Δημιουργία χάρτινης θήκης για το συλλεκτικό Batman Arkham Asylum

Fred Madison

RetroMaNiaC
Joined
24 Mαϊ 2010
Μηνύματα
654
Αντιδράσεις
111
Παιδιά ξέρω πως είναι κάπως παλιό σαν παιχνίδι (ένας χρόνος πρίν κυκλοφορία), αλλά μιας και είμαι νέος στην παρέα είπα να το μοιραστώ μαζί σας έστω και καθυστερημένα.

Όποιος είχε αγοράσει τη συλλεκτική έκδοση του Batman με λύπη θα είχε διαπιστώσει πως το κουτί που είχε το δισκάκι, μέσα δεν είχε την εξωτερική θήκη με εξώφυλλο κλπ που είχε η αντίστοιχη Αμερικάνικη συλλεκτική έκδοση.

Αποφάσισα να φτιάξω/σχεδιάσω ένα πατρόν όπου ο καθένας μας θα μπορέσει να τυπώσει και με λίγο κόπο να φτιάξει τη δική του θήκη και να βάλει το παιχνίδι κανονικά στη βιβλιοθήκη του/της. Μου αρέσει να έχω τα πράγματά μου τακτοποιημένα και φαντάζομαι πως και κάποιοι άλλοι έτσι θα είναι. Ελπίζω να μην παραβαίνω κάποιους νομικούς περιορισμούς από την στιγμή που έχω αγοράσει κανονικά το παιχνίδι, φτιάχοντας και δημοσιεύοντας τα παρακάτω. Στην περίπτωση που υπάρχει κάτι τέτοιο παρακαλώ να διαφραφεί το post.

Το μέγεθος του χαρτιού στο οποίο θα τυπωθεί πρέπει να είναι Α3. Α4 είναι το συνηθισμένο μέγεθος που παίρνουν οι εκτυπωτές οπότε μιλάμε για το διπλάσιο. Γνώμη μου είναι να το δώσει κανείς σε κάποιο μαγαζί που κάνει εκτυπώσεις και καλό θα ήταν το χαρτί να ξεπερνάει τα 200 γραμμάρια σε βάρος δηλαδή να είναι χαρτονάκι. Ένα χαρτί κάπου στα 300 γραμμάρια είναι μια χαρά, ώστε και χοντρό να είναι αρκετά αλλά και να μπορεί να διπλώσει.

Επίσης καλό θα ήταν να κάνει και μια "ψυχρή" πλασικοποίηση. ΤΙ σημαίνει αυτό. Πλαστικοποίηση από τη μια πλευρά και όχι και από τις δυο (πχ ταυτότητες), ώστε και η εκτύπωση να είναι πιο ανθεκτική και παράλληλα να μπορεί να διπλωθεί και να κολληθεί.

Στο πατρόν που θα βρείτε θα δείτε κάποιες διακεκομένες. Αυτές ορίζουν που θα διπλωθεί το χαρτί. Το που θα κοπεί νομίζω ειναι αυτονόητο.

Για να είστε ακριβείς με το δίπλωμα καλό θα ήταν να κάνετε το εξής. Όπως έχετε την εκτύπωση πάνω σε κάποια επιφάνεια (τραπέζι-επιφάνεια κοπής κλπ), εκεί όπου θα πρέπει να τσακίσει το χαρτί και να διπλώσει να το χαράξετε ελαφρά πολύ με κάποιο αντικείμενο. Προσοχή όχι κοπίδι. Εγω πχ το κάνω με ενα μηχανικό μολύβι περνώντας τη μύτη στο σημείο που θέλω να διπλώσω 3-4 φορές (από την πίσω μεριά του χαρτιού και όχι από εκεί που είναι η εκτύπωση). Έτσι εκεί στο χαρτί έχει δημιουργηθεί ήδη ενα μικρό αυλάκι και μπορεί να τσακίσει με ακρίβεια (ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που γράφω όχι γιατί είναι δύσκολα αλλά γιατί μπορεί να μη τα γράφω σωστά. Όποιος έχει απορίες μου λέει).

Το αρχείο που ανεβαζω είναι μικρό σε μέγεθος γιατί δεν γνωρίζω πως μπορώ να ανεβάσω κάτι μεγαλύτερο. Όποιος θέλει μεγαλύτερο ας μου πει πως μπορεί να γίνει αυτό.

Τέλος θα δείτε πως δεξιά και αριστερά του εξωφύλου υπάρχουν δυο ακόμη μαύρα κομμάτια χαρτιού. Αν κάποιος δε τα θέλει δεν είναι ανάγκη να τα χρησιμοποιήσει. Αλλά σίγουρα θα είναι πιο ανθεκτική και σωστή η θήκη μας αν αυτά τσακίσουν, τους βάλουμε κόλλα και γυρίσουν προς τα μέσα.

Λίγη υπομονη λοιπόν, κοπίδι, ψαλίδι, κόλλα(stick), χάρακας και είναι έτοιμο.

Εύχομαι να φανεί χρήσιμο σε κάποιους από εσάς.

Παρακάτω τα links για εκδόσεις PS3 και 360.

http://img27.imageshack.us/img27/5786/batmancoverfinalps3.jpg

http://img682.imageshack.us/img682/3182/batmancoverfinal360.jpg

Επίσης έβαλα και το αποτέλεσμα από τη δική μου προσπάθεια για να έχετε μια εικόνα του πως είναι.
 
Πίσω
Μπλουζα