Βοηθήστε να λύσω το θέμα με την κάρτα ήχου σε νέο build

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.358
Αντιδράσεις
1.374
Το 2002 έφτιαξα έναν υπολογιστή Pentium 4 και μετά από 2-3 χρόνια του έβαλα μια κάρτα ήχου Audigy 2. Πήρα και τα Logitech z5400 και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Το 2014 που έφτιαξα το επόμενο build (μετά από μια δεκαετια δλδ) αυτό που έχω τώρα, έναν i5-4670. Και σε αυτόν έβαλα την ίδια κάρτα και τα ίδια ηχεία τα οπόια χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα. 20 χρόνια η ίδια κάρτα, ιδια ηχεία.

Εχω δοκιμάσει και άλλες κάρτες μεσα σε αυτό το διάστημα. Sound Blaster Omni, Αudigy Rx και Soundblaster Z. Ολες μεταγενεστερες αλλά καμία δεν με κάλυψε:

- Η omni δεν εχει καν παρόμοιο software και μου λειπουν πολλές δυνατότητες και επιλογές που έχω με την Audigy.
- Η Ζ μία από τα ίδια. Πολύ κατώτερος ήχος παρόλο που η κάρτα είναι πολύ πιο "high end".
- Η Rx έχει το ίδιο software αλλά παρόλα αυτά δεν "σηκώνει" τo προφιλ που έχω για την Audigy. Δηλαδή "σπάει" ο ήχος πολύ και δεν με καλύπτει. Οπότε πάλι χειρότερος ήχος.

Οπότε η Audigy μέχρι στιγμής είναι μονόδρομος. Οκ, μια χαρά δεν χρειάζεται να την αλλάξω και αν χαλάσει έχω άλλη μία καβάτζα, συν το ότι ευκολα τις βρίσκεις μτχ, ακόμα και στην ανακύκλωση ίσως. Και έχω custom drivers καλούς που δουλευουν σε Windows 10 άψογα. Οπότε μπορώ να την παντρευτώ μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σωστά?

Λάθος. Γιατί τώρα φτιαχνω καινούριο PC και τα καινούρια PC δεν έχουν την παλιά PCI θύρα. Οπότε δεν μπορώ να συνδέσω την κάρτα επάνω.... :banghead::banghead::banghead::banghead:

Με λίγα λόγια, αναγκάζομαι να αλλάξω PC γιατί αυτό που εχω είναι πλέον αρχαίο αλλά θα έχω χειρότερο ήχο, κάτι που με ξενερώνει πολύ αφού μου αρέσει η μουσική και δεν μπορώ να αλλάξω τον ήχο μου. Εχω κολλήσει. Σκέφτομαι ακόμα και να έχω ένα δεύτερο PC δίπλα μονο για την Audigy. Αλλά αυτό και αν είναι σπατάλη χώρου, συν το ότι δεν βολευει να έχω ένα PC και να πρέπει να ανοίγω άλλο για να ακούσω απλά μουσική. Εξάλλου και στα παιχνίδια θα έχω πάλι χειρότερο ήχο με το νέο PC.

Tι μπορώ να κάνω? Οι καινούριες κάρτες δεν έχουν το ίδιο software και δεν με καλύπτουν. Οπότε θα πρέπει να πάρω μία λίγο πιο παλιά για PCie υποδοχή, οπως ηταν Rx με το ίδιο software, αλλά θα πρέπει να είναι και καλύτερης ποιότητας από την Rx. Ποια είναι αυτή, υπάρχει?

Eχω δει ότι ίσως η X-Fi να ειναι η λύση αλλά θα πρέπει να την δοκιμάσω πρώτα. Δεν μπορώ πάλι να αγοράζω κάρτες, να τις δοκιμάζω και μετά να ψάχνω πως να τις ξεφορτωθώ γιατί τελικά δεν μου κάνουν. Οπότε η πρώτη μου ερώτηση είναι η εξής: Εχει κάποιος μία X-Fi να κάνω μια δοκιμή?

Η άλλη πιθανή λύση είναι κάποιος αντάπτορας απο PCI σε PCEi ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει πχ αυτό:


Αλλά δείτε την τιμή.... 51 ευρώ! Για έναν αντάπτορα, αν είναι δυνατόν. Δηλαδή όσα θα δώσω για μία κάρτα ήχου στην ουσία. Αλλά ΟΚ, τα δίνω. Και παραπάνω θα έδινα αν ήξερα ότι θα δουλέψει η κάρτα χωρίς πρόβλημα με αυτόν. Αλλά δεν το ξέρω. Μπορεί να τα σκάσω και να μείνω με τον αντάπτορα στο χέρι. Οπότε η δεύτερη ερώτηση μου είναι η εξής: Εχει δοκιμάσει ποτέ κανείς τον αντάπτορα αυτόν? Η κάποιον άλλον σαν αυτόν? Δουλευει? Να το δοκιμάσω?

