Δρομολόγιο...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Kalkitos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Kalkitos

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
138
Μεγάλωσα στο Ρούφ,Βοτανικό,και στα Κάτω Πετράλωνα.
Όταν ήμουν 10-12 ετών θυμάμαι (1983-1985) πήγαινα με τον αδερφό μου στήν οδό Πειραιώς σε ενα βενζινάδικο που είχει και κάποια σχέση με την αντιπροσωπεία Ford Κοντέλης,γιατί όταν μας έστελναν οι γονείς μας,μας έλεγαν να πάμε στου "Κοντέλη",με το γνωστό μπιτονάκι για να το γεμίσουμε πετρέλαιο για τη σόμπα,και ύστερα πάλι το δρόμο πρός το σπίτι (μέναμε στην Ηούς) πίσω απο το εργοστάσιο του Παυλίδη. Το θυμάμαι πάντα με νοσταλγία αυτό το δρομολόγιο...δεν ξέρω γιατί...ενώ ήταν αγγαρεία στήν ουσία....μάλλον τελικά όταν είσαι παιδί είναι όλα όμορφα...

ΜΠΕΤΟΝΙ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-12L.jpg

Συχνό καλοκαιρινό δρομολόγιο στην αντίστοιχη ηλικία του Καλκίτος που με κάνει να γελάω ακόμα…Χαλκιδική, ντάλα μεσημέρι, μετά από μπάνιο στη θάλασσα, μεσημεριανό φαγητό και φέτες καρπούζι να στάζουν χύμα έξω στην αυλή…το μόνο που θες ακόμα και στα 12 είναι να αράξεις και να μην το κουνήσεις ρούπι. Ξαφνικά ακούγεται μια γνώριμη φωνή..» Άντε ρε παιδιά, τι θα γίνει; Πότε θα πάτε στο Διάβολο;» - Φωνή φιλοξενούμενης γειτόνισσας: « Μα καλά, έτσι κάνει ο κόσμος; Διαολοστέλνετε τα παιδιά σας; Σας νόμιζα για κυρία με κάποιο επίπεδο!» Ακολουθεί ομαδικό κλάμα από τα γέλια! Άντε να εξηγήσεις ότι ο Διάβολος ήταν το επώνυμο του κυρίου με το mini market της εποχής…(πόσο cult; Χα, χα!) Καθημερινό σχεδόν μεσημεριανό-απογευματινό δρομολόγιο 600 μέτρων για επείγοντα μαμαδο-ψώνια. Μια παιδική, λοιπόν, αγγαρεία που έγινε ρετρο-λατρεία!

Καθημερινό καλοκαιρινό δρομολόγιο περίπου 8 χρόνων, μέχρι 13 περίπου, στην Νέα Μάκρη, πηγαίνοντας με τον αδελφο μου και τα ξαδέρφια μου απ' το εξοχικό μας στην θάλασσα, πρωινά κυρίως, 20 λεπτά περπάτημα, οπότε στον γυρισμό ήταν καταμεσήμερο, όπου κάναμε πάντα στάση στα μέσα της διαδρομής κάτω από ένα μεγάλο πεύκο που έκανε σκιά και μετά συνεχίζαμε. Τώρα θα μου φαινόταν βασανιστήριο, αλλά τότε είχε μεγάλη πλάκα. Πραγματικά, όταν είσαι παιδί κάτι τέτοια είναι ωραία

Συχνό καλοκαιρινό δρομολόγιο στην αντίστοιχη ηλικία του Καλκίτος που με κάνει να γελάω ακόμα…Χαλκιδική, ντάλα μεσημέρι, μετά από μπάνιο στη θάλασσα, μεσημεριανό φαγητό και φέτες καρπούζι να στάζουν χύμα έξω στην αυλή…το μόνο που θες ακόμα και στα 12 είναι να αράξεις και να μην το κουνήσεις ρούπι. Ξαφνικά ακούγεται μια γνώριμη φωνή..» Άντε ρε παιδιά, τι θα γίνει; Πότε θα πάτε στο Διάβολο;» - Φωνή φιλοξενούμενης γειτόνισσας: « Μα καλά, έτσι κάνει ο κόσμος; Διαολοστέλνετε τα παιδιά σας; Σας νόμιζα για κυρία με κάποιο επίπεδο!» Ακολουθεί ομαδικό κλάμα από τα γέλια! Άντε να εξηγήσεις ότι ο Διάβολος ήταν το επώνυμο του κυρίου με το mini market της εποχής…(πόσο cult; Χα, χα!) Καθημερινό σχεδόν μεσημεριανό-απογευματινό δρομολόγιο 600 μέτρων για επείγοντα μαμαδο-ψώνια. Μια παιδική, λοιπόν, αγγαρεία που έγινε ρετρο-λατρεία!
Παιδιά κλαίωωωω, χα χα! Λέω από μέσα μου βρε τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Παλιά αποτελέσματα -X.O.
(IMG_6416.jpegΚαι ναι ήταν όντως κρεοπωλείο - μάρκετ στα 80ς! Μετά άλλαξε στέκι..)

Πάντως βρήκα την οδό Κατσιρμά στη Νέα Καλλικράτεια όπου παραπέμπει το τηλέφωνο 2399034 ... αλλά δεν εντόπισα κάποιο σχετικό μαγαζί.
Επειδή η αναζήτηση γίνεται από κινητό δεν μπορώ να δω ημερομηνίες λήψεων και εν τω μεταξύ έχουν κτίσει αρκετές πολυκατοικίας.

Με αναζήτηση του αριθμού τηλεφώνου βρήκα κι αυτό

Το στίγμα στο χάρτη βγάζει κάπου εδώ

Πάντως βρήκα την οδό Κατσιρμά στη Νέα Καλλικράτεια όπου παραπέμπει το τηλέφωνο 2399034 ... αλλά δεν εντόπισα κάποιο σχετικό μαγαζί.
Επειδή η αναζήτηση γίνεται από κινητό δεν μπορώ να δω ημερομηνίες λήψεων και εν τω μεταξύ έχουν κτίσει αρκετές πολυκατοικίας.

Με αναζήτηση του αριθμού τηλεφώνου βρήκα κι αυτό

Το στίγμα στο χάρτη βγάζει κάπου εδώ
Δεν υφίσταται πλέον το κατάστημα

Πίσω
Μπλουζα