Δισκογραφία Αλίκης Βουγιουκλάκη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thebest20
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

thebest20

RetroMuseum GateKeepeR
Αντιδράσεις
484
Κάτι σχετικό με τα soundtracks που κυκλοφόρησε.

Στο Soundtrack "Διπλοπενιές" δεν υπάρχει το κομμάτι "Λευτέρη" που ερμηνεύει η Αλίκη στην ταινία,ενώ υπάρχει μόνο το ορχηστρικό με τίτλο "Ο χορός της Μαρίνας",όπως επίσης στο soundtrack του "Χτυποκάρδια στα θρανία" δεν υπάρχει το "Χόρευε τουίστ" από την Αλίκη,αλλά άλλη εκτέλεση,μόνο από τις μαθήτριες και το ονομάζει "Το τουίστ της μπλε ποδιάς".

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα κομμάτια "Λευτέρη" και "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" γιατί δεν κυκλοφόρησαν στους αντίστοιχους δίσκους των ταινιών,στις αυτούσιες εκτελέσεις,δηλαδή όπως ακούγονται στις ταινίες?Έπαιζε κάτι με τα δικαιώματα?Το "Λευτέρη" αν δεν κάνω λάθος το είχε πει η Βίκυ Μοσχολιού πριν τη Βουγιουκλάκη.

Οσον αφορά "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" είναι του Μίμη Πλέσσα ο οποιος εγραψε τη μουσικη για τα ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ στο θεατρο και μπηκε κανονικα στο θεατρικο δισκο. Για την ταινια ομως εγραψε την μουσικη ο Χατζιδακις,οποτε πως να μπει το τραγουδι του Πλεσσα εκει?

Οσο για τον ΛΕΥΤΕΡΗ νομιζω η Αλικη ηταν τοτε σε αλλη εταιρεια από τον Ξαρχάκο γι αυτο δεν κυκλοφορησε... (ο ιδιος λογος δηλαδη που δεν συμμετεχει η Αλικη στο ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ και η Βλαχοπουλου στην ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ)

Δισκογραφία Αλίκης Βουγιουκλάκη

johnalepou είπε:
Οσον αφορά "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" είναι του Μίμη Πλέσσα ο οποιος εγραψε τη μουσικη για τα ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ στο θεατρο και μπηκε κανονικα στο θεατρικο δισκο. Για την ταινια ομως εγραψε την μουσικη ο Χατζιδακις,οποτε πως να μπει το τραγουδι του Πλεσσα εκει?
Και τελικά υπάρχει "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" με τίτλο "Ο χορός της Αλίκης" στο soundtrack της ταινίας,γι'αυτό νόμιζα ότι δεν υπήρχε.Επίσης υπάρχει και θεατρική version με τίτλο "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" στο οποίο δεν ακούγεται η φωνή της Αλίκης,αλλά μόνο οι μαθήτριες και το έχω σε συλλογή της Αλίκης!

Επομένως μόνο το "Λευτέρη" από όσο ξέρω είναι ακυκλοφόρητο!!!!Και ίσως και κάποια άλλα κομμάτια να μην έχουν κυκλοφορήσει,από τις 3-4 πρώτες της ταινίες!

Δίσκοι 45 στροφών

Από την ταινία ''Η μουσίτσα'' σε μουσική Τ. Μωράκη το τραγούδι '' Ρίκο ρίκο ρίκοκο '' σε στίχους Γ. Γιαννακόπουλου μαζί με το Τρίο Καντσόνε

''Αλίκη τσα τσα τσα'' σε μουσική Τ. Μωράκη και στίχους Γ. Οικονομίδη μαζί με το Τρίο Καντσόνε

Τα τραγούδια από την ταινία ''Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο'' σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Αλ. Σακελάριου

(ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας δόθηκε για το δίσκο με τα τραγούδια ''Το γκρίζο γατί'' και ''Έχω ένα μυστικό'', δηλαδή τα τραγούδια αυτής της ταινίας)

Τα τραγούδια από την ταινία ''Το κλωτσοσκούφι'' σε μουσική

Μάνου Χατζιδάκι - Χρ. Γιαννακόπουλου και στίχους Αλ. Σακελάριου

Τα τραγούδια από την ταινία ''Η Αλίκη στο ναυτικό'' σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Αλ. Σακελάριου

Τα τραγούδια από το θεατρικό έργο ''Χτυποκάρδια στο θρανίο'' σε μουσική Μ. Πλέσσα και στίχους Αλ. Σακελάριου

Τα τραγούδια από την ταινία ''Η ψεύτρα'' σε μουσική Μ. Πλέσσα και στίχους Κ. Πρετεντέρη

Τα τραγούδια από την ταινία ''Χτυποκάρδια στο θρανίο'' σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Αλ. Σακελάριου

Τα τραγούδια από την ταινία ''Η σωφερίνα'' σε μουσική Γερ.

