Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
Σκιτσογράφος, μουσικός και δραστήριος σε άλλους τομείς. Δεν ήξερα σε ποιά κατηγορία να ανοίξω θέμα, αλλά αποφάσισα στα "Έντυπα", μιας και προσωπικά τον γνώρισα σαν σκιτσογράφο όταν είχε δισέλιδο με γελοιογραφίες στο περιοδικό "Εικόνες". Έγραφε και μουσική ή στίχους και κείμενα, όπως τη μουσική της ταινίας "Τα Καμάκια" ενώ σύμφωνα με τη retrodb ήταν και κειμενογράφος για την εκπομπή Βαριετέ της Αθήνας.

Κάπου στο τέλος των 80αζ μάλιστα είχε και τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο "Χαμογελάστε Λοξά", οπου έκανε σκετσάκια βασισμένα στις γελοιογραφίες του, τραγουδούσε κάτι σατιρικά τραγουδάκια, ενώ ερχόταν και ο Σπύρος Ορνεράκης με τον οποίο σχεδιάζανε σε ένα άσπρο τοίχο.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευρηματικός, ούτε πολύ καλός σχεδιαστής, μου άρεσαν οι γελοιογραφίες του ως "ό,τι νάναι" χαβαλεδιάρικες και κάπως "παρακμιακές", σε σχέση με άλλους πιο γνωστούς συνάδελφους του χώρου (ΚΥΡ, Ορνεράκη κλπ) καθώς και το έυρος των δραστηριοτήτων του.

Είχα μάθει οτι κάπου στο 95 είχε ανοίξει εργαστήρι (σχολή) σκίτσου με το Νίκο Μαρουλάκη. Τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω τί δραστηριότητες έχει.

Προς retrodb editors: να μια ευκαιρία να συνδεθούν με λινκς οι σελίδες του ΛοΓό και του "Χαμογελάστε" και του "Βαριετέ"
 
Πίσω
Μπλουζα