Αξιόλογο Hardware για την 500άρα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AA+
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

AA+

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
34
no1 περιφεριακό για την Amiga, Action replay (v3) άπειρες ζωες, module ripping, image ripping, hex editor γενικά άλλαζες τα φώτα στα παιχνίδια.

Εχω επίσης handheld scanner!

Video backUP το οποίο μοιάζει με τον τρόπο που γράφαν οι 8-bit κασέτες ήχου τα παιχνίδια.

Stereo Master Sampler το οποίο το συνδεες με το τηλέφωνο και έκανες FX ήχου real time κατι που τα PC το ανακάλυψαν χρόνια μετά.

Ναι οπως και το πρωτοποριακο laser mouse της GVP

Mouse χωρις μπηλια!!!!και μιλαμε για το 1990 παρακαλω!!

Mετα απο 10 χρονια τα φορεσαν τα pc!!!

Και οι διπλοπύρινοι επεξεργαστές (PPC και 060 η 040) το multitasking custom chips και άλλα που θα τα δουν οι pcαδες κάποτε….

Amiga Tower κάθε Κυριακή 1500-1600 από τον games radio.gr

Αν μιλάμε για αξιόλογο hardware μου έρχεται στο μυαλό ένα κιτ της GVP νομίζω λεγόταν G-Force (δε θυμάμαι) και ήταν ένα CPU 030, σκληρός και μνήμη όλα σε ένα! Πανάκριβο βέβαια και ποτέ δε το αγόρασα!

Το θέμα λέει για την 500άρα, οπότε να πώ το αντίστοιχο που αγώρασα με αιματηρές οικονομίες, παραλίγο να μην πάω 5ήμερη :) .. Ο λόγος φυσικά για το AT-Once που ήταν ένας 68000 μαζί με έναν 80286. Το καλό μ'αυτό το ΚΙΤ ήταν ότι μπορούσες να κάνεις multitasking μεταξύ των δύο αυτών πλατφορμών... Ετσι είχα workbench και πέταγα κι ενα banner mania από κάτω :D ... Οι φίλοι μου που είχαν 286 είχαν αφρίσει.....

AA+ είπε:
Το θέμα λέει για την 500άρα, οπότε να πώ το αντίστοιχο που αγώρασα με αιματηρές οικονομίες, παραλίγο να μην πάω 5ήμερη :) .. Ο λόγος φυσικά για το AT-Once που ήταν ένας 68000 μαζί με έναν 80286. Το καλό μ'αυτό το ΚΙΤ ήταν ότι μπορούσες να κάνεις multitasking μεταξύ των δύο αυτών πλατφορμών... Ετσι είχα workbench και πέταγα κι ενα banner mania από κάτω :D ... Οι φίλοι μου που είχαν 286 είχαν αφρίσει.....
Και θυμάμαι ότι έβγαζες τον 68000 της μαμάς Amiga για να τον βάλεις οπότε τι τον έκανες μετά;

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ!

Είχα δει και μια ερασιτεχνική σχεδίαση από ένα Ρώσο που επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 1993-94 σαν εμπορικό προιόν για την Α500 αλλά δε βγήκε ποτέ. Μία πλακέτα με Kickstart 3.1, SIMM slots και hard disk controller. Νομίζω κυκλοφοράει στο internet το σχεδιάγραμμα για όποιον έχει τα μέσα. Α και έχει και utilities να γράψετε το kickstart από image files σε ROM μια και χλωμό να τα βρείτε τώρα πλέον :) (Ειδικά στην Ελλάδα)

shock είπε:
Και θυμάμαι ότι έβγαζες τον 68000 της μαμάς Amiga για να τον βάλεις οπότε τι τον έκανες μετά;
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ!
Δίκαιο έχεις... εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι CPU στα κλειδιά, στο λαιμό και όσο ποιο μακρόστενος τόσο το καλύτερο... Δίπλωνες και τα pinάκια μέσα η τα έκοβες εντελώς και ήσουν σούπερgeek :D

Σίγουρα αξίλογο hardware ήταν και το Amiga Vidi 12. Συσκευή που έμπαινε στη παράλληλη θύρα της 500άρας και έβγαζε scart για την τηλεόραση. Μπορούσες να κάνεις real time capturing απο την τηλεόραση ή το βίντεο αλλά ασπρόμαυρο. Κυκλοφορούσε επίσης και το Amiga Vidi 24 που μπορούσες να αποθηκεύσεις βίντεο έγχρωμο. Ωραίο πρόγραμμα αλλά ακριβό!

Μερικοί ξήλωναν τον 68000 θυμάμαι και έβαζαν το 68010 που είχε κάποα σε εντόλών παραπάνω και πρόσφερε αύξηση επιδόσεων 10% περιπού. Δυστυχώς όμως πολλα παιχνίδια αρνούνταν να τρέξουν. Ένα άλλο ωαραίο περιφερειακό της μαμάς Commodore ήταν και το expansion που το συνέδεες αριστερά της και περιελάμβανε σκληρό δισκο 20 ΜΒ, επέκταση μνήμης εώς και 2ΜΒ (FAST RAM πάντοτε) και scsi έξοδο. Εκεί θυμάμαι είχα συνδεσει cd rom & zip drive 100MB.

Φιλε pano το σκληρο που λες τον ειχα!

Ειχα τον Α520 της commodore με 512kb μνημης extra..

Ηταν 20MB!!!Αργοτερα πηρα τον Α590 της GVP με τεχνολογια SCSI

50 MB και 2 ΜΒ extra μνημη!

Εγώ ακόμα τον έχω. Ψήνομαι να ξαναβάλω την Amiga στην ενεργό δράση...

????Tι?????ακομα?????Δεν το εχεις κανει? :) :)

Εγω το εκανα εδω και χρονια!!!! :D

Αυτός ο χώρος είναι το πρόβλημα όπως πάντα. Αλλα κάτι θα κάνω ;)

Πίσω
Μπλουζα