Λαβράνου και στίχους Αλ. Σακελάριου. Σε δύο τραγούδια συμμετέχει το Τρίο Ατενέ

Τα τραγούδια από την ταινία ''Μοντέρνα Σταχτοπούτα'' σε μουσική Στ. Ξαρχάκου. Στο ένα με το Λ. Παπά και στο άλλο με το Γρ. Μπιθικώτση

Τα τραγούδια από την ταινία ''Η κόρη μου η σοσιαλίστρια'' σε μουσική Γ. Ζαμπέτα και στίχους Αλ. Σακελάριου

Τα τραγούδια από την ταινία ''Το κορίτσι του λούνα παρκ'' σε μουσική Γ. Ζαμπέτα και στίχους Δημ. Χριστοδούλου - Διον. Τζεφρώνη

Τα τραγούδια από την ταινία ''Η αγάπη μας'' σε μουσική Γ. Κατσαρού - Ν. Καλλίτση και στίχους Πιθαγόρα - Κ. Λιακάκου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει και ο Δ. Παπαμιχαήλ

Τα τραγούδια από την ταινία ''Ένα αστείο κορίτσι'' σε μουσική Δ. Μούτση και στίχους Λ. Παπαδόπουλου

Δίσκοι 33 στροφών

''Ρίκο ρίκο ρίκοκο'' - Οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της Αλίκης σε μουσική Τ. Μωράκη και στίχους Γ. Γιαννακόπουλου

''Aliki - my love'' - Μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Ν. Γκάτσου από την ομώνυμη ταινία. Σε ένα τραγούδι η Αλίκη τραγουδά με τον Τζες Κόνραντ.

''Χτυποκάρδια στο θρανίο'' - Μουσική και τραγούδια του Μ. Πλέσσα από το ομώνυμο θεατρικό έργο σε στίχους Αλ. Σακελάριου

''Το πιο λαμπρό αστέρι'' - Η μουσική και τα τραγούδια του Γ.

Μαρκόπουλου σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου από την ομώνυμη ταινία. Σε ένα τραγούδι συμμετέχει και ο Δημ. Παπαμιχαήλ και σε άλλο ο Λαυρ. Διανέλλος

''Η αρχόντισσα και ο αλήτης'' - Η μουσική και τα τραγούδια του Ν. Μαμαγκάκη σε στίχους Ντ. Δημόπουλου από την ομώνυμη ταινία. Σε δύο τραγούδια συμμετέχει και ο Δημ. Παπαμιχαήλ

''Επιστροφή'' - Δίσκος του Μ. Χατζιδάκι σε στίχους Ν. Γκάτσου όπου η Αλίκη τραγουδά ένα τραγούδι ντουέτο με το Γρ. Μπιθικώτση

''Τα τραγούδια της Αλίκης'' - Σε νέα εκτέλεση μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της Αλίκης σε ενορχήστρωση Μ. Θεοδωράκη και στίχους Β. Γκούφα

''Ο πειρασμός'' - Μουσική του Στ. Ξαρχάκου από το ομώνυμο θεατρικό έργο σε στίχους Π. Μάτεσι

''Cabaret'' - Σε μουσική προσαρμογή Γ. Κατσαρού η μουσική του John Kander και σε απόδοση στίχων Γ. Ξανθούλη οι στίχοι του Fred Ebb από το ομώνυμο μιούζικαλ

''Η δασκάλα η βροχή'' - Σε μουσική Β. Δημητρίου και στίχους Μ. Ελευθερίου, ο πρώτος παιδικός δίσκος της Αλίκης με αφηγητή το Δ. Κατρανίδη και τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Νέας Σμύρνης

''Σήμερα γεννιέμαι ξανά'' - Συλλογή τραγουδιών απο τα πιο επιτυ- χημένα μιούζικαλ της Αλίκης σε μουσική Neil Diamond - A. και M. Bergam και στίχους Π. Μάτεσι. Σε δύο τραγούδια ντούετο με το Δ. Κατρανίδη

''Βίκτωρ-Βικτόρια'' - Η μουσική του Θ. Μικρούτσικου και οι στίχοι του Μ. Πλωρίτη από το ομώνυμο μιούζικαλ

''Σίρλεϊ Βάλενταϊν'' - Η μουσική του Στ. Κραουνάκη και οι στίχοι της Λ. Νικολακοπούλου από το ομώνυμο μιούζικαλ