Η τρίτη ερώτησή μου είναι αν έχετε καποια άλλη λύση η συμβουλή που δεν έχω σκεφτει ακόμα. Thanks in advance.
 
Η απαντηση ειναι ισως. Μεχρι να το δοκιμασεις, δεν υπαρχει καμια σιγουρια. Τωρα μπορεις να ψαξεις για διαφορους που το εχουν δοκιμασει ηδη, αλλα ο καθενας λεει το κοντο και το μακρυ του. Επιπλεον επειδη επαιξε σε καποιον, δεν παει να πει οτι θα παιξει σε σενα...

Υπαρχουν και αλλοι φτηνοτεροι μετατροπεις, αλλα νομιζω οτι απλα μειωνονται οι οποιες πιθανοτητες ειχες να παιξει...

Τελος, υπαρχουν και συγχρονα motherboards με PCI slots, αλλα ουσιαστικα ειναι σαν ενα κανονικο motherboard με ενσωματομενη αυτη την καρτα. Οτι πιθανοτητα ειχε να παιξει στην μια περιπτωση, αλλη τοση εχεις και στην αλλη.
 
ΑΝ, λεω αν, δεν σε ενδιαφρει το πολυκαναλο, γιατι δεν κοιτας καμια USB?
Εχω μια Komplete Audio 2 που εκτος απο τα αποκλειστικα PC-πραγματα, την χρησιμοποιω για να καλιμπραρω τα κασετοφωνα μου, ως ας πουμε DAC, ως ας πουμε headphone amp, να ακουω hi-def μουσικη στο Tidal κτλ
 
Αλλά δείτε την τιμή.... 51 ευρώ!
δεν έχω εμπειρία με αυτή την κάρτα , αλλά Startech δεν είναι μάπα μάρκα - είχα φάσεις με καλώδια/αντάπτορες από άλλες μάρκες που δεν μου έπαιζαν ή είχαν προβλήματα αλλά ολα super όταν έβαζα τα αντίστοιχα της Startech , στα specs αναφέρει warranty 2 χρόνια - αν βρεις κινέζα με 2 χρόνια warranty σφύρα μου, (εδω η κάρτα αυτή κάνει γύρω £47, πάνω-κάτω €55 με σημερινή ισοτιμία)
 
γιατι δεν κοιτας καμια USB?
καλά σου λέει, δεν είναι καθόλου άσχημα, έχω αυτό , βασικά το πήρα για HF radio επειδή ήθελα μια επιπλέον ξεχωριστή κάρτα για τα digital modes, παίζει με την μία κάτω απο linux.

edit: oopps.. μάλλον δεν κατάλαβα καλά και κοιτάς για hιfi κάρτα.. άρα δεν σου κάνει το usb card που αναφέρω..
 
ΑΝ, λεω αν, δεν σε ενδιαφρει το πολυκαναλο, γιατι δεν κοιτας καμια USB?
Δεν έχει σημασία αν θα είναι USB ή εσωτερική. Βασικά δεν έχει γενικά καμία σημασία από την στιγμή που δεν ξέρω αν μία κάρτα θα είναι καλύτερη από την Audigy 2, θα πρέπει να την δοκιμάσω πρώτα. Μέχρι στιγμής δοκίμασα 3 κάρτες και με απογοήτευσαν όλες. Θα ήθελα να δοκιμάσω την X-Fi γιατί από ότι διαβάζω είναι ουσιαστικά κάτι σαν την Audigy 3.

Πάντως κάτι καλό εγινε σήμερα. Βρήκα τον αντάπτορα αυτόν σε δύο/τρία μαγαζιά και ρώτησα αν μπορεί να γίνει καποια δοκιμή πριν την πάρω, πχ να φέρω την κάρτα εκει και να την συνδέσω σε κάποιο PC να έχουν. Μου είπαν όχι (λογικό) αλλά στο ένα κατάστημα μου είπαν ότι αν η συσκευασια δεν έχει καποια ζημιά, μπορώ να το επιστρέψω μέσα σε 14 μέρες. Οπότε έκανα την παραγγελία για την δοκιμή.
 
Πίσω
Μπλουζα