Βρες ποιος είναι (1981)

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
347
Βρες ποιο είναι (1981-82), ΕΡΤ


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%82_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9


Πρεμιέρα: Πέμπτη 3/12/1981


Με αφορμή το πρόγραμμα του 1981, θυμήθηκα τη δική μου συμμετοχή


στο παιδικό τηλεπαιχνίδι: Βρες ποιό είναι!


 


Προβαλλόταν κάθε Πέμπτη γύρω στις 6 το απόγευμα.



Συμμετείχαν δύο ομάδες από (δεν θυμάμαι πόσα :blush: ) παιδιά



και με ερωτήσεις που έκαναν προσπαθούσαν να βρουν ποιά ήταν η



κρυμμένη φατσούλα!


 


Η ομάδα που έβρισκε πρώτη τη φατσούλα κέρδιζε (δε θυμάμαι τι :blush: :woot: :down: :crazy: )
οι χαμένοι κέρδιζαν ένα παιχνίδι επιτραπέζιο! (με ένα χάρτη ένα βαρελάκι που έριχνες τα ζάρια και...


μη με πιέζετε... το ανέλαβε η μάνα φονιάς :axer: )


 


Δε θυμάμαι ποιός - ποιά το παρουσίαζε... Κάτι μου λέει σε Τζοβάννα Φρ.



αλλά δεν είμαι σίγουρη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρες ποιος είναι

Σε μερικά προγράμματα τον τίτλο τον είδα και ως "Βρες ποιο είναι", περισσότερες από μία φορές. Το "Βρες ποιος είναι", όμως ως όνομα το θυμάμαι εντονότερα.

Ήταν ένα από τα πρώτα παιδικά τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του ' 80, στην ΕΡΤ. Ο τίτλος μου έλεγε πάντα πολλά, αν και οι μνήμες μου είναι αμυδρές. Το παρουσίαζε η Άννα Κατσούλη (από 11/2/1982 και έπειτα αναγράφεται ως "Τσατσούλη" στα προγράμματα της τηλεόρασης), η οποία έγραψε και παιδικά παραμύθια. Η σκηνοθεσία ΄ήταν της Ελίνας Τανιμανίδη. Παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας, για μεγαλύτερα παιδιά. Τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν τόσο από το στούντιο όσο και από τα σπίτια τους. Ξεκίνησε στις 3/12/1981 και προβαλλόταν κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 31/12/1981. Το νέο έτος (1982) συνέχισε να προβάλλεται, από τις 7/1/1982 και έπειτα. Η τελευταία εκπομπή προβλήθηκε στις 16/9/1982.


Πρεμιέρα: 3/12/1981, ώρα 18:05



Τελευταία εκπομπή: 16/9/1982


Διάρκεια: 25 λεπτά
 
Μια μικρη επισημανση: Η παρουσιαστρια νομιζω πως λεγοταν Αννυ Καλλιδη. Εχω ομως την αισθηση πως ειναι η μητερα του ηθοποιου Κρατερου Κατσουλη, οποτε ενδεχομενως δεν αποκλειεται να γραφοταν στους τιτλους και ως Κατσουλη. Παντως προσωπικα ως Καλλιδη την θυμαμαι. Ο τιτλος ηταν πραγματι αρχικα "Βρες ποιος ειναι" , γιατι τα παιδια καλουνταν να βρουν ποιο προσωπο εικονιζονταν μεσα απο τις περιγραφες που εκανε η αντιπαλη ομαδα. Τα προσωπα υπαρχουν σε ταμπλο πισω απο την παρουσιαστρια. Απο ενα σημειο και μετα ομως (και προφανως γιατι πια οι περιγραφες προσωπων ειχαν γινει ευκολες) οι εικονες αντικατασταθηκαν απο ζωα, οποτε το παιχνιδι ονομαστηκε "Βρες ποιο ειναι"!
 
ωραιο πρεπει να ηταν αυτο το παιδικο τηλεπαιχνιδι,μηπως θυμιζε λιγο το επιτραπεζιο παιχνιδι "μαντεψε ποιος" ;
 
stakovios είπε:
Ήταν ένα από τα πρώτα παιδικά τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του ' 80, στην ΕΡΤ. Ο τίτλος μου έλεγε πάντα πολλά, αν και οι μνήμες μου είναι αμυδρές. Το παρουσίαζε η Άννα Κατσούλη (από 11/2/1982 και έπειτα αναγράφεται ως "Τσατσούλη" στα προγράμματα της τηλεόρασης), η οποία έγραψε και παιδικά παραμύθια.

thanos75 είπε:
Μια μικρη επισημανση: Η παρουσιαστρια νομιζω πως λεγοταν Αννυ Καλλιδη. Εχω ομως την αισθηση πως ειναι η μητερα του ηθοποιου Κρατερου Κατσουλη, οποτε ενδεχομενως δεν αποκλειεται να γραφοταν στους τιτλους και ως Κατσουλη. Παντως προσωπικα ως Καλλιδη την θυμαμαι.
Εγώ τη θυμάμαι σαν Άννια Κατσούλη και αργότερα Άννια Καλλίδη σε κάποια παιδική εκπομπή που έφτιαχνε κατασκευές με μια παρέα μικρών παιδιών. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έλεγε και τα ονόματά τους, ένα από τα οποία όπως το άκουγα νόμιζα ότι λέγεται "Κατερός". Τα τελευταία χρόνια που άκουσα το όνομα Κρατερός Κατσούλης υπέθεσα ότι ήταν ο ίδιος με τη μητέρα του σε εκείνη την εκπομπή.
 
Πίσω
Μπλουζα