Διαφορετικες εκδοσεις Asteroids για το 2600

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
Απο τυχαιο γεγονος διαπιστωθηκε οτι υπαρχουν διαφορετικες εκδοσεις σε ενα παιχνιδι της Atari, για το VCS (2600).

Συγκεκριμενα, το παιχνιδι Asteroids εχει δυο εκδοσεις. Η πρωτη σε βγαζει κατευθειαν στο παιχνιδι, ενω η μετεπειτα βγαζει αυτο το σημα για λιγα δευτερολεπτα και μετα πηγαινει στο παιχνιδι:

© 1981,


Atari Inc


Το παιχνιδι κατα τα αλλα ειναι ιδιο και δεν εχει παραλαγες, ουτε και στις ετικετες, αλλα αξιζει να εχει καποιος στην κατοχη του και τις δυο εκδοσεις (αν κανει συλλογη βεβαια).

Σημειωση: Το ιδιο παιχνιδι στα cartridge της Sears εχουν διαφορετικο αυξων αριθμο στο πανω μερος της ετικετας. Η πρωτη εκδοση εχει το 64 και ειναι φτιαγμενο το 1980, ενω η επομενη το 66 και ειναι φτιαγμενο το 1981.

Πολυ πιθανον να υπαρχουν και αλλες τετοιες εκδοσεις για υπολοιπα παιχνιδια αν και μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει κατι.
 
Δεν είναι το ίδιο με αυτό που είπες, αλλά να σημειώσω ότι το Flashback 2 έχει άλλη έκδοση του Asteroids, η οποία είναι hack για να μοιάζει περισσότερο στην arcade έκδοση.
 
Vagelis είπε:
Δεν είναι το ίδιο με αυτό που είπες, αλλά να σημειώσω ότι το Flashback 2 έχει άλλη έκδοση του Asteroids, η οποία είναι hack για να μοιάζει περισσότερο στην arcade έκδοση.
Ναι αυτο ειναι σωστο, αν και δεν ειναι διαφορετικο σαν παιχνιδι. Το Adventure II ειναι το ακριβως αντιθετο. Εκει οντως ολα αλαζουν προς το καλυτερο.

Αλλα το Asteroids στο Flashback2 ειναι απλο hack, και οχι μια διαφορετικη παρτιδα απο την ιδια εταιρεια.

H μαγεια και μαγκια του Flashback2 ειναι τα κρυφα μενου (για το Warlords - Super Breakout) που δεν ειναι γνωστo στον ευρυ κοσμο, και φυσικα το μονταρισμα που παιρνει για να παιζει κανονικα cartridge. Φανταστικο μηχανημα και σου αφηνει περιθωρια για πειραματισμους (το εχω δει με μπαταριες + cartridge port, και με mini-οθονη on board κατω απο το panel).

Η χαρα του Atari modder.

..
 
Πίσω
Μπλουζα