"Διασκεδάστε διαβάζοντας"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DINO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

DINO

Expert
Αντιδράσεις
1.312
"Τι είναι τούτο πάλι;"...

DIASKEDASTE2.jpg

Τα τεύχη δε γράφουν πουθενά ημερομηνία, αλλά φαίνονται πως είναι σίγουρα πριν το 1980.

Τα μόνα στοιχεία έκδοσης, είναι τα παρακάτω:

DIASKEDASTE3.jpg

Μεγάλο μέγεθος και όλο έγχρωμο, κάτι σπάνιο για την εποχή.

Οι ήρωες ποικίλουν από τεύχος σε τεύχος και ο μόνος "γνωστός" που βρήκα είναι ο Μισέλ Βαγιάν.

Φαίνεται πως είναι τόμοι συρραφής ιστοριών ή τευχών, αφού η αρίθμηση στις σελίδες δεν έχει λογική σειρά, ενώ σε μερικές ιστορίες γράφει "συνεχίζεται", και στην επόμενη σελίδα ακολουθεί η συνέχεια της ιστορίας...

DIASKEDASTE5.jpg

Επίσης, μπορείτε να δείτε και τη φατσούλα του ΤΕΝ-ΤΕΝ, δίπλα στον αριθμό κάθε σελίδας:

DIASKEDASTE4.jpg

Ακόμα οι ιστορίες χωρίζονται με ένα ολοσέλιδο σκίτσο σε μπλε χρώμα, αλλά και με διαφορετική ποιότητα χαρτιού:

DIASKEDASTE1.jpg

Αναρωτιέμαι κάτω από ποιό τίτλο κυκλοφόρησαν αυτές οι ιστορίες πριν γίνουν οι παραπάνω τόμοι...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eξαιρετικα Ρετρο κομματια.

Εξαιρετικά! Καλό διάβασμα!

Ωραία ευρήματα, γεμάτα αναμνήσεις!!!

Να'στε καλά παίδες...

Φαίνεται πως ο τίτλος είναι ένα είδος τόμου, με ιστορίες από το εβδομαδιαίο ΤΕΝΤΕΝ και ίσως και από άλλους τίτλους της εκδοτικής...

Πολύ σωστά. Ολες οι σελίδες που παρατίθενται είναι απο το εβδομαδιαίο "Τεν-Τεν" που πρέπει να κυκλοφορούσε γύρω στο 1970, και προέρχονται απο το αντίστοιχο ΓαλλικόTintin . Τις θυμάμαι όλες (βλ και το user name μου!). Η τρίτη φώτο απο το τέλος είναι η "Πεπίτα". (αυτό δε μου άρεσε πολύ,το θεωρουσα πολύ παιδικό!) Στην τέταρτη είμαι εγώ βέβαια!

Δεν ξέρω τι ιστορία είναι το "Διασκεδάστε Διαβάζοντας". Σίγουρα είναι επανέκδοση αργότερα , γιατί δεν το θυμάμαι μικρός. Κλόπυράιτ?? ή μπορεί και κάποιο πρόβλημα με τα δικαιώματα χρήσης του τίτλου "ΤΕΝΤΕΝ"

Για του λόγου το αληθές, το αυθεντικό ίδιο εξώφυλλο του ΤΕΝΤΕΝ,12/3/1969, που έτυχε να το ανακαλύψω στην αποθήκη μου!

tintin.jpg

Υπέροχο παιδικό και εφηβικό περιοδικό, φυλλομετρώ ιστορίες:

Κίντ-Ορντιν , μάλλον άγνωστο στην Ελλάδα, Ουέστερν κόμικ σε στύλ Λουκυ-Λούκ (εξώφυλο)

Τεντεν , Πτήσις 714 (σε συνέχειες)

Ο θησαυρός του Afrika Korps ,ιστορικό αυτοτελές κόμικ.

Φλερντελύς και Πατακράκ, σατυρα εποχής των "Τριών Σωματοφυλάκων"

"Μιά παρτίδα τένις" Αναρτώ την τελευταία σελίδα , γιατί απλά δεν περιγράφεται! (προσέξτε το στουκαρισμένο F-104!)

tenis.jpg

Βενσάν Λαρσέν. Κόμικ με ήρωα ένα νεαρό Βέλγο ποδοσφαιριστή

Ωραίος! :thumb:

Οι δικές μου αναμνήσεις περιοδικών ξεκινούν από το 1976 και μετά...

Πίσω
Μπλουζα