Γιατί ο Αλμπερτ δεν είπε την αλήθεια στην Κάντυ;

Arwyn-t

RetroActive
Joined
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
237
Αντιδράσεις
1
Εφτιαχνα καφε που λετε σημερα πουρνο πουρνο και εκει που σκεφτομουνα κατι δικα μου, μου ερχονται φλασια τα λογια του Αλμπερτ: "Ημουν ασθενης κι εσυ η νοσοκομα μου.... Τωρα ομως που βρηκα τη μνημη μου, θα μπορουμε να μενουμε μαζι;" Ενταξει, μπορει να μην δινω ακριβως λεξη προς λεξη αυτα που ειπε (βαριεμαι να παω να δω και το μανγκα/ανιμε), αλλα το νοημα αυτο ητανε. Και μου ηρθε η απορια:

Γιατι ο Αλμπερτ δεν ειπε την αληθεια στην Καντυ; Εστω οταν επρεπε να φυγει, γιατι δεν της μιλησε; Θα της εδινε μεγαλη χαρα και σιγουρα η Καντυ δε θα εβγαζε ανακοινωση "καλε κοσμε, να τος ο Γουϊλλιαμ Αρντλεϋ", θα το κρατουσε μυστικο μεχρι να της εδιναν το ΟΚ. :xm:

Η μια εξηγηση που δινω εγω ειναι το οτι δεν αισθανοτανε ακομη ανετα εκεινο τον καιρο να αποτιναξει τον "Αλμπερτ" απο πανω του. Του αρεζε να ειναι ο Αλμπερτ απλα διπλα στην Καντυ. Και του αρεζε και η Καντυ να τον βλεπει σαν απλο Αλμπερτ. Το να επιανε να της πει οτι βρηκε τη μνημη του και ειναι αυτος που πώς τι κλπ θα αλλαζε αυτοματα τη σχεση τους. Δεν ητανε ετοιμος να το κανει αυτο. Εδω απροθυμα σιγα σιγα προετοιμαζε την αποκαλυψη του, να πρεπει να το κανει νωρις νωρις και στην καλυτερη του φιλη ( :p ), ε, δεν μπορουσε. Πειτε τον εγωιστη και συμφεροντολογο αν θελετε, ανηθικο αντρα που εξεθεσε το κοριτσι :bash: , αλλα... εγω τον βλεπω απλα σαν ερωτευμενο αντρα. :heartcloud: Ηθελε να κρατησει το ονειρο οσο μπορουσε.

Περιμενω τις γνωμες σας.

:flower:
 
Λοιπον,

οι αρχαιοι το ειχαν πιασει το νοημα... "εξις δευτερα φυσις" η κατι παρομοιο τελοσπαντων.

Εγω βλεπω 2 εξηγησεις γιαυτο το θεμα.

Η μια ειναι πως οταν περνας καλα, ειναι δυσκολο να παρατησεις μια συνηθεια, οσο κι αν μεσα σου ξερεις πως πρεπει. Δες ποσοι ειναι αυτοι που ειναι πχ ερωτευμενοι με καποιον που ειναι παντρεμενος/η και παρολο που ξερουν πως δεν υπαρχει μελλον και ελπιδα δεν μπορουν να σταματησουν να σκεφτονται αυτο το προσωπο, ειδικα αν υπαρχουν γεγονοτα που ενθαρρυνουν το κολλημα (για παραδειγμα αν ο αλλος σου ανταποκριθει και περνας ευχαριστα μαζι του).

Η αλλη ειναι πως ναι, ο Αλμπερτ εχει σιγουρα ερωτευτει την Καντυ. Και ποιος ερωτευμενος βρισκει ευκολα τη δυναμη να σηκωθει να φυγει απο αυτον που θελει;

Νομιζω πως ο ερμος ο Αλμπερτ τα περναει και τα δυο τα λουκια - δε χωρει αμφιβολια πως κοντα στην Καντυ και τους φιλους της περναει καλα και ηρεμα και απο την αλλη, παρολο που ξερει πως αυτη ειναι κολλημενη ακομα με τον Τερρυ, κατα βαθος μπορει και να ψιλοελπιζει πως ισως καποια μερα τον δει και αλλιως...

Η αληθεια να λεγεται, δε νομιζω πως σκοπευε να εξακολουθησει να μενει εκει περα στο διαμερισμα για παντα, απλως το τραβηξε λιγο οσο γινοταν μεχρι να ξεκαθαρισει και ο ιδιος στο κεφαλι του τι επρεπε να κανει - ως Αρντλευ και ως Αλμπερτ. Συν του οτι οσο ενιωθε πως η Καντυ τον χρειαζοταν ειχε και το εξτρα κινητρο να μενει κοντα της.

Αν πχ η Καντυ δε χωριζε με τον Τερρυ και γυριζε στο Σικαγο και του'λεγε, αχ καλε μου Αλμπερτ δε θα το πιστεψεις, αλλα παντρευομαστε με τον Τερρυ και γουαου μετακομιζω στη Νεα Υορκη, τοτε ερωτευμενος ξε-ερωτευμενος, θα εκανε την καρδια του πετρα ο Αλμπερτακης μας και θα γυριζε στη θεια του.

