Βιβλία - κόμικς στα ιταλικά

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

katerinak

Expert
Αντιδράσεις
3.108
Χτες αγορασα 3βιβλια κομικς στα ιταλικα,σκαναρισα τα εξωφυλλα και σας τα παρουσιαζω:

"Μαγια η μελισσα"

Προβολή συνημμένου 37980 εκδοση 1980, τιτλος του βιβλιου-κομικς "Μαγια μελισσα μυστικος πρακτωρ"

Προβολή συνημμένου 37981 αυτη ειναι μια τυχαια σελιδα

" Τομ & Τζερυ"

Προβολή συνημμένου 37982 εκδοση 1978, τιτλος του βιβλιου-κομικς "το μικρο τσιρκο των Τομ & Τζερυ "

Προβολή συνημμένου 37983 2 τυχαιες σελιδες

"Scooby doo"

Προβολή συνημμένου 37984 εκδοση 1978, τιτλος του βιβλιου-κομικς " Scooby doo και ο θησαυρος του πειρατη"

προσθετω και 2 σελιδες του βιβλιου-κομικς " Scooby doo και ο θησαυρος του πειρατη"

Προβολή συνημμένου 37985

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι πολύ όμορφα! Απο πού τα αγόρασες;;

Εγώ έχω ένα δυο Τopolino του '70.

zouzou είπε:
Είναι πολύ όμορφα! Απο πού τα αγόρασες;; Εγώ έχω ένα δυο Τopolino του '70.
zouzou, στην Ιταλια τα αγορασα: " η μαγια η μελισσα" εκανε 1,50 ευρω και τα αλλα 2 ειχαν το καθενα 0,99ευρω.. δεν ξερω αν τα συγκεκριμενα κυκλοφορησαν στην Ελλαδα

Εσυ τοv Μικυ Μαους του '70 στην Ελλαδα τον αγορασες;

Έχω κάνει χρόνια στην Ιταλία και έχω διαβάσει άπειρα Topolino, Paperino, Grandi Classici, Minnie και ό,τι άλλο κυκλοφορούσε (π.χ. Lupo Alberto)! Έχω χρόνια να πάω τώρα, αλλά έχω παραγγείλει μερικά από μία φίλη Ιταλίδα!

Bασική προϋπόθεση να ξέρεις ιταλικά, πράγμα που ευτυχώς συμβαίνει και σε μένα καθότι έχω κάνει ένα φεγγάρι Ιταλία! Κι εγώ έχω Topolino, grandi classici Disney, Paperinik, Lupo Alberto κ.α. Εύχομαι να μπορεσω να ξαναπαω παλι κάποια στιγμή για να σηκώσω κι άλλα τέτοια κομμάτια!!!

εχω ποπαυ στα ιταλικα θα κοιταξω να σκαναρω το εξωφυλλο

topolin1988.jpg ιταλικο "μικυ μαους" τευχος Νο 1718 ,κυκλοφορησε στις 30 οκτωβριου 1988

topol88.jpg 2 τυχαιες σελιδες

topolin1983.jpg "μικυ μαους" τευχος Νο 1457 ,κυκλοφορησε στις στις 30 οκτωβριου 1983

topol83.jpg 2 τυχαιες σελιδες

donald.jpg "χρυσος Ντοναλντ" κυκλοφορησε τον Ιουλιο του 1979, ηταν μηνιαιο περιοδικο,το εξωφυλλο του ηταν φτιαγμενο απο χαρτονι

donald1.jpg φωτογραφια απο τυχαια σελιδα

gr.class.jpg "μεγαλα κλασσικα" κυκλοφορησαν το Νοεμβριο του 1991,τευχος 60 και περιλαμβανουν 386 εγχρωμες σελιδες

grandiclass.jpg 2 τυχαιες σελιδες

καλα το μικυ μαους στα Ιταλικά λέγεται topolino. ( τι μαθαινουμε, μπραβο παιδια!!!)πάντως και σχεδιαστικά πρεπει να ειναι αλλης σχολής το ιταλικο κομικ!!!!

κατερινα σε ευχαριστουμε, πολυ ωραιες οι φωτο!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Topοlino σημαίνει ποντικάκι. Καλά δε συγκρίνεται σαν περιοδικό γιατί είναι πολύ μεγαλύτερο με ποικίλα θέματα για παιδιά και δίνει συχνά ωραία δώρα! (ή τουλάχιστον έδινε πριν μια δεκαετία που το θυμάμαι..)

