Αpple σχεδια για το μελλον (1991)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.886
Αντιδράσεις
3.881
Καποια εποχη η Αpple δεν φοβοταν να δειξει τα καινουργια της προϊοντα η τουλαχιστον τα concept για μερικα απο αυτα.

Βαρατε τα λινκς κατω για να τις δειτε ολες.........

medium_3236231619_2d00b13c38_o.jpg


medium_3236231643_e48b1413bf_o.jpg


With all of the secrecy surrounding Apple products these days, it is hard to imagine a time when the company freely shared its concepts. But 1991 was a different story.

Apparently, he had no problem sharing Apple's ideas with a Japanese magazine called Axis. In a 1991 issue unearthed at a second-hand bookstore, we can see that Apple was looking at bike-mounted navigation devices with a Google Street View type of interface, a "TimeBand" wrist computer, and a projection device that could be the roots of the Apple TV.
Flickr via MacTalk via Wired
 
Η Apple πάντα ήταν πιο μπροστά απ'ολους. Παράδειγμα το iPhone με τη Multi-touch οθόνη, για την οποία, ευτυχώς για την Apple, πρόλαβε και κατοχύρωσε την πατέντα.

Στην κάτω αριστερή φωτο φαίνεται το ADB πληκτρολόγιο με την ADB ποντικάρα (τη σούπερ ποντικάρα). Μετά από 18 χρόνια τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια έχουν γίνει χειρότερα. Για κάποια πράγματα, ο χρόνος πρέπει να σταματάει.
 
Rygar είπε:
ευτυχώς για την Apple, πρόλαβε και κατοχύρωσε την πατέντα.
[Offtopic]

Ως "λάτρης" των προϊόντων της Apple μπορώ να πω ότι αυτή η κατάσταση με τις πατέντες δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.

Πράγματι είναι innovative το multitouch αλλά το να μη μπορεί κάποιος να πάρει την ιδέα και να την πάει ακόμα παραπέρα καθυστερεί την εξέλιξη.

Π.χ τα Windows. Κατακλέψανε ότι υπήρχε (και την Apple) αλλά σπρώξανε την εξέλιξη.

Το Linux όλη η εξέλιξη βασίζεται στο να προχωράμε ένα βήμα παραπέρα αυτό που υπάρχει ήδη.

Κάποιες εταιρίες το έχουν καταλάβει αυτό και αρχίζουν να απελευθερώνουν τις πατέντες.

[/Offtopic]
 
Αυτό που λες θα ήταν το ιδανικό σε έναν ιδανικό κόσμο. Οι καιροί όμως είναι πολύ δύσκολοι, και θεωρώ ότι καλώς έπραξε. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.
 
Rygar είπε:
Αυτό που λες θα ήταν το ιδανικό σε έναν ιδανικό κόσμο. Οι καιροί όμως είναι πολύ δύσκολοι, και θεωρώ ότι καλώς έπραξε. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.
H Apple καλά έκανε αλλά το όλο θέμα με τις πατέντες είναι τουλάχιστον προβληματικό (μιλάμε για τη νομοθεσία των ΗΠΑ). Δεν είναι απλά προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά απαγορεύει σε κάποιον να φτιάξει κάτι με παρόμοιο αποτέλεσμα με το δικό σου ακολουθώντας όμως διαφορετικό δρόμο και μη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία σου.
 
Επισης αυτο το θεμα οτι η Microsoft κατεκλεψε την Apple οσον αφορα το concept των Windows ειναι αλλη μια μεγαλη μουφα. Για ρωτηστε το Jobs για την επισκεψη του στη Xerox και το τι αποκομισε εν τελει απο εκει και τα ξαναλεμε ποιος ηταν πρωταρης ολου του GUI concept. Ουτε Apple ουτε M$.

Btw ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο ειναι η βιογραφια του Steve Jobs με τιτλο "I-con" που βγηκε πριν 3-4 χρονια περιπου. Εχει αρκετα στοιχεια για την Apple των πρωτων ημερων και μεχρι προσφατα με τη πανηγυρικη επιστροφη του Jobs στα καθηκοντα του.
 
Πίσω
Μπλουζα