Αποθήκευση κινητού τηλεφώνου.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
209
Η απορία μου έχει μόνο να κάνει με το εξής:

Πόσο φορτισμένη πρέπει να είναι η μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου που θα αποθηκευτεί στη συσκευασία του;

Συγκεκριμένα, επειδή δεν πετώ ποτέ ούτε τις ζελατίνες που έχουν μέσα οι συσκευασίες, το τηλέφωνο θα μπει στη συσκευασία του και θα αποθηκευτεί σε χώρο χωρίς υγρασία μαζί με τις ρετρό κονσόλες μου και άλλες συσκευές που δεν λειτουργώ πια (είναι μερικοί σκληροί, κάρτες γραφικών, το παλιό laptop μου στο οποίο έχει πεθάνει έτσι και αλλιώς η μπαταρία), οπότε φόβος να πάθει κάτι από υγρασία και μούχλα δεν παίζει.

Η μπαταρία θα αφαιρεθεί από τη συσκευή και θα τοποθετηθεί στην αρχική της θήκη.

Να την αφήσω να τελειώσει πλήρως, να την βάλω 100% φορτισμένη ή στο 40% όπως έχω διαβάσει για laptops;

Όταν και αν ποτέ ξαναχρησιμοποιηθεί, πρέπει να προσεχθεί κάτι;

Το τηλέφωνο είναι το HTC Desire, κάπου εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας, αλλά λόγω πεποίθησης δεν πάει για πώληση. Όχι, η κυρία μου δεν το θέλει, όχι δεν της το δίνω γιατί λυπάμαι να δω την οθόνη του γρατζουνισμένη στο πρώτο λεπτό που θα το πιάσει. :)
 
Δεν το δίνεις σε εμένα που βολοδέρνομαι με κάτι αρχαία motorola που κοντεύουν να με κλείσουν σε ίδρυμα;

Αστειεύομαι φυσικά :D

Κοίτα η μπαταρία των κινητών είναι μια περίεργη ιστορία. Θα ξεφορτίσει μόνη της μετά απο καιρό χωρίς πρόβλημα όσο και αν την φορτίσεις και την αποθηκεύσεις. Το θέμα είναι να θυμάσαι να το ελέγχεις και να το φορτίζεις λίγο ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να μήν νεκρωθεί η μπαταρία. (όπως γίνεται και με τα laptops) Επίσης καλό θα ήταν η μπαταρία να μείνει εκτός συσκευής σε σακκουλάκι για αποφυγή βραχυκυκλώματος στις επαφές. Αυτά απο εμένα.
 
καλο ειναι να την αφησεις να τελειωσει και οταν το ξαναχρησιμοποιησεις να το φορτισεις χωρις να το ανοιξεις πληρως και μετα να το ανοιξεις και αυτο γιατι η μπαταρια κραταει μνημη και θα τελειωνει πολυ γρηγορα
 
Στο manual του MacBook Pro διάβασα οτι σε περίπτωση αποθήκευσης, την φορτίζουμε μέχρι το 50%. Πρέπει να ισχύει αυτό γιατί ότι κινητό, λαπτοπ και γενικά έχει σχέση με μπαταρίες, κι αν αγόρασα, όλα ήταν στο 50% με το που το έβαζα σε λειτουργία πρώτη φορά.
 
απο 40 εως 60%

αν και καλο ειναι μια φορα το τριμηνο να κανεις μια φορτιση εκφορτιση
 
Βασικά τι τύπου είναι η μπαταρία; Γιατί κάθε τύπος έχει τις ανωμαλίες του...

Για Nimh πάντως, δεν πρέπει να αποθηκεύονται τελείως άδειες και επειδή μετά από κάμποσο καιρό θα χάσουν την ενέργειά τους πρέπει να τις επαναφορτίζεις.

Επίσης καλύτερα να μην είναι κουμπωμένη στο κινητό γιατί ακόμα κι έτσι το κινητό τροφοδοτείται.
 
Όχι η μπαταρία θα βγει από το κινητό. Ακόμα και στα notebooks που έχω στην άκρη (για παράδειγμα το MSI Wind που μέχρι πρότινος καθόταν στη θήκη του) οι μπαταρίες βγαίνουν και αυτός είναι και ο λόγος που μου τη σπάει αφάνταστα το macbook pro και το ipod μια και δεν μπορείς να ανοίξεις "επίσημα" τη συσκευή και να βγάλεις ή να αλλάξεις τη μπαταρία.

Ni-pol είναι από ότι θυμάμαι η μπαταρία, αν και τώρα είναι μπελάς να βγάλω τη θήκη και το κάλυμμα να τη τσεκάρω για σιγουριά. Απλά άλλαξα πάροχο με το ίδιο νούμερο, και ζήτησα άλλη συσκευή που μου την έδωσαν, όταν έρθει σε κανά 15νθήμερο θα μπει το Desire στην άκρη για back up μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή.

Τότε θα ανοίξω το κινητό. Δεν το πουλάω γιατί δένομαι με τις φορητές μου συσκευές και αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερα περίεργη περίοδο της ζωής μου, αν και σύντομη σχετικά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μέχρι τώρα, παιδιά.
 
Πίσω
Μπλουζα