Βοήθεια με arcade cabinet

vectrapearl

RetroN00b
Joined
6 Μάρ 2012
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
καλως σας βρηκα παιδια..συγνωμη που το πρωτο μου ποστ και η γνωριμια μας γινεται με ερωτηση - χαρη(αν και παρακολουθω αρκετο καιρο το site)...αλλα απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε ολοι... ;)

λοιπον προσφατα φιλος φιλου μου χαρισε μια καμπινουλα που καθοτανε στο υπογειο του και δεν την ηθελε...οταν μου το ειπε χωρις να την δω την φορτωσα αμεσως...γνωσεις δεν εχω πολλες πολλες οποτε ειπα να ρωτησω στους γνωστες....

ηξερα οτι η καμπινα ειναι αδεια αλλα δεν με ενοιαζε και πολυ γιατι ηθελα απο καιρο να κανω ενα προτζεκτ με mame και να πω την αληθεια βαριομουν να το ξεκινησω ολο απο το 0 οποτε η αδεια καμπινα ερχοταν λουκουμι....οταν την πειρα παρατηρισα οτι δεν ηταν σαν αυτες που επαιζα εγω πιτσιρικος και οτι δεν ηταν τελειως αδεια....οποτε αρχισα να σκεφτομαι μηπως μπορουσα να την κανω να δουλεψει οριτσιναλ...

εκτος απο το προφανες δηλαδη οτι λειπει η οθονη και το τροφοδοτικο(που και εδω θα ηθελα τα φωτα σας)εχει καποιες πλακετες μεσα..δεν ξερω αν θελει αλλες,αν καποια ειναι πλακετα παιχνιδιου η αν σε καποιες απο αυτες καρφωνεις πλακετα παιχνιδιου...

γενικα οποιο πληροφορια δεκτη...

επισης παρατηρισα οτι τα πληκτρα και ο μοχλος ειναι λιγο περιεργα κατανεμημενα...δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο και να σας πω την αληθεια το μυαλο μου παει οτι μπορει παλια να ηταν ''φρουτακια''αλλα δεν ετυχε ποτε να δω κατι τετοιο απο κοντα....

παρακατω ειναι η φωτο της καμπινας για να παρεται μια ιδεα..

ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα το ιδανικοτερο θα ηταν να την κανω οσο ποιο οριτζιναλ γινεται αν δεν πρεπει να πουλησω και τα δοντια μου για να γινει :p ...

αλλιως θα παμε σε ποιο ''mame'' λυση..

σας ευχαριστω για τον χρονο σας και καλως σας βρηκα....

Προβολή συνημμένου 146216 Προβολή συνημμένου 146218 Προβολή συνημμένου 146219 Προβολή συνημμένου 146223
 
Καλώς τον.

Η πρώτη φωτογραφία με την πλακέτα μοιάζει να είναι κάποιο bootleg παιχνίδι. Για τα άλλα δύο δεν είμαι σίγουρος αν είναι κανονικά παιχνίδια ή φρουτάκια (μου κάνουν για φρουτάκια). Περίμενε απάντηση του φίλου geoanas που είναι master στα arcades.

Για να την κάνεις mame, με λίγο ψάξιμο στο φόρουμ θα βρείς πολλά threads που θα σε βοηθήσουν πολύ. Προτείνω PC και crt τηλεόραση για αυθεντικό feeling.

Πάντως έχεις έναν μικρό περιορισμό, αφού η καμπίνα παίρνει μόνο κάθετα την οθόνη (βλέπε στυλ pacman και arkanoid).
 
Καλώς τον ! Όπως τα είπε ο Μάριος πιο πάνω. Θα πρότεινα κάθετη CRT οθόνη (αφού η καμπίνα έχει αυτόν τον προσανατολισμό)

Σε γενικές γραμμές φαίνεται καθαρή και περιποιημένη. Το ηχείο επίσης φαίνεται λειτουργικό.

Οι δυο πλακέτες εσωτερικά μου φαίνονται κι εμένα bootlegs αλλά δεν είναι φρουτάκια. Μου φέρνουν προς Galaxian bootleg ή Moon Cresta bootleg. Googliσε λίγο τα παραπάνω και θα βρεις πολλές ομοιότητες ;)

Μπορείς να βρεις κάποιον της εμπιστοσύνης σου, που να διαθέτει αντίστοιχο εξοπλισμό να τις τσεκάρει αν είναι λειτουργικές.

