Βελτιωση του joystick CX40!!

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
Σιγουρα οσοι απο εσας εχετε 2600, θα εχετε βαρεθει την αισθηση των παλιων joystick. Το ποσο σκληρα και "αχρηστα" γινονται, και το ποσο ευκολα αρχιζουν να σπανε οι δακτυλιου απο την υπερβολικη πιεση λογω της "μη" αισθησης που δινει σαν feedback η λαστιχενια βαση του μοχλου.

Λοιπον, ευχαριστιες και λοιπα μετα την "επεμβαση" αυτη! ;)

Πριν καιρο, απο βιασυνη και γρηγοραδα, ενω εκλεινα ενα παλιο joystick, ξεχασα να βαλω το λαστιχενιο καλυμα του μοχλου απο μεσα πρωτα, και απλα το περασα απο πανω αφου ειχα κλεισει το υπολοιπο joystick. Ετσι το εβαλα στην παντα διπλα στο αλλο στο heavy sixer μου. Μερες μετα, και βαζοντας το Defender II, κατα λαθος επιασα το joystick αυτο, και αρχιζοντας το παιχνιδι, επαθα πλακα! Μεγαλες ομορφες διαδρομες σε σημειο που ακουγονται τα "κλακ" απο τα domes πανω στην pcb του joystick! Επαναφορα? Γρηγορη και σε στυλ "ανερουση" (ενταξει, για CX40 μιλαμε παντα!). Μιλαμε για κυριολεκτικη μεταμορφωση σε σημειο που δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το εφτιαξαν ετσι απο την αρχη!

Το σημαντικοτερο ολων ειναι οτι αυτη η αυξημενη αισθηση και η λιγοτερη προσπαθεια στη κατευθυνση, εχει ως αποτελεσμα την μακροζωια του εσωτερικου μοχλου και ιδιαιτερα στον δακτυλιο που δεν υφισταται πλεον την ιδια πιεση και "προσπαθεια" για να μεταφρασει τις κινησεις μας. Ακομα και σε παιχνιδια σαν το BMX Airmaster τα παει πλεον μια χαρα, ενω στην πρωιμη μορφη του απλα ψαχνεις για joystick μετα απο λιγα παιξιματα.

Το μονο μειονεκτημα (οπως καθε μοντα εχει και αυτο το μειονεκτημα του) ειναι η απαιτηση κολληματος της βασης του λαστιχενιου μοχλου πανω στο πλαστικο του joystick. Αν και οταν γινει δεν υπαρχει προβλημα η φαινεται αποκρουστικο (υπαρχει ηδη ενα "σκαψιμο" στο κεντρο ετσι και αλλιως), παρ ολα αυτα για αυτους που θελουν τα μηχανηματα και περιφερειακα τους ατοφια, ειναι ισως ανασταλτικος παραγοντας.
 
Συμπτωματικα σημερα θα παω να αγορασω εποξικη κολλα για να κολησω το κομμενο δακτυλιδι (καποιος φιλος εδω μεσα μου ειπε οτι μονο αυτου του τυπου η κολλα κανει δουλεια - εχω δοκιμασει πολλες κολλες στιγμης χωρις αποτελεσμα) οποτε θα την κανω τη μοντιφα φιλτατε...
 
Πίσω
Μπλουζα