Διαφημίσεις παιχνιδιών και παιδικών τροφίμων σε περιοδικά 1985-1995... ποια;

Dr. SLUMP

RetroMasteR
Joined
6 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
144
Θέλω το Πάσχα και το καλοκαίρι που θα κατέβω Ελλάδα και θα έχω ελεύθερο χρόνο, να αρχίσω μια πλήρη χρονολογική αρχειοθέτηση (σάρωση 600dpi με retouch) των έντυπων διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών (el greco, Lyra, Mattel, Hasbro, etc) καθώς και των παιδικών τροφίμων/σνακς της περιόδου 1985-1995. Καθαρά για προσωπικό αρχείο αλλά αν επιτρέπεται, μπορεί να μπουν και στο retromaniax.

Προς το παρόν έχω υπ' όψιν μου να χρησιμοποιήσω το υλικό των παρακάτω περιοδικών στα οποία έχω πλέον πλήρη πρόσβαση και μπορώ να σαρώσω με φορητό σκάνερ (μπάρας) με την άδεια του ιδιοκτήτη:

Μίκυ Μάους

Μπλεκ

Μεγάλο Μίκυ

Ποπάυ

Αλμανάκο

Τα Σαίνια (δική μου συλλογή)

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι άλλο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να εντοπίσω τέτοιο διαφημιστικό υλικό. Γνωρίζετε αν υπήρχαν και άλλα έντυπα με διαφημίσεις παιχνιδιών; Για τρόφιμα (π.χ. διαφημίσεις Milko) μήπως θα πρέπει να ανατρέξω σε τηλεοπτικά περιοδικά ή κάτι συγκεκριμένο;

Ο λόγος που αναρωτιέμαι είναι ότι τα Χριστούγεννα ανέτρεξα σε τεράστιο αριθμό τευχών των προαναφερθέντων και παρ 'όλα αυτά λείπουν διαφημίσεις παιχνιδιών που σίγουρα είχα ανακαλύψει από περιοδικά, καθώς και απουσιάζουν σχεδόν όλα τα παιδικά τρόφιμα που θυμάμαι καθαρότατα να συναντώ σε έντυπα κατά την παιδική μου ηλικία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλέκ και Μίκυ Μάους (τα αναφέρεις και εσύ).

Δε μπορώ να θυμηθώ, αλλά ούτε και να εντοπίσω στη συλλογή μου άλλο έντυπο που να είχε τόσες πολλές διαφημίσεις.
 
Και λίγες να είχε μου κάνουν, αρκεί να μην είναι οι ίδιες με του Μίκυ Μάους (όπως στην περίπτωση του Μεγάλου Μίκυ, το οποίο είχε αρκετές φορές αποκλειστικές).
 
Πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου. Προσωπικά θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα!
 
Πίσω
Μπλουζα