Να γνωρίζεις ότι αν λειτουργούν καλά, οι συγκεκριμένες μπορούν να σου αποδώσουν κάποιο κέρδος πουλώντας τες στο Ebay (50-75 Ευρώ, έκαστη)...εκτός αν θέλεις να τις χαρίσεις ! Χα!Χα!Χα!

Αν θελήσεις να τις κρατήσεις πρέπει επειγόντως να τις "ξεσκονίσεις" με αέρα και να τις κάνεις ένα γενικό service γιατί τις βλέπω αρκετά ταλαιπωρημένες.

....δεν βλέπω τροφοδοτικό...

Γενικά θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει λειτουργική.

Οι γνώσεις σου πόσο προχωρημένες είναι ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας παιδια....

λιγο βοηθεια με το τι εστι πλακετες bootleg γιατι νεος στον χωρο και ακομα ψαχνομαι...

πραγματικα δεν ξερω τι ακριβως χρειαζεται για να την λειτουργησω ετσι οπως ειναι..ετσι για να μου φυγει η περιεργεια τι ηταν αυτη η καμπινα...φανταζομαι οτι θελει τροφοδοτικο αλλα ποιο ?και καποια καλωδια...και που τα βρισκουμε αυτα..??

ξερω οτι κανω πολλες ερωτησεις αλλα αισθανομαι οτι εδω θα απαντηθουν και θα ξαναλειτουργησει η καμπινα...

απο την μεσα μερια της οθονης εχει 2 πηχακια ξυλινα που απο οτι ειδα ειναι αφερουμενα οποτε μπορουν να μπουν και καθετα και οριζοντια οποτε φανταζομαι οτι ο περιορισμος με την οθονη ειναι αναστρεψιμος...

και μου κανει και τρομερη εντυπωση η τοποθετηση του μοχλου με τα κουμπια..δεν το εχω ξαναδει..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bootleg -> Μη νόμιμο, πλακέτες αντίγραφα των original από άγνωστη χώρα προέλευσης (συνήθως Κορέα)

Η συγκεκριμένη καμπίνα είναι γενικής χρήσης, από αυτές που ο κάθε operator (μπάρμπας στα μαγαζιά :D ) μπορούσε να τρυπήσει και να βάλει τα κουμπιά χωρίς δεύτερη σκέψη...άρα μη σου προκαλούν εντύπωση η τοποθέτηση τους.

Το τροφοδοτικό που χρειάζεσαι πρέπει να είναι Jamma standard (-5 +5 +12 Ground) ώστε να δώσει τις απαιτούμενες τάσεις στις πλακέτες. Πρώτα πρέπει να βρεις το pinout (ποιος ακροδέκτης αντιστοιχεί που) και θα είναι δύσκολο για σένα αν δεν έχεις εξειδικευμένες γνώσεις.

Πρέπει επίσης να φτιάξεις καλωδίωση Jamma και μετά να τοποθετήσεις την οθόνη (πρέπει να φορούσε 19'' οθόνη). Το τελευταίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή !!!

Προτείνω να βρεις κάποιον που να ξέρει τι κάνει, να κατέχει το αντικείμενο και να είναι της εμπιστοσύνης σου. Πραγματικά η καμπίνα μπορεί πολύ εύκολα να γίνει λειτουργική μόνο που χρειάζεται δουλίτσα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έτσι όπως είναι δεν λειτουργεί τίποτα. Αρχικά αν σε ενδιαφέρει ποια είναι αυτά τα παιχνίδια και με την προυπόθεση να λειτουργούν οι πλακέτες, βρες κάποιον που έχει arcade που λειτουργεί να τις δοκιμάσεις (όπως είπε ο Γιώργος πιο πάνω). Aν θέλεις να τις δοκιμάσεις εσύ, χρειάζεσαι κάτι τέτοιο που συνδέεις την πλακέτα με το scart μιας τηλεόρασης.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php/30074-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-Supergun-Deluxe-small-cab

Είναι όμως ακριβή λύση και δεν στην προτείνω αφού θέλεις να την κάνεις mame. Σε πολύ γενικές γραμές για να την κάνεις mame, χρειάζεσαι ένα pc και μια τηλεόραση και έναν controller που θα συνδεθούν επάνω του τα joystick και τα κουμπιά.
 
