Γλυκιά Ίρμα (Έλλη Λαμπέτη 1972)

dimitri10b

RetroActive
Joined
26 Δεκ 2010
Μηνύματα
311
Αντιδράσεις
59
Των Αλεξάντερ Μπρεφορ και Μαργκερίτ Μονό

Μουσική κωμωδία που ανέβηκε στο θέατρο Μπρόντγουαίι το 1972

Η Ίρμα είναι μια πόρνη που ερωτεύεται με έναν αστυνομικό ο οποίος για να την τραβήξει από το επάγγελμα δουλεύει όλη τη νύχτα στις αγορές του Παρισιού, μεταμφιέζεται σε Άγγλο πελάτη που πληρώνει αδρά για την συντροφιά της, έτσι εκείνη σιγά-σιγά αποτραβιέται από το επάγγελμα και συναντιέται μόνο με εκείνον…Όλα ανατρέπονται όταν εκείνος κατηγορείται για το…φόνο του Άγγλου πελάτη της συντρόφου του(δηλαδή το χαρακτήρα που ο ίδιος υποδυόταν),συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή…Ωστόσο αποδρά και παραβρίσκεται εγκαίρως κοντά στην Ίρμα πριν γεννήσει.

Πλάι στην Έλλη Λαμπέτη-Ίρμα, το Δημήτρη Μαλαβέτα στο ρόλο του αστυνομικού και ο απολαυστικός Ντίνος Ηλιόπουλος. Εξαίρετη διασκευή μουσικής από το Γιάννη Σπανό και υπέροχοι στίχοι στα Ελληνικά από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Η Έλλη Λαμπέτη στη μια και μοναδική φορά αποφάσισε να τραγουδήσει στο θέατρο...το αποτέλεσμα; Θεατρική μαγεία…


42161.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχε κυκλοφορήσει η μουσική από την παράσταση σε βινύλιο...πριν κάποια χρόνια μάλιστα έτυχε να τη βρω και σε CD. Είναι εξαιρετικό πραγματικά!
 
Πίσω
Μπλουζα