Γιατί με αρέσει ο καιρος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aggevaloz
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aggevaloz

RetroNoob
Αντιδράσεις
6
Εμένα με αρέσει το δελτίο καιρού γιατί θα θελα πάντα να ξέρω τι καιρό κάνει. Ποιο πρόγραμμα σας αρέσει εσάς?

Εμένα με αρέσει το δελτίο καιρού γιατί θα θελα πάντα να ξέρω τι καιρό κάνει. Ποιο πρόγραμμα σας αρέσει εσάς?
Σχετικά με τα δελτία καιρού,μπορώ να πω ότι στο youtube έχω βρει πολλά παλιά δελτία καιρού (δηλαδή μέσω δελτίων ειδήσεων όχι ξεχωριστά) από αρχές και μέσα δεκαετίας 80 κυρίως από ερτ2 με Καντερέ κτλ . Έχουν μια νοσταλγία

Ποτε δεν τα ειχα σε μεγαλη υποληψη.
Χωρις να ειμαι ειδικος, τρεχουν καποια μοντελα προγνωσεων και πολυ πολυ συχνα πεφτουν εξω.
Οπως ελεγε και ο Χαρυ Κλυν...αν δεν το παει για βροχη, μαλλον θα χιονισει.
Γενικα ειμαι ολιγον κουμπωμενος απεναντι σε σεισμολογους, μετεωρολογους και ψυχολογους :)

Απο καιρο παντως, πεφτω συχνα στο YT πανω στο Βοσνιακο τηλεοπτικο καναλι OBN που κανει βαρδιες καποια δεσποινιδα Nora που πραγματικα σου δινει κινητρα να σε νοιαξει ο καιρος στη Βοσνια Ερζεγοβινη...χαχαχαχα

Τελευταία επεξεργασία:
χχαχαχα .... ναι, την περάσαμε και εμείς αυτήν την φάση... Θυμάμαι την Πετρούλα, τηλεσελέμπριτι από τα Λιντλ, που παρουσίαζε τον καιρό, φορώντας τα ελάχιστα δυνατά, ενώ παράλληλα κουνιόταν και έτρεμε λες και είχαμε σεισμό 7 βαθμών ρίχτερ....
Μετέπειτα είχαμε και έναν ράπερ τριτοκλασάτο, πάλι από τα Λιντλ, με μαύρα γυαλιά που έφτιαχνε ρίμες (... θα τρέμουν τα κόκκαλα των ραπάδων της υφηλίου...) και έλεγε τον καιρό.....
Όλα αυτά χαρακτηρίζονταν από ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και ΑΨΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, οπότε όπως ήταν αναμενόμενο, και το αποτέλεσμα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ και ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ...

:poop:

Ποτε δεν τα ειχα σε μεγαλη υποληψη.
Χωρις να ειμαι ειδικος, τρεχουν καποια μοντελα προγνωσεων και πολυ πολυ συχνα πεφτουν εξω.
Οπως ελεγε και ο Χαρυ Κλυν...αν δεν το παει για βροχη, μαλλον θα χιονισει.
Γενικα ειμαι ολιγον κουμπωμενος απεναντι σε σεισμολογους, μετεωρολογους και ψυχολογους :)

Απο καιρο παντως, πεφτω συχνα στο YT πανω στο Βοσνιακο τηλεοπτικο καναλι OBN που κανει βαρδιες καποια δεσποινιδα Nora που πραγματικα σου δινει κινητρα να σε νοιαξει ο καιρος στη Βοσνια Ερζεγοβινη...χαχαχαχα

Το καλύτερο δελτίο καιρού!

Και σε άλλες γλώσσες..