''Ζήτω το ελληνικό τραγούδι'' - Δίσκος του Δ. Σαββόπουλου όπου η Αλίκη συμμετέχει σε ένα τραγούδι

''Δεν έχω ιδέα'' - Δίσκος του Στ. Κραουνάκη σε στίχους Λ. Νικολακοπούλου όπου η Αλίκη συμμετέχει σε ένα τραγούδι

''Η ψεύτρα'' - Τα τραγούδια και η μουσική του Μ. Πλέσσα από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Κ. Πρετεντέρη

''Αλίκη'' -Συλλογή από τα ωραιότερα τραγούδια της Αλίκης

''Μανταλένα'' - Τα τραγούδια και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Μάνου Χατζιδάκι - Γ. Ρούσσου

''Η Αλίκη δικτάτωρ'' - Τα τραγούδια του Μ. Λοΐζου και η μουσική του Γ. Χατζηνάσιου από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου

''Το δόλωμα'' - Τα τραγούδια και η μουσική του Κ. Καπνίση από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Αλ. Σακελάριου. Σε ένα τραγούδι η Αλίκη τραγουδά με το δίδυμο Μουζάς - Λιγνός

''Υπολοχαγός Νατάσα'' - Το τραγούδι και η μουσική του Κ. Καπνίση από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Ν. Φώσκολου

''Σ΄ αγαπώ'' - Το τραγούδι και η μουσική του Γ. Χατζηνάσιου από την ομώνυμη ταινία σε στίχους Π. Κοντέλη

''Εχω απόψε ραντεβού'' - Δίσκος του Γ. Μουζάκη και του Λ. Λαζόπουλου όπου η Αλίκη κάνει την πρόζα σε ένα τραγούδι και τραγουδά σε ένα άλλο με μουσική και στίχους Θ. Σακελλαρίδη

''Αλίκη μου - Δημήτρη μου'' - Τα ωραιότερα τραγούδια της Αλίκης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ από τον ελληνικό κινηματογράφο

''Αλίκη Βουγιουκλάκη'' - ανθολόγηση από σπάνιες ηχογραφήσεις της Αλίκης

''Τα χρυσά τραγούδια της Αλίκης'' - Συλλεκτικός δίσκος πεντακοσίων αντιτύπων που έδωσε η Αλίκη στους καλεσμένους των γενεθλίων της, στις 20 Ιουλίου 1994

''Η μελωδία της ευτυχίας'' - Τραγούδια και μουσική του Richard Rodgers από το ομώνυμο μιούζικαλ σε ελληνικούς στίχους Π. Μάτεσι. Σε ορισμένα τραγούδια η Αλίκη τραγουδά με τη Μ. Βούρτση, το Στ. Ληναίο, την Αριέλ Κωνσταντινίδη και την παιδική χορωδία του Δ. Τυπάλδου.

http://www.fortunecity.com/lavender/illusions/425/diskografia.htm

Από την Αλίκη τα έχω σχεδόν όλα τα κομμάτια της από κάποια γνωστή μου που έχει μεγάλη συλλογή από συλλογές και soundtracks της Αλίκης σε remastered ηχογραφήσεις.Μου λείπουν οι δίσκοι "Η μελωδία της Ευτυχίας","Έχω απόψε ραντεβού","Η δασκάλα η βροχή","Σίρλει Βαλεντάιν","Βίκτωρ Βικτώρια","Επιστροφή"...και από soundtracks δεν έχω το "Η αγάπη μας" και "Υπολοχαγός Νατάσα",αν και τα τραγούδια που ερμηνεύει η Αλίκη τα έχω!!

Στις πρώτες ταινίες πχ Αστέρω,Διακοπές στην Αίγινα,αλλά και στην τελευταία "Κατάσκοπος Νέλλη" δεν τραγουδάει?Δεν έχουν βγει κάτι από αυτά σε soundtracks"?

Στο λεύκωμα που είχα αγοράσει το καλοκαίρι του 97 (που περιείχε και ένα cd με μερικά κινηματογραφικά της κομμάτια),είχα διαβάσει ότι στην Αστέρω την Αλίκη είχε αντικαταστήσει μια σωσίας της ηθοποιός,επειδή η Αλίκη είχε αρρωστήσει από τα γυρίσματα που είχαν γίνει στο σπήλαιο των Ιωαννίνων!Και μου κάνει εντύπωση,που πολλές φορές δεν αναφέρεται η Αστέρω στις ταινίες της Αλίκης!Ούτε τραγούδια της ταινίας υπάρχουν!

