Γιάννης Κούτρας (Τσικαμπούμ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας ham n huias
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ham n huias

RetroN00b
Αντιδράσεις
8
Ο Γιαννης ο Κουτρας (εμφανως νεοτερος) καπου το 1986 ή 1987 στην εκπομπή "τηλεφώνα μου να σου πω" (μάλλον).

Αξέχαστο χιτ το τσικαμπουμ. Ισως δεν εχουν ξαναυπαρξει πιο ρετρο στιχοι...

Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό το κομμάτι είναι και ρετρό αλλά και καλτ.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερό τραγούδι (ήταν στον πρώτο δίσκο που αγόρασα με τις οικονομίες μου, το 42 σφηνάκια) αλλά και η παρουσία του γκρουπ στην τηλεόραση, στο βίντεο της πρώτης ανάρτησης φοβερή :P

Είχα και εγώ αγοράσει τον δίσκο Τσικαμπούμ το 1985...τρελό σουξεδάκι πραγματικα. Εκείνο πάντως που αξίζει να επισημανθεί είναι πως πέρα από το "χαβαλεδιάρικο" ομώνυμο τραγούδι Τσικαμπούμ, ο συγκεκριμένος δίσκος περιείχε και τραγούδια πιο σκεπτόμενα, ίσως και ελαφρώς "αναρχοσκεπτόμενα". Μου έχει μείνει ένα τραγούδι που στο κουπλέ του έλεγε: "Τη συνάντησα στο δρόμο, Σόλωνος και Ιπποκράτους, και ξεφύλιζε προσπέκτους για την κατάλυση του κράτους".

Θυμάμαι τη μάνα μου είχε ψιλοφρικάρει που εγώ και η έφηβη αδερφή μου ακούγαμε κάτι τέτοια τραγούδια.

Ενα άλλο ενδιαφέρον τραγούδι του δίσκου ήταν και το τελευταίο της 2ης πλευράς που μιλούσε για ένα αριβίστα μουσικό.

Μορφή ο Γιάννης Κούτρας γενικά και με υπέροχη φωνη ακόμα...

Το τσικαμπουμ ειναι επικο κομματι πραγματικα.Δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι στο αμαξι και να μην το ακουσω εστω και μια φορα.

Πίσω
Μπλουζα