Ειναι ντροπη να παιρνεις λιγο χρονο να ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου ενα τετοιο διλημμα; Δεν ξερω... οταν αγαπας οπως την αγαπαει ο Αλμπερτ εγω βρισκω πολλες δικαιολογιες. Αλλα βλεπεις, αυτο που ισως δεν εβλεπε ο ιδιος, το ειδαν οι γειτονες. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, η Καντυ ειχε σχεση με τον Τερρυ και ο Αλμπερτ δε χρειαζοταν πια ιατρικη φροντιδα αφου ειχε βρει τη μνημη του. Οποτε δεν υπηρχε και ουσιαστικος λογος για τη συγκατοικηση να συνεχισει.

Εγω βλεπω αυτο το επεισοδιο σαν ενα περιστατικο "αδυναμιας" του Αλμπερτ και νομιζω τον κανει και πιο ελκυστικο χαρακτηρα (δηλαδη πιο ανθρωπινο και κοντινοτερο στην πραγματικοτητα απο το ιδανικο που εχει δημιουργησει η Μιζουκι). Εδω ειναι η φαση οπου ισως για πρωτη φορα συνειδητοποιει οτι δεν μπορει να φυγει ευκολα απο κοντα απο την Καντυ - οπως τα θυμαμαι τουλαχιστον, παντα στο παρελθον επαιρνε το μπογαλακι του (κυριολεκτικα) και εξαφανιζοταν για περιπετειες - τωρα ομως...

:xm:
 
Δεν έχω να παραθέσω κάτι διαφορετικό. Η Geo με κάλυψε απόλυτα... :cool:

Ο Άλμπερτ είναι ερωτευμένος με την Κάντυ. Όπως και κάθε άλλο αρσενικό γοητεύεται από την παρουσία της. Δεν είναι τυχαίο που ο γιατρός Μάρτιν στο τέλος του μάνγκα σκέφτεται πως θα είναι πολύ δύσκολο για τον Άλμπερτ να αποχωριστεί την Κάντυ ακόμη και τώρα που έχει μαθευτεί το μεγάλο του μυστικό.

Στη συγκατοίκηση τώρα... (καλά... αμέσως μετά... :p )Ο Άλμπερτ δε λέει στην Κάντυ την αλήθεια φεύγοντας, όχι επειδή δεν την εμπιστεύεται αλλά επειδή θέλει πρώτα η ίδια να ξεκαθαρίσει τα αισθήματά της. Μόλις χώρισε μετά από ένα θυελώδη (εμμμμ... :wait2: ναι...για την εποχή.... ) δεσμό, μαζεύει τα κομμάτια της και ίσως να μην είναι σε θέση να δεθεί συναισθηματικά με κάποιον άλλον.

Η κατάσταση ξεδιαλύνεται πάντως στο Ρόκστοουν. Ο Άλμπερτ δε στέλνει τυχαία το πακετάκι με το σημείωμα "σε σκέφτομαι παντού" τυχαία και συμπτωματικά. Είναι η στιγμή για τη μεγάλη επιλογή της Κάντυ.
 
Και ενα τελευταιο, διοτι απο βδομαδα θα με εχει αλλος αντρας, θα αφησω τον Αλμπερτ για τον Λούκας (Spooks, season 8 ). :p :cool:

Ενα πραμα που θα εριχνε φως στην ψυχολογια και τις σκεψεις του Αλμπερτ θα ητανε να αποκαλυπτε η Μιζουκι μονο στους αναγνωστες της οτι ο Αλμπερτ ειναι ο Γουϊλλιαμ με το που εβρισκε τη μνημη του. Θα ητανε ενα σουπερ σοκ, αλλα και ωραιο ταυτοχρονα. Θα χτυπιομασταν ξεροντας οτι ο Αλμπερτ ειναι ο που πώς, θα βλεπαμε τις καταστασεις μεσα απο τη δικη του οπτικη γωνια και θα αγωνιουσαμε για τη συνεχεια!

Αλμπερτ (αλα μανγκα): "Καντυ... πόσες αναμνησεις δε μας συνδεουν. Οταν σε πρωτοσυναντησα να κλαις στο Λοφο... Οταν σ'εσωσα στο ποταμι... Οταν υπεγραψα την υιοθεσια σου... Οταν πεθανε ο Αντονυ...Το Λονδινο... [...] Η Καντυ θα θελει αραγε να μεινει κοντα μου και τωρα που εγινα καλα; Ή μηπως αυτο δε θα ειναι δυνατο;... Ειμαι ο μεγαλος θειος... Θα τη σοκαρει... ισως και θα την απομακρυνει..."

Ωστοσο, δεν γινεται κατι τετοιο, ο Αλμπερτ παραμενει μυστηριωδης και με υποπτο παρελθον και παρον. Αλλα, σκεφτειτε να μας πετουσε η Μιζουκι τις παραπανω βομβες!! :eeek:
 
Πίσω
Μπλουζα