Βιβλία για ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αντιδράσεις
23
Εχετε διαβασει καποιο βιβλιο για ηλεκτρονικα παιχνιδια, σχετικα με την ιστορια του gaming και την εξέλιξή του? Ενδιαφερομαι να διαβασω κατι σχετικό. Εψαξα στο νετ και βρηκα καποια (Στα Αγγλικα ομως-θα χρειαστω λεξικο αν το παρω :D ) που φαινονται αρκετα αξιολογα και στο εβαυ μπορεις να τα βρεις σε καλη τιμη. Ενα πολυ καλο ειναι αυτο:

http://books.theregister.co.uk/catalog/browse.asp?ref=792193&advert=xmasgifts

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?? Εχετε διαβασει καποιο συγκεκριμενο?? Στα Ελληνικα εχει κατι?? (Δεν βρηκα οσο και αν εψαξα προσωπικα)

Ένα που έχω είναι το Supercade.

Θεωρείται από τα καλά του είδους. Το μοναδικό "πρόβλημα" είναι ότι ασχολείται αποκλειστικά με τα πρώτα χρόνια των video games (1971-1984). Αλλά είναι πολύ καλογραμμένο, χωρίς μακροσκελή ανιαρά κείμενα, ποιοτική έκδοση μεγάλου μεγέθους και με καλή εικονογράφηση.

Επαυξάνω για το Supercade. Υπέροχο! Το Encyclopedia... που αναφέρεις είναι επίσης πολύ καλό.

Υπάρχει επίσης το Arcade Fever που είναι σκέτη γλύκα, και το Ultimate History of Video Games (δεν περιορίζεται μόνο σε arcades, μεγάλο και χορταστικό).

Να προτείνω επίσης (ελαφρώς ΟΤ): Digital Retro, με υπέροχες φωτογραφίες και συνοπτικά άρθρα από micros καθώς και το αγαπημένο μου Core Memory: A Visual Survey of Vintage Computers το οποίο έχει το πιο φανταστικό φωτογραφικό υλικό που έχω δει - απίθανες φωτό, από mainframes των 50s μέχρι micros.

Καλά Χριστούγεννα :)

Χθές ή προχθές διάβασα στο edge για το Arcade Mania! που ασχολείται αποκλειστικά με Japanese Arcades. Αν και το Edge δεν ενθουσιάστηκε, παρόλα αυτά έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν θέμα ;)

Προσφατα βρηκα κοψοχρονια το Digital Retro σε εξαιρετικη κατασταση. Πραγματικα αξιζει να παρακολουθει κανεις τα μεταχειρισμενα του amazon.

2017-01-30-02h19m08.JPG2017-01-30-02h20m37.JPG2017-01-30-02h20m51.JPG

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα