Απορίες για εκτύπωση σε CD

Αντιδράσεις
23
[Edited by keeper : Links Deleted]

υγ: Κάτι άσχετο. Για να φτιάξεις εξώφυλλο μουσικού σιντι θες ειδικό χαρτί? Ξέρει κανείς τί είδους? (Για να ναι σαν και αυτό των αυθεντικών.) :confused:

υγ2: Επίσης για να τυπώσεις σιντι, θες ειδικά κυκλικά χαρτάκια που να ταιριάζουν στο κόψιμο του σιντι. (μεγάλη - μικρή τρύπα στο κέντρο) Αυτά τα χαρτιά τυπώνονται πάνω σε οποιοδήποτε σιντι ή θες άγραφο-λευκό σιντί στην επιφάνεια?? :confused:

Ευχαριστώ :)

Τα links που διεγράφησαν οδηγούσαν σε "κατέβασμα" copyrighted υλικού. Παρακαλώ (για χιλιοστή φορά) όπως διαβάσετε τους κανονισμούς. Η πειρατεία δεν έχει θέση σε αυτό το φόρουμ.

Δεν κλειδώνω το θέμα, για να λυθούν οι απορίες του δόκτωρα για την εκτύπωση CDs. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ξεκινήσει απο δώ και κάτω για πειρατεία και "κατεβάσματα" θα διαγραφεί άμεσα.

Καλό σας απόγευμα

keeper7k είπε:
Τα links που διεγράφησαν οδηγούσαν σε "κατέβασμα" copyrighted υλικού. Παρακαλώ (για χιλιοστή φορά) όπως διαβάσετε τους κανονισμούς. Η πειρατεία δεν έχει θέση σε αυτό το φόρουμ.
Δεν κλειδώνω το θέμα, για να λυθούν οι απορίες του δόκτωρα για την εκτύπωση CDs. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ξεκινήσει απο δώ και κάτω για πειρατεία και "κατεβάσματα" θα διαγραφεί άμεσα.

Καλό σας απόγευμα
Δηλαδή εσύ ΠΟΤΕ δεν έχεις πάρει-κατεβάσει πειρατικά σιντι-ντιβιντί??...

Και δε σε είδα να δείχνεις τον ίδιο ζήλο για πολλές τέτοιες παραβιάσεις στην ενότητα MAME ή στην ενότητα αγγελιών προς πώληση. Απαγορεύεται ρητα η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ αυθεντικών σιντί ή ντιβιντι κτλ... Η ενότητα αγγελίες είναι παρανομη σύμφωνα με το νόμο. Γιατί την έχετε αν το πάμε έτσι???

Εμ, βέβαια χρειάζεται ειδικό χαρτί!

Glossy paper θα πάρεις ή photo paper ακόμα καλύτερα, το οποίο θα "δηλώσεις" πριν την εκτύπωση, στα settings του εκτυπωτή σου.

Έχε υπόψη σου, ότι είναι κομμάτι ακριβό.

Όσο για εκτύπωση επάνω σε δισκάκι, κυκλοφορούν κιτ όπως το "PressIT", που περιέχουν αυτοκόλλητα χαρτιά, έτοιμα προς εκτύπωση με τρύπα, συν το "εργαλείο" για την επικόλλησή τους, επάνω στο CD (μια πλαστική πρεσούλα είναι...) που είναι απαραίτητο για την επικόλληση όμως, γιατί αν δοκιμάσεις με τα χέρια και το μάτι τότε... δεν... δυστυχώς, χάσατε...

Τα δισκάκια σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να είναι ειδικά. Ε, απλά κοίτα να μην έχουν πολλά γράμματα πάνω και να μην είναι πολύ σκούρα στο χρώμα και φαίνονται άσχημα, κάτω από το αυτοκόλλητο χαρτί, αν το τελευταίο είναι λεπτούτσικο και ψιλοδιαφανές!

