Γεύσεις Αμερικής - Hostess Twinkies

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.387
Αντιδράσεις
9.590
Οπως εχω αναφερει επανειλημμένα στο παρελθον, σαν παιδι στα 80's ειχα μεγιστο ενδιαφερον για οτιδηποτε αμερικανικο. Απορροφούσα σαν σφουγγαρι οτιδηποτε σχετικο με την Αμερικη απο την γεωγραφια και την ιστορια εως την μουσικη, την κουλτουρα και οτιδηποτε αλλο μπορει να φανταστει κανεις. Μερος αυτου του ενδιαφεροντος ηταν και για τις γευσεις. Fast food, junk food, burgers, sandwiches και δεν συμμαζεύεται.

Τα τελευταια χρονια ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω καποιες απο αυτες τις γευσεις που δεν τις συνανταμε συνηθως στα μερη μας. Πιο προσφατα δοκιμασα τα εικονικα Twinkies της εταιριας Hostess. Προκειται για ενα εξαιρετικα δημοφιλες junk food και ειναι ενα μικρο αφρατο κεηκ με γεμιση λευκη κρεμα. Οσοι διαβαζουν αμερικανικα comics πιθανοτατα θα εχουν συναντησει παραπανω απο μια διαφημιση για το συγκεκριμενο προιον.

2018-05-14-18h42m51.JPG

Θα υποθεσω οτι ειναι εξαιρετικα βλαβερα για την υγεια με 16γρ ζαχαρη ανα συσκευασια, αλλα μια ζωη την εχουμε.

2018-05-14-18h43m39.JPG

Περιττό να πω οτι ειναι καταπληκτικά και οτι τα τσακισα ολα σε χρονο dt. Αυτοι οι αμερικανοι ξερουν απο junk food!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κι εγώ τρελλαίνομαι για τα Twinkies αλλά τα έχω εξορίσει, να μην πω εξορκίσει, από την (λέμε τώρα) δίαιτά μου, διότι δεν είναι μόνο που έχουν 23 γραμμάρια υδατανθράκων το ένα. Είναι ότι είναι αδύνατον να φας μόνο ένα, εκτός αν δεν έχεις άλλο. Όταν η Hostess χρεωκόπησε το 2012 έπεσε κλαυθμός και οδυρμός στους εδώ ιθαγενείς, διότι έπαψαν να παράγονται και να πουλιούνται για 10 ολόκληρους μήνες. Το συγκλονιστικό αυτό νέο ήταν στις ειδήσεις για μέρες. Φτιάχνονται και στον Καναδά και στο Μεξικό και στην Κίνα, αλλά από άλλες εταιρείες οπότε δεν είναι το ίδιο πράμα :)

Μπα? Κοιτώντας τις ακριβείς ημερομηνίες χρεωκοπίας είδα ότι για ένα διάστημα την εξαγόρασε μια εταιρεία private equity που ανήκει σ' έναν Τριπολιτσιώτη, Dean Metropoulos. Οπότε, λογικά φίλτατε freaktmp σ' αυτόν οφείλεις το ότι δοκίμασες twinkies. (Υποθέτω βέβαια ότι ήταν γνήσιο αμερικάνικο και μετά το 2012... αν και δεν νομίζω να χαλάνε ποτε. Ποιο αξιοπρεπές μικρόβιο θα έτρωγε τέτοιο πράμα?)
 
Τα εφαγα προχτες και τα ειχα παραγγειλει απο το Amazon Αγγλιας.
 
Έφαγα σήμερα, από περιέργεια λόγω του συγκεκριμένου θέματος, δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Πήρα πακέτο των 2, σύνολο 260 θερμίδες, υπήρχε και συσκευασία των 10. Στην αρχή φαίνονται ελαφριά, το δεύτερο όμως πέφτει λίγο βαρύ.
 
Πάντως για ένα διάστημα ήταν πιο γνωστά για την εξωφρενική "Twinkie defense". Όχι ο καλύτερος τρόπος να σε σκέφτονται αν είσαι καταναλωτικό προϊόν, αλλά δούλεψε για τον δολοφόνο - το 1978 άρα εντός ρετρομανιακών ορίων :) -  του Δημάρχου του Σαν Φρανσίσκο και του Harvey Milk που ήταν city supervisor αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό, αφού ο τύπος καταδικάστηκε για απλή ανθρωποκτονία διότι έκριναν οι ένορκοι ότι δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί λογικά και να προμελετήσει το έγκλημά του εν μέρει λόγω του junk food που έτρωγε (βρέθηκαν φυσικά οι κατάλληλοι ψυχλιατροι να καταθέσουν για μάρτυρες υπέρ του δολοφόνου που κατα τ' άλλα είχε την ικανότητα να είναι πρώην αστυνομικός, πυροσβέστης, και όταν διέπραξε το έγκλημα city district supervisor). Δεν αναφέρθηκαν σε twinkies, αλλά τα δύστυχα γλυκάκια ήταν τόσο εμβληματικά του junk food γενικώς που το όνομά τους συνδέθηκε με αυτή τη γελοία δικαιολογία (βλέπε και affluenza defense σε πρόσφατη δίκη).
 
Πίσω
Μπλουζα