Όσο για τα τραγούδια,αφού βλέπω ότι μερικά ηχογραφήθηκαν εξαρχής από άλλους για τις ανάγκες των ταινιών,και πολλά χρόνια αργότερα από την Αλίκη,θα υπήρχε πρόβλημα με τις εταιρείες.Γι'αυτό μάλλον δεν κυκλοφόρησε ποτέ και κάποια ολοκληρωμένη συλλογή που να περιέχει ΟΛΑ τα τραγούδια της Αλίκης από τις ταινίες της!Μόνο 2 τετραπλές κασετίνες κυκλοφόρησαν πριν 2-3 χρόνια,η μία από τη LYRA και η άλλη από Universal,και περιέχουν 10-15 κομμάτια σε κάθε cd,εντελώς ανακατωμένα,άλλα ορχηστρικά,αλλά είναι ελλειπείς συλλογές!

thebest20 είπε:
Και τελικά υπάρχει "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" με τίτλο "Ο χορός της Αλίκης" στο soundtrack της ταινίας,γι'αυτό νόμιζα ότι δεν υπήρχε.Επίσης υπάρχει και θεατρική version με τίτλο "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" στο οποίο δεν ακούγεται η φωνή της Αλίκης,αλλά μόνο οι μαθήτριες και το έχω σε συλλογή της Αλίκης!

Μάλλον μπέρδεψες λίγο τους τιτλους των κομματιων τότε, "Το τουίστ της μπλε ποδιας" και "Ο χορος της Αλίκης" δεν εχουν καμια σχεση, το ενα ειναι του Πλεσσα και το αλλο του Χατζιδακι. Ολοι χαιρομαστε που τα εχεις παντως,τελος καλο ολα καλα :) :) :)

Ο Χορός της Αλίκης είναι το Χόρευε Τουίστ...και "Το τουίστ της μπλε ποδιάς" πάλι παρόμοιους στίχους έχει,αλλά το λένε οι μαθήτριες!Πρέπει να ψάξω στη συλλογή μου,να τα ξαναακούσω!

Και η Ξανθομαλλού από ότι είδα δεν κυκλοφόρησε στο soundtrack της ταινίας "Το πιο λαμπρό αστέρι" αλλά μπήκε μετά στη συλλογή "Αλίκη μου,Δημήτρη μου".Προφανώς γιατί η μουσική της ταινίας "Το πιο λαμπρό αστέρι" ήταν του Γιάννη Μαρκόπουλου,ενώ η Ξανθομαλλού είναι άλλου συνθέτη!

thebest20 είπε:
Και η Ξανθομαλλού από ότι είδα δεν κυκλοφόρησε στο soundtrack της ταινίας "Το πιο λαμπρό αστέρι" αλλά μπήκε μετά στη συλλογή "Αλίκη μου,Δημήτρη μου".Προφανώς γιατί η μουσική της ταινίας "Το πιο λαμπρό αστέρι" ήταν του Γιάννη Μαρκόπουλου,ενώ η Ξανθομαλλού είναι άλλου συνθέτη!
Η "Ξανθομαλλού" είναι τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Δε μπήκε ποτέ στη συλλογή "Αλίκη μου Δημήτρη μου", για τον απλούστατο λόγο ότι η εν λόγω συλλογή κυκλοφόρησε από τη MINOS-EMI, ενώ η "Ξανθομαλλού" ανήκει στη FIDELITY...

ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
Η "Ξανθομαλλού" είναι τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Δε μπήκε ποτέ στη συλλογή "Αλίκη μου Δημήτρη μου", για τον απλούστατο λόγο ότι η εν λόγω συλλογή κυκλοφόρησε από τη MINOS-EMI, ενώ η "Ξανθομαλλού" ανήκει στη FIDELITY...

Τελικά όντως δεν υπάρχει στη συλλογή Αλίκη μου,Δημήτρη μου,αλλά ούτε και στο soundtrack της ταινίας "Το πιο λαμπρό αστέρι"...Υπάρχει μόνο στη συλλογή "Τα πρώτα μου τραγούδια 1967-1978"

http://www.music-bazaar.com/main.php?page=album&id=9190

[edit - Σας παρακαλω οχι scans απο εξωφυλλα-οπισθοφυλλα CDs - μια φωτο αρκει]

Και έκανα τόσο κόπο να τα βρω τα εξώφυλλα!Αν φτιάξω blog με photos από τα εξώφυλλα δίσκων της Αλίκης?Αξίζουν πραγματικά,γι'αυτό σε ένα τέτοιο site θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχουν!

Πρέπει να γίνει ένα υπόμνημα σε όλες της εταιρίες δίσκων ώστε να επιτέλους μα κυκλοφορήσουν όλα τα τραγούδια από τα θεατρικά έργα που μέχρι τώρα έχουμε ακούσει ελάχιστα

Πίσω
Μπλουζα