Ιδανικά πάρε CDs χωρίς καθόλου γράμματα και logos τυπωμένα πάνω τους και χρώματος ασημί ή άσπρου.

Για τα αυτοκόλλητα χαρτιά ισχύει το ίδιο με τα απλά: Αν θες καλή ποιότητα παίρνεις glossy ή photo, αλλά πλερώνεις κιόλας.

Υπάρχει και η εναλλακτική λύση, του εκτυπωτή που τυπώνει κατ' ευθείαν πάνω σε CD (ειδικού τύπου - printable, λέγονται και είναι αυστηρά άσπρα και όχι πολύ ακριβά) όπως ο HP Photosmart D5160.

Τελευταία επιλογή, αν δεν έχεις ιδιάιτερες απαιτήσεις σε ποιότητα, είναι τα lightscribe DVD recorders τα οποία εκτός του να γράφουν στα δισκάκια σου δεδομένα, τυπώνουν κιόλας στην πάνω πλευρά, γραμματοσειρές και απλά σχεδιάκια (νομίζω όμως, μόνο ασπρόμαυρα...).

Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ειδικά δισκάκια, που είναι lightscribe συμβατά.

Έλα, έλα, διαλιέχτεεεε λέμεεεε!

Δηλαδή εσύ ΠΟΤΕ δεν έχεις πάρει-κατεβάσει πειρατικά σιντι-ντιβιντί??...
Και δε σε είδα να δείχνεις τον ίδιο ζήλο για πολλές τέτοιες παραβιάσεις στην ενότητα MAME ή στην ενότητα αγγελιών προς πώληση. Απαγορεύεται ρητα η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ αυθεντικών σιντί ή ντιβιντι κτλ... Η ενότητα αγγελίες είναι παρανομη σύμφωνα με το νόμο. Γιατί την έχετε αν το πάμε έτσι???
Δόκτορ, καλό είναι όταν μπαίνεις σε ένα καινούριο σπίτι, να παρατηρείς πρώτα την συμπεριφορά των ανθρώπων πλησίον σου και μετά να συμπεριφέρεσαι ανάλογα...

Φιλικά, πάντα...

--Edited--(για τη διατηρηση του ηπιου κλιματος-εκλογες ερχονται :D )

Dr Malcolm Betruger θα μπορούσες αντί να κάνεις αυτή την επίθεση στο 65 μόλις post σου, απλά να δεχτείς τους κανόνες αυτού του forum και να γίνεις μέλος αυτής της παρέας που έχει τις καλές και τις κακές στιγμές της.

Αν βλέπεις κάτι που δε σου αρέσει μπορείς να το συζητήσεις με το mod team ή με τον διαχειριστή αυτού του forum.

Τώρα το καταπόσο είναι νομοταγής ο καθένας είναι δικό του θέμα αρκεί να μην μπλέκει το forum σε αυτό.

Το έχουμε πει πολλές φορές, εδώ μέσα είμαστε politicaly correct γιατί είμαστε καλεσμένοι του ΑΕΟΝ.

Wally είπε:
--Edited--(για τη διατηρηση του ηπιου κλιματος-εκλογες ερχονται :D )
Dr Malcolm Betruger θα μπορούσες αντί να κάνεις αυτή την επίθεση στο 65 μόλις post σου, απλά να δεχτείς τους κανόνες αυτού του forum και να γίνεις μέλος αυτής της παρέας που έχει τις καλές και τις κακές στιγμές της.