Φωτογράφισα τρία τεύχη. Το πρώτο (και παλαιότερο) είναι του '71, το δεύτερο του '85 και το τρίτο που έχει αποκλειστικά ιστορίες με τον Σκρουτζ είναι του ΄87!DSC06562.jpg

DSC06561.jpg

DSC06577.jpg

πολυ ωραια και σπανια ζουζου!!δεν ηξερα οτι κυκλοφορησε και περιοδικο που λεγοταν "dollarite" σιγουρα και αυτο θα αναφερεται στο Σκρουτζ ή αλλιως "zio paperone" που επασχε απο "δολλαριτιδα" ;)

tascabilone.jpg.jpg

κυκλοφορησαν μονο 9 τευχη αυτης της σειρας,ηταν τριμηνιαια εκδοση.Φωτογραφιες με ολα τα τευχη υπαρχουν στο

http://www.collezionismofumetti.com/fumetti.php?idx=26200

Αυτο εδω ειναι το τελευταιο τευχος και κυκλοφορησε τον Ιουνιο του 1989,εχει 340σελιδες και 22ιστοριες για κομικς που δημοσιευτηκαν τη δεκαετια του '50 στα τευχη τσεπης του μικυ μαους.

tascabilon.jpg.jpg

μια φωτογραφια απ το εσωτερικο του βιβλιου τσεπης

"μικυ μαους" τευχος Νο 1618 ,κυκλοφορησε στις 30 Noεμβριου 1986

attachment.php
οπως βλεπουμε και στο εξωφυλλο,στο τευχος αυτο υπαρχει και μια ιστορια με τα "λαστιχενια αρκουδακια"

attachment.php
φωτογραφια με το τελος της ιστοριας αυτης

οι εντυπες διαφημισεις αυτου του τευχους υπαρχουν εδω

Και το αντιστοιχο εξωφυλλο απο το Μεγαλο Μικυ 293 του 1992,το'χω αυτο.

hr.php

ευχαριστουμε πολυ Aardvark για το εξωφυλλο!! δηλαδη τα τευχη του "μικυ μαους" κυκλοφορησαν και στην Ελλαδα (λιγα χρονια αργοτερα) με το ιδιο εξωφυλλο; ειχαν και την ιδια θεματολογια; ή απλα ετυχε το συγκεκριμενο τευχος;

Αυτα που ξερω σιγουρα ειναι οτι τα ελληνικα Disney εβαζαν κατα συντριπτικη πλειοψηφια ιστοριες απο την Ιταλια,καποιες φορες δεν συμβαδιζαν εξωφυλλο με ιστορια με αυτες του Ιταλικου,oι επιλογες εξωφυλλου πρωταγωνιστων και ιστοριων εν Ελλαδι ηταν τυχαιες.

To ιδιο και το τι θα ειχε το τευχος μεσα.
:)

Το συγκεκριμενο με τα αρκουδακια αν το ειχε φερει ο Τερζοπουλος την εποχη που ειχε κυκλοφορησει Ιταλια θα ημουν το πιο ευτυχισμενο παιδακι του κοσμου,οταν κυκλοφορησε την ειχα ξεπερασει την φαση με τα Gummy Bears lol.

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Aardvark!! μου ελυσες την απορια :flower:

δεν περιμενα να δω το ιδιο εξωφυλλο στα ελληνικα :)

το τευχος αυτο το αγορασα για δυο λογους : για το εξωφυλλο και για τις εντυπες διαφημισεις που ειχε μεσα.Τις ιστοριες ακομη δεν τις διαβασα αλλά καποια στιγμη θα γινει κι αυτο

8/4/1979 No 1219

attachment.php

αφιερωμενες οι δυο παρακατω διαφημισεις στους

El_Greco_Fanatic

attachment.php

και Stayro αντιστοιχα

attachment.php

(δυστυχως δε μπορω να ανεβασω 2-3σελιδες απ το τευχος ουτε αλλες διαφημισεις γιατι το σκανερ του εκτυπωτη δεν ειναι και στα καλυτερα του :( )

Πίσω
Μπλουζα