Βιβλία προσφοράς από το περιοδικό Τηλέραμα

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.963
Κατά το 1995 το Τηλέραμα έδινε λογοτεχνικά βιβλία. Παρακάτω 2 φωτογραφίες από αρκετά που βρήκα στην βιβλιοθήκη. Δεν ξέρω αν είναι όλα που δόθηκαν βέβαια.



 
Πού το θυμήθηκες!!! Σκεφτόμουν να ανοίξω κι εγώ το θέμα αυτό...

Τα ιδια βιβλία...κοσμούν τη βιβλιοθήκη στο σπίτι... θα κοιταξω μήπως έχω κάποιο βιβλίο που δεν περιλαμβάνεται στην εικόνα...

Ειχα διαβάσει τη Μαντάμ Μποβαρύ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω διαβάσει τον Μάγκα (δις) + Για την πατρίδα και κάποια στιγμή ξεκίνησα Τα μυστικά του βάλτου.
 
τα βιβλία αυτά δίνονταν με κουπόνια από το περιοδικό Τηλέραμα και χρηματικό ποσό ή μονο με κουπόνια;
 
Δινόταν σε σετ των τριών: ένα Ελληνικής λογοτεχνίας, ένα ξένης και ένα ιστορικό (που μπορεί να ήταν όντως ιστορικό, όπως πχ ο Ναπολέων του Έμιλ Λούντβιχ ή τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη αλλά μπορεί να ήταν και ιστορικό μυθιστόρημα όπως η Θεοδώρα του Πωλ Γουέλμαν ή ο Βελισάριος του Ρόμπερτ Γκρέιβς). Για να πάρεις το σετ έπρεπε να έχεις 6 κουπόνια (δινόταν ένα αριθμημένο σε κάθε τεύχος του περιοδικού και νομίζω 2 μπαλαντέρ μετά το νούμερο 6) και έπρεπε να δώσεις κάποιο ποσό, (νομίζω 1.700 δρχ) και να πας (στο Ηράκλειο τουλάχιστον) στο πρακτορείο διανομής τύπου για να τα πάρεις. Μετά την ολοκλήρωση της σειράς (τέλη δεκαετίας του 1990) μπορούσες να πάρεις από τα γραφείς των εκδόσεων Πάπυρος (στην Αθήνα) όποιο βιβλίο ήθελες με 1.000 δρχ, αν μάλιστα έδινες 3.000 (για την αγορά 3 βιβλίων προφανώς) έπαιρνες ένα τέταρτο σαν δώρο.

Βλέπω να σου λείπουν (συγχώρεσέ με αν κάποιο από αυτά είναι στην φωτογραφία αλλά δεν το πρόσεξα εγώ :) ):

1. Ένας τόμος με τρία έργα του Αλμπέρ Καμύ (Ξένος, Πανούκλα και Γράμματα σ'ένα Γερμανό φίλο)

2. Ένας τόμος με τα άπαντα; του Δ. Σολωμού.

3. Τα άπαντα του Γεωργίου Βιζυηνού ήταν σε δύο τόμους. Στον ένα τα πεζά (που έχεις) στον δεύτερο τα ποιήματα (που δεν έχεις)

4. Ένας τόμος με δύο έργα της Περλ Μπακ (Η μάνα και Δυτικός άνεμος, Ανατολικός άνεμος)

5. Το ημερολόγιο του Βερολίνου του Σίρερ ήταν δίτομο (έχεις τον πρώτο τόμο, σου λείπει ο δεύτερος με τίτλο Το τέλος του ημερολογίου)

6. Το κόκκινο και το μαύρο του Σταντάλ

7. Ένας τόμος με τρία θεατρικά έργα (Βαβυλωνία και Γυναικοκρατία του Δημητρίου Βυζάντιου και ο Φουρτουνάτος του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου)

8. Μια βιογραφία του Ταλέιράνδου από τον Γεβγένι Βικτόροβιτς Τάρλε

9. Το κοντραπούντο του Άλντους Χάξλεϊ

10. Άλλος ένα τόμος με 2 έρχα του Χάξλεϊ (Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος και Ο πίθηκος και η αλήθεια)

11. Μια βιογραφία του Κρόμβελ από τον Τζον Μπάκαν

12. Ένα τόμος με διάφορα έργα του Ανδρέα Λασκαράτου (κυρίως τα Ιδού ο άνθρωπος και Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς αλλά και αρκετά άλλα που δεν θυμάμαι τώρα :) )

δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι υπήρχε και κάποιος τόμος του Παλαμά...
 
η βιβλιοθήκη μου ποζάρει για το retromaniax

Exω τα βιβλία που καταχώρησε ο φίλος Johnny + αυτά που βλέπετε παρακάτω

στο οπισθόφυλλο όλα τα βιβλία εχουν την ενδειξη ''Ειδική προσφορά για τους αναγνώστες του περιοδικου Τηλέραμα''
 
Πολύ ωραία συλλογή! Από τις φωτογραφίες της betty κατάλαβα ότι είναι σκληρόδετα τα βιβλία, μιας και στις φωτό του johnny φαίνονται σαν τα βιβλία της Bell, με λεπτό ιλουστρασιόν εξώφυλλο.
 

1@BETTY BOOP[/USER] 1@Thor[/USER] Τελικά έλειπαν αρκετά!! Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τον εμπλουτισμό του θέματος παιδιά!! 1@nwntas[/USER] Ναι, είναι γυαλιστερό σκληρό εξώφυλλο.
 

johnny19818 είπε:
1@BETTY BOOP[/USER] 1@Thor[/USER] Τελικά έλειπαν αρκετά!! Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τον εμπλουτισμό του θέματος παιδιά!! 1@nwntas[/USER] Ναι, είναι γυαλιστερό σκληρό εξώφυλλο.
δεν ξέρω αν είναι τελικά όλα τα βιβλία της σειράς αυτά που καταχωρησαμε εσύ κι εγώ, ίσως να υπήρχαν και άλλα που δεν ειχαμε...

 
Τα έχω κι εγώ όλα αυτά τα βιβλία από την συγκεκριμένη διανομή που έκανε τότε το ΤΗΛΕΡΑΜΑ... Νομίζω ότι δεν υπήρχαν άλλα.
 
Πίσω
Μπλουζα