Αν βλέπεις κάτι που δε σου αρέσει μπορείς να το συζητήσεις με το mod team ή με τον διαχειριστή αυτού του forum.
Που την είδες την επίθεση? Δηλαδή όποιος τονίζει κάποιο κακώς κείμενο ή κάτι αντιφατικό, κάνει επίθεση στο φόρουμ? :confused: Δεν έβρισα κανέναν. Και στη τελική αυτό κάνω-άνοιξα συζήτηση με έναν απτους μοντ του φόρουμ (σούπερ μόντ)

Wally είπε:
Τώρα το καταπόσο είναι νομοταγής ο καθένας είναι δικό του θέμα αρκεί να μην μπλέκει το forum σε αυτό.
Το έχουμε πει πολλές φορές, εδώ μέσα είμαστε politicaly correct γιατί είμαστε καλεσμένοι του ΑΕΟΝ.
Μα... αυτό λέω. ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ το φόρουμ και μάλιστα άμεσα. Δεν μπορείς να λες είσαι κατα της παραβίασης των πνευματικών δικαιομάτων και να διαγράφεις κάποια λίνκς και απο την άλλη να επιτρέπεις μεταπώληση αυθεντικών σιντι και ντιβιντι και να διατηρείς ολόκληρη ενότητα με αγγελίες κτλ. Ή παραβιάζεις τα πνευματικά δικαιόματα ή όχι. Η είσαι έγκυος ή δεν είσαι-δεν είσαι λίγο έγκυος όπως λέει και το γνωμικό. (χώρια η ενότητα του ΜΑΜΕ)

Για τα παραπάνω πιστεύω ότι ΔΕΝ είστε Politicaly correct, όπως λές. Και στη τελική τί πα να πεί είστε/είμαστε καλεσμένοι του ΑΕΟΝ?? Δηλαδή αν ο ΑΕΟΝ είναι χασισέμπορος/νταβαντζής οι άλλοι που μας φιλοξενεί στο σπίτι του, θα κάνουμε τα στραβά μάτια για να μη χαλάσει η καρδιά του οικοδεσπότη μας?? :confused: (τυχαίο παράδειγμα έφερα)

-Και στη τελική ΟΥΤΕ που με νοιάζει αν ο ΑΕΟΝ είναι παράνομος. (μιλάω για το σάιτ-όχι για το παραδ. του χασισέμπορα-νταβαντζή) Αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι η υποκρισία. Η είσαι παράνομος ή οχι. Δεν υπάρχει μεσαία κατάσταση.

-φιλικά.

acpr είπε:
Glossy paper θα πάρεις ή photo paper ακόμα καλύτερα, το οποίο θα "δηλώσεις" πριν την εκτύπωση, στα settings του εκτυπωτή σου.Έχε υπόψη σου, ότι είναι κομμάτι ακριβό.

Χρειάζεται και ειδικό μελάνι ή αυτό για απλό χαρτί κάνει??

Μαλλον εχεις παρεξηγησει τον ορο φιλοξενια και εξαντλεις τα ορια της

Αν εχεις προβληματα με το φορουμ ή θελεις να κανεις την προσωπικη σου επανασταση μεσω TCP/IP,να στελνεις ΡΜ στους mods (γι αυτο το λογο υπαρχουν-ή τουλαχιστον και γι αυτον)

Η οποια προσπαθεια δημιουργιας reality show ειναι τουλαχιστον ξενη στη θεματολoγια-νοοτροπια του GRM...

Η προειδοποίηση μου στο παραπάνω ποστ ήταν σαφής και κατηγορηματική.

Όπως λέει και ο τελαμώνας, it's forum's way or the highway.

Το θέμα κλειδώνει.

Wally , thanks for the backup ;)

Τώρα που ηρεμήσαμε, το θέμα ξανανοίγει για να λύσετε τις απορίες σας ;)

keeper7k είπε:
Τώρα που ηρεμήσαμε, το θέμα ξανανοίγει για να λύσετε τις απορίες σας ;)
Θένκς αλλά δε πλέον δε χρειάζεται-μη κουράζονται και να μου απαντούν τζάμπα. Πλέον ξέρω όσα χρειάζεται. :D

Dr Malcolm Betruger είπε:
Θένκς αλλά δε πλέον δε χρειάζεται-μη κουράζονται και να μου απαντούν τζάμπα. Πλέον ξέρω όσα χρειάζεται. :D
Τελικά έχω και άλλες απορίες αλλά όχι γία τα παραπάνω. Να μην ανοίγω άλλο θέμα τα γράφω εδώ.

