Για να σώσετε τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές σας...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krios

RetroNuts!
Αντιδράσεις
488
Σκέφτηκα να σας δώσω μερικές συμβουλές για τις παλιές μηχανές σας. Αν λοιπόν έχετε μια αναλογική μηχανή που δεν τη χρησιμοποιείτε πια και δεν θέλετε να σας χαλάσει, τότε φροντίστε να την λειτουργείτε! Μην την αφήνετε να ''σαπίζει'' στο πατάρι, στο ντουλάπι γιατί μοιραία θα πάψει να ''ζει''. Δεν χρειάζεται να βάλετε φιλμ. Λειτουργείστε την σαν να έχει φιλμ, οπλίστε τη, γυρίστε τα διαφράγματα, τα μέτρα, τις ταχύτητες. Κάντε το μια φορά το τρίμηνο. Τα λαδάκια που έχει μέσα δεν θα κολλήσουν κι έτσι η μηχανή θα διατηρηθεί μια χαρά. Κρατήστε την μακριά από υπερβολική ζέστη και υγρασία. Το τελευταίο ισχύει και για τις ψηφιακές σας. Επίσης στα ταξίδια σας, οι φωτογραφικές μακριά από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Αυτά!

Γιατί ; τι παθαίνουν στα ντουλαπάκια ;

εμένα το ντουλαπάκι είναι και ψυγειακι να την αφήσω? λοολ... ενδιαφέρον θέμα και πολύ σωστά αυτά που μας είπε η krios.. μην λέμε μετά απο χρόνια ααααχχ θυμάμαι της μηχανές εκείνες και μας ρωτάνε τα εγγόνια μας πως ήταν .. κρίμα είναι

Τα φιλμ για πόσο διάστημα διατηρούνται στο ψυγείο (σφραγισμένα)? Θα μου πεις μέχρι την ημερομηνία λήξης, αλλά υπάρχει περίπτωση να παρατείνουμε έστω και λίγο την "ζωή τους"?

Ναι, ειδικά τα έγχρωμα τα οποία τα έβαζα στην κατάψυξη (!) γιατί τα έπαιρνα χύμα (30 μέτρο). Δυστυχώς το σπίτι μου δεν έχει καθόλου χώρο, και την παλιά μου μηχανή την χάρισα, όπως και τον σκοτεινό μου θάλαμο.

Kambia είπε:
Τα φιλμ για πόσο διάστημα διατηρούνται στο ψυγείο (σφραγισμένα)? Θα μου πεις μέχρι την ημερομηνία λήξης, αλλά υπάρχει περίπτωση να παρατείνουμε έστω και λίγο την "ζωή τους"?
6 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης τουλάχιστον ;)

Άψογα. Γεμίζω το Ιζολα αμέσως :D

Ευχαριστώ Κριός

Πίσω
Μπλουζα