Διάφορα ευτράπελα στην Ελληνική τηλεόραση

Γενικά η ταινία ήταν χυδαία ή μόνο αυτή η σκηνή perla;
 
perlastar είπε:
Ναι, αυτή η ταινία ήταν. Πάντως έχω περιέργεια, πώς θα ήταν άραγε η έκφραση ενός μέσου Έλληνα το '84, τη στιγμή που ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει έναν τριαντάχρονο γυμνό άντρα να βυζαίνει τη μητέρα του κι όλα τα σχετικά; :xm:
Γιατί...; Μπορείς να το φανταστείς σήμερα; :p

Δυστυχώς αυτά ήταν τα φαινόμενα της ψευτοκουλτούρας της εποχής, που ο κάθε τύπος που του πέρναγε κάτι από το μυαλό, το ονόμαζε "τέχνη" και αποκτούσε και "θαυμαστές"..

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι... Δεν θεωρώ de facto "χυδαία" μία τέτοια σκηνή, όπως ούτε την σκηνή με το ταλκ (Για όποιον έχει δει την ταινία ή αποσπάσματα.. ;) )... Όμως την ταινία την βάζω καθαρά την κατηγορία "ψευτοκουλτούρα" παρά κάτι το "κουλτουριάρικο" όπως πχ άλλο "ακραίο" παράδειγμα η ταινία "120 Μέρες Στα Σόδομα", και ούτε καν ο "Κυνόδοντας" που πολλοί τον έχουν θάψει - πει "ψευτοκουλτούρα".

johnny19818 είπε:
Γενικά η ταινία ήταν χυδαία ή μόνο αυτή η σκηνή perla;
Λίγο που την έχω δει, μόνο αυτές τις 2 σκηνές που είπα πιο πάνω, άντε και μερικές ακόμα, θυμάμαι που ήταν "κάπως", και οι περισσότερες πρέπει να ήταν στην αρχή... Η υπόλοιπη ήταν μία αδιάφορη ταινία που κάποιος που μπορούσε γύρισε ταινία κάτι που είχε στο κεφάλι του... Και αν δεν είχε γίνει η ιστορία με το κόψιμο, δεν υπάρχει περίπτωση να την θυμόταν σήμερα κάποιος... Μην πω ούτε αυτός που την γύρισε (Δεν λέω για τους άλλους που έπαιζαν... Αυτοί θα ήθελαν να ξεχάσουν ότι συμμετείχαν! :p )..

Υ.Γ.: Για την ταινία υπάρχει και αυτό το θέμα...

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?858-quot-%D0%DD%F6%F4%EF%F5%ED-%EF%E9-%F3%F6%E1%DF%F1%E5%F2-%F3%E1%ED-%F4%EF-%F7%E1%EB%DC%E6%E9-quot-%C5%D1%D4-2-%281984%29
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Γενικά η ταινία ήταν χυδαία ή μόνο αυτή η σκηνή perla;
Αυτό που λέει ο Cloud Johnny, πρέπει να ήταν στην αρχή οι πιο χυδαίες σκηνές, απ'ότι έχω ακούσει, γιατί ούτε εγώ μπόρεσα να δω παρακάτω. Αν κάποιος έχει αντέξει να τη δει ολόκληρη, μπορεί να μας πει. Συμφωνώ πάντως κι εγώ με τον Cloud περί ψευτοκουλτούρας, και γενικά όπως έχω ξαναπει με τις ταινίες art έχω μεγάλο πρόβλημα, δεν τις αντέχω με τίποτα. Οπότε στη συγκεκριμένη έγινε κάπως έτσι: Βάζω την ταινία, βλέπω έκπληκτη ένα γομάρι να βυζαίνει τη μητέρα του, ακολουθούν κάποιες σκηνές ακόμα χειρότερες που δεν λέγονται, βγάζω την ταινία. Δεν με νοιάζει το τι ήθελε να πει, δεν μπορώ να νιώθω λες και λύνω τα αινίγματα της Σφίγγας όταν βλέπω μία ταινία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ήταν γυμνός απ' ό,τι θυμάμαι, φορούσε πάνες (μωρό, αλλά το μούσι μούσι). Και δεν βύζαινε τη μητέρα του, ήταν πολύ νέα η γυναίκα. Απλώς φανταζόταν ότι ήταν ακόμη μωρό και τη βύζαινε. Σπουδαία τα λάχανα. Την ταινία την είχα δει στους κινηματογράφους όταν ήταν καινούργια και μου φάνηκε αρκετά διασκεδαστική αλλά ασημαντη. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διάβασα για τη θύελλα που ξεσήκωσε όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Άλλα κι άλλα έργα με πολύ χειρότερα πράγματα έδειχνε από παλιότερα και δεν κουνιόταν φύλλο, αυτή η ταινία πείραξε τους νοικοκυραίους? Οι οποίοι αμέσως να απαιτήσουν απαγορεύσεις, λογοκρισίες και κεφαλές επί πίνακι. Το να κλείσουν απλώς την τηλεόρασή τους αν δεν τους άρεσε το πρόγραμμα δεν πέρασε από το μυαλό τους?
 
