Βρήκα μια Arcade καμπίνα - Νέο Μέλος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iusefree
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iusefree

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα,

βρήκα τη παρακάτω καμπίνα από αγγελία και είπα να ασχοληθώ σιγά σιγά με την μετατροπή σε Mame παιχνιδομηχανή. Η οθόνη ανάβει κανονικά οπότε λέω να τη κρατήσω και να βάλω pc με Mame emulator. Έχει και 2 κάρτες επάνω, η μία πάνω στην άλλη - προφανώς φρουτάκια διότι έχει και κάποιον κρυφό διακόπτη μπροστά στο μηχάνημα. Πάντως δε παίζει κανένα παιχνίδι με το ανάμα, απλά ανάβει το μόνιτορ.

έχω παραγγείλει κουμπιά, ipac encoder και αυτό που ψάχνω είναι πως να συνδέσω την οθόνη που έχει σε vga θύρα αντί να πάω σε λύση LCD και τέλος.

όποιος μπορεί να βοηθήσει η να με ρωτήσει για τη καμπίνα παρακαλώ ελεύθερα.

Θοδωρής

επιπλέον 2 φωτό

τι κρατάω, τι "πετάω";;;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To monitor εφόσον ανάβει ειναι καλό, δε σημαίνει οτι δεν θα έχει πρόβλημα βέβαια. Το τροφοδοτικό μέσα ανάβει ; Αν ναι, κρατάς και αυτό, για να το έχεις για να δοκιμάσεις καμιά πλακέτα. Φαντάζομαι κούμπωσες το jamma καλώδιο στην πλακέτα για να δείς αν λειτουργεί (τη μπλε φυσσα πάνω στην πλακέτα), αν όχι μπορει να δουλευουν οι πλακέτες (και η μια να ειναι κάποιο "κανονικό παιχνίδι για το ξεκάρφωμα, γιατί βλέπω έχει και σπλιτεράκι για τις τζάμμες :P )

Αν κάποιος είναι κοντα στη Δάφνη (Αθήνα) και θέλει να ρίξει μια ματιά, να με διαφωτίσει και μένα και ας πάρει και από αυτά που δε χρειάζομαι.

Θοδωρή ελπίζω να σε πρόλαβα.. Μην αλλάξεις την οθόνη άσε την crt για αυθεντική εικόνα. Άλλαξε τους πυκνωτές στην πλακέτα της οθόνης καθώς αυτό διορθώνει αρκετά τυχών προβλήματα... Αν είσαι άσχετος με το θέμα βρες κάποιον να στους αλλάξει. Αν και είμαι κατά της μετατροπής σε mame, για να συνδέσεις τον υπολογιστή στην οθόνη χρειάζεσαι ένα vga to cga converter.

Και μια απορία κι από εμένα: Αυτό το πράσινο πραγματάκι με δυο μεταλλικά ελάσματα που φαίνεται στην πρώτη φωτό κάτω από την οθόνη και δίπλα στο ηχείο τι ακριβώς είναι; Εγώ έχω τα arcade εξαρτήματα χωρίς την καμπίνα και ψάχνω τη συνδεσμολογία για να φτιάξω μία!!!

Επίσης το σπλίτερ είναι αυτό στην τέταρτη φωτό; Χρησιμεύει πουθενά αν χρησιμοποιήσω μόνο μία πλακέτα για παιχνίδι;

Το πράσινο πιθανόν να είναι ο διακόπτης για το τυχερό, δεν ξέρω αλλά δεν το χρειάζεσαι. Η τέταρτη φώτο πιθανόν να είναι jamma-σε κάτι άλλο adapter. Όχι δεν χρησιμεύει εφόσον το παιχνίδι που έχεις είναι jamma.

Πίσω
Μπλουζα