-Λοιπόν δεν έχω DVD writter, αλλά cd-writter. Γίνεται να αντιγράψω DVD σε DVD ή να κατεβάσω μια ταινία πχ και να την κάνω εγγραφή σε DVD??? :confused: (Εχω το Νέρο αν λέει τίποτα)

Θέλω να πώ, γιατί όχι??? Η διαφορά DVD-CD, είναι το μέγεθος έτσι?? Αν έτσι, από τη στιγμή που έχεις το μέσο που αντιγράφει, γιατί να μη μπορείς να αντιγράψεις και DVD??? (απλά ίσως πάρει λίγο παραπάνω. Σωστά??? :confused:

ennoeitai pos to cd-r den mporei na grapsei dvd! einai pantelos daforetiko laser kai mhxanismos!

keropi είπε:
ennoeitai pos to cd-r den mporei na grapsei dvd! einai pantelos daforetiko laser kai mhxanismos!
Ok ευχαριστώ. Ίσως φάνηκε γελοία η ερώτηση αλλά δεν ξέρω και πολλά πράγματα... :anim-blush: Αγόρασα τον κομπιούτερ το 2001 φοιτητης και τότε το DVD writter έκανε πολλά... Πριν 2 χρόνια έκανα αναβάθμιση αλλά έδωσα πολλά (δηλαδή ο πατέρας μου) για μητρική, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, μνήμη και αυτό το άφησα. Τώρα θα ναι φτηνά, πρέπει να πάρω όπωσδήποτε.

Κάτι άλλο τώρα, αν ξέρετε ποιά η διαφορά των τόρρεντς με τα αρχεία που κατεβάζεις από το rapidshare??? :confused: (Βασική απορία την έχω καιρό) Θέλω να πώ αν είναι το ίδιο και μπορείς να παίρνεις αρχεία από το rapidshare, ποιός ο λόγος να κατεβάζεις τόρρεντς και καθε λίγο και λιγάκι ο υπολογιστής να θέλει φορμάτ??? :confused:

ποιός ο λόγος να κατεβάζεις τόρρεντς και καθε λίγο και λιγάκι ο υπολογιστής να θέλει φορμάτ???
Αυτο το εγραψες και αλλου Δοκτωρα, αλλα δεν ειναι επουδενι σωστο. Ισως να εχεις παρομοια εμπειρια αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ηταν απλα μια ατυχη στιγμη - σε καμια περιπτωση το κατεβασμα ενος αρχειου με τη "μεθοδο" Bitorrent δεν προκαλει κατι τετοιο στο μηχανημα σου.

Η διαφορα του torrent system απο το direct download (πχ το rapidshare) ειναι απλη .

Στην περιπτωση του direct downloading το αρχειο που κατεβαζεις φιλοξενειτε σε καποιον χωρο (server) και το παιρνεις εσυ (και αλλοι χιλιοι πχ) απο ΕΚΕΙΝΟΝ τον συγκεκριμενο χωρο και μονο.

Στην περιπτωση του Bitorrent - το αρχειο το εχεις μεν στην αρχη εσυ - συνδεονται ολοι οι υπολοιποι (οι χιλιοι που λεγαμε πριν) σε εσενα και το παιρνουν ΑΛΛΑ την ιδια στιγμη το μοιραζουν και μεταξυ τους. Φτιαχνεται δηλαδη κατι σαν δικτυακι (λεγεται Σμηνος) που ολοι δινουν σε ολους και ολοι παιρνουν απο ολους - ΧΩΡΙΣ να χρειαζεται πλεον να παραμενει το αρχειο σε καποιον συγκεκριμενο χωρο.

ΟΚ ευχαριστώ. Ναι είχα μια τέτοια εμπειρία :icon_cry: και κάποιοι μου είπαν σε άλλο φόρουμ ότι αν κατεβάζεις τόρρεντς θες φορμάτ σχετικά συχνά.

Και τώρα στο ΖΟΥΜΙ (τελευταία ερώτηση-σας έχω πρηξει) :D

Υπάρχει τρόπος να κοροιδέψεις το Rapidshare και να κατεβάζεις όποτε θες όσο θες κτλ??? Εννοείται για κάποιον που είναι απλό μέλος και δεν πληρώνει... :diablotin: Ξερει κανείς το τρόπο??? θενκς ιν αντβανς :help:

Υπάρχει τρόπος να κοροιδέψεις το Rapidshare και να κατεβάζεις όποτε θες όσο θες κτλ??? Εννοείται για κάποιον που είναι απλό μέλος και δεν πληρώνει... :diablotin: Ξερει κανείς το τρόπο??? θενκς ιν αντβανς :help:
Ε τώρα τι απάντηση περιμένεις? Ρωτάς πως να κλέβεις και θες κι απάντηση?

Κλείνεις το ρούτερ. Περιμένεις 5 λεπτά, ανανεώνεται η IP σου και ξανακατεβάζεις. Δε θεωρείται κλοπή αυτό.

shock είπε:
Ε τώρα τι απάντηση περιμένεις? Ρωτάς πως να κλέβεις και θες κι απάντηση?
Γιατί το Sharwire κλέφτες των πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι??? Το να κλέβεις ένα κλέφτη δεν είναι και τόσο βαρύ. Ετσι νομίζω εγώ δηλαδή. Και στη τελική είμαι υπέρ της πειρατείας. Πρέπει να πολεμήσουμε τις πολυεθνικές, τις δισκογραφικές και τους λοιπούς που πίνουν το αίμα του λαού με εξωφρενικές τιμές και κερδοσκοπία. (θέση μου πάντα)

Και στη τελική είμαι υπέρ της πειρατείας. Πρέπει να πολεμήσουμε τις πολυεθνικές, τις δισκογραφικές και τους λοιπούς που πίνουν το αίμα του λαού με εξωφρενικές τιμές και κερδοσκοπία. (θέση μου πάντα)
Κλασσική και χιλιομασημένη καραμέλα των απανταχού πειρατών που παριστάνουν τον Ρομπέν των Δασών...

Ρε παιδιά, κλέψτε ελεύθερα αν θέλετε (όλοι το κάνουμε κατά καιρούς!) αλλά μην προσπαθείτε να βγείτε και ηθικά δικαιωμένοι γι' αυτό!

Και οι Mercedes έχουν εξωφρενικές τιμές και δεν μπορείς να τις έχεις, αλλά δεν τις κλέβεις.

Η ειδοποιός διαφορά είναι μια και μοναδική:

στην περίπτωση των CD/DVD/video games η δημιουργία αντιγράφου είναι εύκολη και η πιθανότητα να σε πιάσουν ελάχιστη. Στην κλοπή της Mercedes τα πράγματα είναι σαφώς πιο ζόρικα και κινδυνεύεις πολύ να υποστείς τις συνέπειες του νόμου.

Μόνο η (πρακτικά βέβαιη) ατιμωρησία έχει επιβάλλει αυτή την νοοτροπία. Κλέβω γιατί με παίρνει, αλλά όχι και να βγαίνω και αποπάνω...

Ξεκαθαρίζω ότι δεν σου κάνω προσωπική επίθεση, απλώς θέλω να σκεφτείς το παράλογο της άποψης αυτής, καθότι την βλέπω να κυκλοφορεί ευρύτατα και δεν μπορώ να την δεχτώ με τίποτα. Ιστορικά, οι κανονικοί επαναστάτες έκαναν επανάσταση ενάντια σε πολύ ζόρικες καταστάσεις και με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο, οπότε η "επανάσταση" του πειρατή των CD μάλλον δεν έχει καμμία σχέση. :rolleyes:

Πίσω
Μπλουζα