουργια γραμματοσημα απο το ταχυδρομειο της γειτονιας που να απευθυνονται απλα σε εμενα. Δεν ψαχνω σπανια γραμματοσημα ή κατι τετοιο (δεν με ενδιαφερουν πραγματα που εχουν εμπορικη αξια με ενδιαφερει απλα το φτηνο ρετρο και δεν μαζευω γραμματοσημα). Εδω στην Αγγλια πουλιουνται παμφτηνα εξαλλου γραμμενες καρτες αλλων δεκαετιων με γραμματοσημα και εχω δυο τρια κουτια τα οποια και εν καιρω θα ανεβασω. Νομιζα πως ηταν απλα σου στελνω μια καρτα με το ονομα και τη διευθυνση σου στο πισω μερος και μου στελνεις και εσυ. Ειναι ανταλλαγη και μαλιστα ακριβως αυτο συμβαινει με τις καρτ ποσταλ (εχουν θεση για γραμματοσημο και διευθυνση, το ξεχασαμε!) και ετσι ο κοσμος εστελνε για δεκαετιες. Ειναι απλα μια ρετρο συνηθεια που εγω εξακολουθω να διατηρω και απλα εψαχνα κοσμο που να κανει το ιδιο. Πολλοι φιλοι μου στελνουν απο πολεις που πανε απλα ειπα να το ζητησω και απο ρετρομανεις εδω και να κανω και εγω το ιδιο. Δεν κανω κατι αντιθετο στους κανονισμους. Ρετρο καρτες εχουν ολα τα επαρχιακα βιβλιοπωλεια προς 20 -40 σεντς το πολυ. Δεν νομιζω πως δημιουργω καποιο προβλημα με μια τετοια αγγελια. Αλλα και εγω καταλαβαινω τωρα τι θελει να πει ο Wally ο καθενας βαζει αμεσως το κακο στο νου του και μπορει να δημιουργηθουν παρεξηγησεις πολυ ευκολα.

Τελος παντων ας γινει η ενοτητα και βλεπουμε. Αν καποιος τωρα το βλεπει και ενδιαφερεται για την εν λογω ανταλλαγη ας μου γραψει, ξεκαθαριζω ομως πως δεν παιζουν χρηματα μονο ανταλλαγες.

Πίσω
Μπλουζα