Kαλως ηλθες και απο εμενα!Η λυση του Μαριου ειναι η πιο ευκολη για εσενα αλλα ειναι αρκετα ακριβη,και εαν δεν λειτουργει η πλακετα που εχεις μεσα θα σου ειναι αχρηστη..
 
βασικα κραταω καποιες επαφες με ενα μαγαζι εδω που μενω και μου ειχε προτεινει παλιοτερα αυτο εδω ....VGT-sg.jpgστα 45 ευρω...λεει κατι?

μαλλον θα προχωρησω με mame μιας και τα εχω ολα εκτος απο controller.καμια ιδεα που να βρω...?εχω δει να πουλαμε ετοιμα controller με μοχλους και κουμπια κομπλε..αξιζει κατι τετοιο..?
 
Αυτό είναι το Vogatek supergun no 1, https://www.vogatek.com/ βασίζεται σε δυο pic που ελέγχουν τα fire buttons και δέχεται χειριστήρια SEGA GENESIS / MEGADRIVE.

Μην συνδέσεις ποτέ επάνω του NEOGEO MVS...!!!! Υπάρχει πρόβλημα με τις τάσεις που δίνει !!!

Είναι ένα από τα superguns που έχω και το έχω κάνει κάποια patches ώστε να το λειτουργώ απροβλημάτιστα ;-)
 
vectrapearl είπε:
βασικα κραταω καποιες επαφες με ενα μαγαζι εδω που μενω και μου ειχε προτεινει παλιοτερα αυτο εδω ....Προβολή συνημμένου 146259στα 45 ευρω...λεει κατι?


μαλλον θα προχωρησω με mame μιας και τα εχω ολα εκτος απο controller.καμια ιδεα που να βρω...?εχω δει να πουλαμε ετοιμα controller με μοχλους και κουμπια κομπλε..αξιζει κατι τετοιο..?
Αν το αγοράσεις και δεν λειτουργούν οι πλακέτες μετά τι θα το κάνεις; Αν μπορείς να το πάρεις για μια δοκιμή έχει καλώς.

Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις paypal, προτείνω το ipac. Δοκιμασμένη λύση από πολλούς. https://www.ultimarc.com/ipac1.html

Για δώσε κανένα link να δούμε; Τι bundle έχεις δει;
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάριο
 
Αυτο που εβαλες μια χαρα ειναι αρκει να προσεξεις οτι ειπε ο geoanas και αν λειτουργουν οι πλακετες φυσικα...Για controller mame βασικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και ενα απλο usb χειριστηριο,αρκει να μπορεις να κανεις μερικες κολλησεις..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ακριβως επειδη τον ξερω θα παω απο εκει πρωτα με τις πλακετες να δοκιμασω και μετα....

οσο για τα controller εχω δει κατι τετοιο..

arcade.1d2e166fad4d8a2a3a4b873c5bca9970_b37549b2-c9dc-4cc8-9333-b80bb8b62a8c.jpg

αλλα και αλλα που εχω δει παντα εχω το ιδιο προβλημα...για καποιο λογο δεν με βολευει ο μοχλος αριστερα και τα κουμπια δεξια....αναποδο set up μου ερχεται κουτι...και δεν μπορω να βρω ευκολα..η δεν ξερω να ψαχνω...

απο κολλησεις το παω καλα...οποτε θα κοιταξω και αυτην την λυση....
 
Αφού το έχεις με τις κολλήσεις, μην το συζητάς καν με έτοιμες λύσεις, είναι πανάκριβες.

Για αρχή ρίξε μια ματιά σε αυτό το σχεδιάγραμμα.

http://www.koenigs.dk/mame/eng/basicwiringguide.htm
 
Δες και εδω (προτεινω το απλο usb χειριστηριο οπως στο ποστ 32258)
 
καλως τον. εγω εμπειρος δεν ειμαι αλλα αν θες τη συμβουλη μου προχωρα να το κανεις ΜΑΜΕ καμπινα για ποιο ευκολια. Οτι ειπαν τα παιδια ειναι και το σωστο.

Αν θες δες τη δικη μου κατασκευη για να παρεις απαντησεις σε καποια πραγματα.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php/30079-MAME-arcade-cabinet-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
 
Πίσω
Μπλουζα