:biglaugh:

Είμαι καιρόφιλος και πάντα ενημερώνομαι για τα καιρικά. Τα καιρικά μοντέλα όντως ενίοτε μπορεί να πέφτουν έξω, όμως σιγά σιγά και όσο ο παράγοντας τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει περισσότερο στην τεχνολογία, γίνονται νομίζω όλο και πιο αξιόπιστα. Με μεγάλη νοσταλγία παρακολουθώ τα παλιά δελτία καιρού όποτε τα πετυχαίνω σε βιντεάκια στο yt- με το χάρακα, τα συννεφάκια, και τους χάρτες που άλλαζαν σε χρόνο dt (κάποιοι από τους παλιούς τηλεοπτικούς μας μετεωρολόγους πρέπει να καλλιέργησαν στην πορεία και ταχυδακτυλουργικές δεξιότητες). Προσωπικά νοιώθω απεριόριστο σεβασμό για τους παλιούς τηλεοπτικούς (και όχι μόνο τηλεοπτικούς) μετεωρολόγους που ήταν πραγματικοί επιστήμονες και όχι αναγνώστες μοντέλων που γράφουν αρθράκια με τρομολαγνικούς τίτλους σε sites προκειμένου να εισπράττουν κλικς. Με πολλή νοσταλγία θυμάμαι επιστήμονες όπως τους Νίκο Καντερέ, Πάνο Γιαννακόπουλο και Γιάννη Βερόπουλο στην ΥΕΝΕΔ, τον Ανδρέα Λαζάνη και την Ευρυδίκη Καραμανή (η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε καιρό- και άκρως γοητευτική) στην ΕΡΤ, ενώ πόσο μου αρέσει το ότι ο Δημήτρης Ζιακόπουλος είναι ακόμα σχετικά ενεργός έχοντας δικό του blog!!!
Μεγάλη λατρεία ως παιδί το δελτίο καιρού για τους αγρότες με την 5ημερη πρόγνωση καιρού- αν και παιδί της πόλης!!! Τους χειμερινούς μήνες το έβλεπα μετά μανίας για να δω μήπως χιονίσει!!! (Ακόμα λατρεύω το χιόνι απίστευτα και ας 50αρισα πια)

... εχμ... θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα....
Καταρχάς θα πρέπει να αποφασίσουμε αν μιλάμε για πρόγνωση ή για πρόβλεψη.
Η μετεωρολογία ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα έπρεπε να έχει εξελιχθεί ως επιστήμη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από ότι αυτό που βιώνουμε - τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Πλέον έχουμε τεράστα υπολογιστική δύναμη, έχουμε άπειρα δεδομένα, έχουμε ατελείωτα ιστορικά στοιχεία από το παρελθόν, έχουμε τη στατιστική, έχουμε τα μαθηματικά, έχουμε και τη φυσική, έχουμε μετεωρολογικούς δορυφόρους και πολλούς-πολλούς μετεωρολογικούς σταθμούς ανά την επικράτεια. Και μιλάμε για ένα μικρό - μικρούτσικο κράτος, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και αρκετά εκατομμύρια χρόνια.... Και όλες οι διπλανές και παραδιπλανές χώρες έχουν και αυτές τα ίδια ή/και καλύτερα. Και όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά και προσβάσιμα και φάτσα-φόρα από όλους προς όλους.
Θα περίμενα αποτελέσματα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Την θυμάστε;

Όλοι μας εκείνη την εποχή δεν χάναμε το δελτίο καιρού.. :fafoutis:

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θα ξεχάσω τα δελτία καιρού το καλοκαίρι του 1987 με τον πρώτο μεγάλο καύσωνα. Επειδή εκείνο το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος του από μεσημέρι μέχρι βράδυ το περνούσαμε στην γειτονιά που έμενε ένας θείος μου (λόγω ότι είχαμε/καλλιεργούσαμε καπνό μαζί ) μετά την διαδικασία που τελείωνε περίπου 8 με 9 το βράδυ, μετά αράζαμε μέχρι τις 10:30 το βράδυ εκεί για χαλάρωση. Θυμάμαι την τηλεόραση (δηλαδή τις τηλεοράσεις όλης της γειτονιάς έξω στα μπαλκόνια) να παίζει πιο πολύ ΕΡΤ 2 και τα δελτία καιρού ότι την επόμενη μέρα 40αρια +... Αν και φουλ ταλαιπωρία με τόσους βαθμούς τότε, θυμάμαι εκείνες τις μέρες νοσταλγικά γιατί όλη η γειτονιά ήταν στην κίνηση άλλοι για βόλτες στο δρόμο, εμείς τα παιδιά παιχνίδι κτλ, αλλά τα δελτία καιρού των δύο καναλιών συνδεδεμένα άρρηκτα με εκείνες τις δύσκολες μέρες

Πίσω
Μπλουζα