Ε μα το θέμα δεν ήταν να μην το δουν αυτοί που ενοχλούνταν, αλλά να μην το δουν οι άλλοι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
την είχα δει την ταινία, πριν λίγα χρόνια. Ο ορισμός της ψευτοκουλτούρας, που σάρωνε την τότε εποχή. Ακόμα και να μην είχε την σκηνή του θηλασμού, θα έπρεπε να απαγορευτεί για λόγους αταλαντοσύνης και σαν επικίνδυνη για τα νεύρα του θεατή...
 
Με ιντριγκάρατε να τη δω τώρα...όσο αντέξω δηλαδή.
 
Αν και όχι τόσο retro το video καθώς είναι από το 1999


Τουλάχιστον ο Τζώνυ Θεοδωρίδης είναι ρετρό φυσιογνωμία
 
ένα ευτράπελο που θυμάμαι καλά έχει πάλι πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο.Αυτή την φορά πιο παλιά πρίν γίνει παρουσιαστής εκπομπών όταν ήταν τραγουδοποιός.Ήταν λοιπόν καλεσμένος ο Μικρούτσικος με την Βόσσου στο τηλεπαιχνίδι "Playback" με τον Κραουνάκη.Αν θυμάστε όσοι το παρακολουθούσατε,πρός το τέλος της κάθε εκπομπής ο νικητής τραγουδούσε playback ένα κομμάτι της αρεσκείας του.Έτσι λοιπόν φτάνει η σειρά του καημένου του παίχτη που είχε νικήσει,και τον ρωτάει ο Κραουνάκης : "Διονύση (λέω ένα τυχαίο όνομα γιατί δεν μου έρχεται αυτήν την στιγμή στο μυαλό το όνομα του παίχτη τότε),ποιό τραγούδι θα μας πείς playback;" Πετάγεται ο Μικρούτσικος και λέει στον παίχτη που ήταν τρακαρισμένος "Έτσι και δεν πείς τραγούδι μου θα σε πλακώσω στο ξύλο"..Ε,ο παίχτης είχε διαλέξει το "Μισό μισό" του Κορκολή,το είπε χάλια απ' το τράκ και το άγχος και δεν έφτανε αυτό,με το που τελειώνει το τραγούδι του λέει ο Μικρούτσικος "Πάμε έξω να σε πλακώσω στο ξύλο".
 
Θυμάμαι στo Ciao Ant1, έπαιρναν από το στούντιο τυχαία διάφορους αριθμούς , σήκωνε ο άλλος στο σπίτι, του φώναζαν " ciao Ant1 ", απαντούσε εκείνος το ίδιο και κέρδιζε ένα δώρο. Όλα καλά, μέχρι που τυχαίνουν σε κάποιον που μάλλον δεν είχε ιδέα για την εκπομπή και νόμισε πως του έκαναν φάρσα. Η απάντηση του... " ρε άντε και μπιπ... παλιομπιπ ...". Αμήχανες εκφράσεις στο πλατό και η Κορομηλά να λέει πως αυτά συμβαίνουν καμιά φορά στις ζωντανές εκπομπές...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό θυμάμαι αλλά δεν ξέρω αν είναι στα όρια του φόρουμ. Πάει να το σώσει η Μάρω αλλά τελικά το κάνει πιο εμφανές. Έπρεπε να συνεχίσει σα να μη συμβαίνει τίποτα :)
 
Πίσω
Μπλουζα