Αποθηκευση παιχνιδιων PC απο GoG

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
824
Αντιδράσεις
987
Προσωπικα ειμαι αντιθετος με τις ψηφιακες βιβλιοθηκες. Εχω πανω απο 200 παιχνιδια σε δισκακια, με τα κουτια τους (και σε κοπιες) και ζητημα 15 ψηφιακα. Διστυχως η τεχνολογια μας οδηγει αναγκαστικα στα ψηφιακα. Ευτυχως που υπαρχει και το GoG και σε αφηνει να νιωσεις, οντως ιδιοκτητης του παιχνιδιου που πληρωσες.
Κατεβαζω λοιπον ενα παιχνιδι, παιζω, καποια στιγμη τερματιζω, το μεταφερω σε εναν σκληρο και το αποθηκευω για μελλοντικη χριση.
Το παινιδι καταλαμβανει καποια 19-15 gb στον σκληρο. Θελω να ρωτισω αν υπαρχει καποιος τροπος να συνμπιεστει και να αποθηκευτει σε δισκο dvd, για 2πλη ασφαλεια και για να τυποσω εξωφυλο κουτιου και να το βλεπω στο ραφι μου και να παρηγοριεμαι για την καταντια μου
 
Δεν είμαι σίγουρος αν εννοούμε το ίδιο, πάντως το gog έχει διαθέσιμους standalone installers για download, εκτός του galaxy client. Αντί δηλαδή να κατεβάσεις το παιχνίδι μέσα από το client πας στο gog.com, στη library σου και από εκεί κατεβάζεις έναν installer σε .exe. Αυτό κρατάς backup και τουλάχιστον μπορείς να έχεις το παιχνίδι που πλήρωσες δικό σου στο μέλλον, έστω και σε ψηφιακή μορφή.
 
Τα exe του GOG ειναι ηδη συμπιεσμενα συνεπως δεν εχει νοημα να τα ξανασυμπιεσεις.

Αν κατι ειναι μεγαλυτερο απο ενα DVD, τοτε θα πρεπει να το κανεις split χρησιμοποιώντας καποιο απο τα απειρα utilities υπαρχουν και να το γραψεις σε περισσοτερα δισκακια.

Παντως τα οπτικα μεσα δεν προσφερουν ασφαλη αποθηκευση. Ποτε δεν ηταν ιδιαιτερα αξιοπιστα και πλεον (που συσκευες και αγραφα δισκακια ειναι εξαιρετικα χαμηλου κοστους) ειναι ακομα χειροτερα.

Τωρα αν απλα θες να τα εχεις στο ραφι και να τα βλεπεις εχει καλως, αλλα μην νομιζεις οτι σιγουρα θα εχεις τα αρχεια σου σε 5, 10, 15 χρονια κοκ
 
Στον υπολογιστη μου, εκτος του Μ2, εχω ssd sata 1TB και hdd 350gb. Επισης εχω αλλους 5 200-500gb hdds. Μεχρι να τους γεμισω ολους αυτους, με παιχνιδια, θαχω φυγει σ' αλλη γη, σ' αλλα μερη. Εχω παιχνιδια σε οριτζιναλ cd και σε κοπιες ανω των 15 ετων και λειτουργουν χωρισ προβλημα. Η διαδικασια ενγραφης σε δισκακια, τυπωμα εξωφυλου κτλ ειναι κατι που με διασκεδαζει, εκτος του οτι υπαρχει κι ενα 2ο backup. Πιο utility, απλο και αξιοπιστο θα μου συστηνατε για ενγραφη σε περισσοτερα δισκακια, αν χρειαστει?
Ευχαριστω για τις συμβουλες και τον χρονο σας, παιδια
 
Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να το κανει μια κ' εξω. Η διαδικασια που ειχα στο μυαλο ειναι να κανεις το exe split σε κομματια των 4.4gb και να γραψεις το καθε κομματι σε ενα δισκακι.

Προσωπικα δεν εχω καποιο συγκεκριμενο προγραμμα υποψη, γιατι δεν ειναι κατι που μου χρειαζεται συχνα. Κανε μια αναζητηση και βρες κατι που να σε βολευει.
 
To Glary utilities εχει splitter με επιλογες σε : floppy disk, 100mb Zip(TM) disk, 1GB jaz(TM) disk, 4,7GB single-layer dvd και User defined file size.
Επαρκες νομιζω, δεν χρειαζομαι να ψαξω για καποιο αλλο.
Για δισκακια, οταν ειμουν "professional copiadorator" τα Τhats Taiyo Yuden made in Japan, σιντια/ντιβιντια, οτι καλυτερο εχει περασει απο το χερι μου. Ειδα στο σκρουτζομαρκετ κανα δυο κατ/τα αλλα JVC/TaiyoYuden και πανακριβα 4,50/τεμαχιο. Δεν ξερω αν αξιζει πλεον
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα