Απο τις Μεγαλυτερες συλλογες Audio Visual! [Νικος Μαστορακης]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.619
Aν οχι η μεγαλυτερη στην Ελλαδα σιγουρα ειναι.

Απο τον Νικο Μαστορακη και ας προσπαθησουμε να μην εστιασουμε στο θλιβερο γεγονος οτι δεν προκεται να την δουμε ποτε σε μουσειο οπως την προοριζε ο κατοχος της αλλα να θαυμασουμε μερικα απο τα πιο σπανια μηχανηματα εικονας και ηχου.

Μπειτε και θαυμαστε τα 60 πρωτα απο τα συνολικα 500!

http://audiovisualmuseum.blogspot.com/

PHILIPS+VCR+N1500+%2B+TAPES+AUSTRIA+A17+NW+-+4.JPG

SONY+VIDEO+MATIC+PORTABLE+RECORDER+%2BCAMERA+ADAPTOR-CABLES-CAMERA+SONY+VCK-2400ACE+JAPAN+A20+-+7.JPG

Ημουν απο τους τυχερους μιας και ο Νικος Μαστορακης μας ειχε δειξει αυτοπροσωπως καποια απο τα κομματια.

Ο ανθρωπος εχει και τεραστια γνωση στα αναλογικα AV μεσα (δεν υπαρχει αντιστοιχος γνωστης στην Ελλαδα), και συλλογη με απιστευτης σπανιοτητος κομματια αλλα και μερακι.

Ειναι ντροπη (μας το ειχε εκφρασει και κατ ιδιαν ως παραπονο) που παρολες τις προσπαθειες του, δεν εχει συγκινηθει το επισημο κρατος να δωσει ενα χωρο ωστε να ατα δωρησει προς εκθεση.

Την ιδια στιγμη ο φορολογουμενος πληρωνει για να εκτεθουν τσιτσιδοι ερωτοτροπουντες με τρυπια καρπουζια, συλλογες αχυρενιων μασκων απο την Κεντρικη Αφρικη κτλ.

Όντως τεράστια και πολύ εντυπωσιακή συλλογή!

Απο τις εικόνες των ρετρό AV που εχει στο blog του ο Κος Μαστοράκης

μου εκανε εντυπωση η συγκεκριμενη καμερα Hitachi

HITACHI+CAMERA+FP-10+%u0025252B+VIEW+FINDER+JAPAN+A20+-+1.jpg

που θυμάμαι να την έβλεπα σε καλύψεις αγώνων παγκοσμίου κυπέλλου και στα τότε replay που

έκαναν τοτε και έπεφτε το μάτι μου σε διαφόρους κάμεραμαν στο γήπεδο...

Νομίζω οτι και τα χρώματα που έχει πάνω ειναι εμπνευσμένα απο την οργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου το 82 στην Ισπανία

μιας και πάλι θυμάμαι διαφημίσεις σχετικά με την τότε κάλυψη που την είχε πάρει η Hitachi για τους αγώνες το 82.

1151771566_562e1ea6da.jpg

Μπορεί και να κάνω λαθος για αυτό που λέω παραπάνω αλλα όπως και να έχει ειναι σπάνιο κομμάτι.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκέψου ότι οι κάμερες της εποχής είχαν κανονική λυχνία (vidicon) για αισθητήρα, Full size βίντεο VHS και κανονική οθόνη CRT για σκόπευτρο! Πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία!

Πίσω
Μπλουζα