Δυναστεία & Ντάλλας: Η επιστροφή;

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
190
Μεταφέρω τις πληροφορίες που διάβασα για τις δύο σαπουνόπερες που καθήλωσαν χιλιάδες τηλεθεατές τη δεκαετία του 80 και όχι μόνο.



Δυναστεία:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty)

Η τηλεοπτική σειρά που για 8 χρόνια παιζόταν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο μεταφέρεται τώρα και στο σινεμά. Το σενάριο θα επικεντρωθεί στο παρελθόν της οικογένειας στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

«Θα γνωρίσουμε τον Μπλέϊκ Κάριγκτον στα νεανικά του χρόνια, τότε που γνώρισε την Αλέξις. Θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε με κάτι καινούργιο και φρέσκο.

Η νοσταλγία πάντα ήταν μεγάλη, μα δεν θέλαμε να βιαστούμε» λένε οι δημιουργοί της κινηματογραφικής πλέον σαπουνόπερας.



Ντάλας:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?1364-Ντάλλας-(Dallas)

Η θρυλική σαπουνόπερα επιστρέφει στη μικρή οθόνη: Με πρωταγωιστές από το original cast τον Λάρι Χάγκμαν (Τζέι Αρ), τον Πάτρικ Ντάφι (Μπόμπι) και τη Λίντα Γκρέι (Σου Έλεν), το νέο Ντάλας θα έχει ως άξονα της δράσης του τις ίντριγκες της νέας γενιάς των «Ίνγουϊκ» για τον έλεγχο της πετρελαϊκής δυναστείας της οικογένειας.

Η σειρά θα παιχτεί στο κανάλι ΤΝΤ και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η πρεμιέρα της.



Πηγή: Τηλέραμα (τεύχος 1772, 19-25 Φεβρ. 2011)
 
Έχω ανάμικτα συναισθήματα σχετικά με τα σχέδια "αναβίωσης" των θρυλικών αυτών σειρών...

DYNASTY

Όσον αφορά τη ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ, γράφτηκε όντως στον τύπο ότι ο Richard και η Esther Shapiro εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας κινηματογραφικής "επιστροφής" της δημοφιλούς σειράς. Τίποτα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και είναι γεγονός ότι ένα τέτοιο project δεν είναι κάτι πολύ απλό που μπορεί έτσι εύκολα να πραγματοποιηθεί - να θυμίσω ότι και για το Ντάλλας ακουγόταν έντονα η κινηματογραφική "επιστροφή" του πριν από 1/2 χρόνια, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η "επιφυλακτικότητά" μου σχετικά με την κινηματογραφική "επιστροφή" της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ εστιάζεται κυρίως στο τελικό αποτέλεσμα που θα δούμε στην οθόνη μας και στην ιστορία (back-story) που θα παρουσιαστεί. Το "καλό" με τους Shapiros είναι ότι δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη σειρά στον 1ο κύκλο το 1981, με συνέπεια στην ιστορία και στη διαμόρφωση των χαρακτήρων, χωρίς μεγάλες υπερβολές στην υπόθεση και με σεβασμό προς τους τηλεθεατές. Το "κακό" με τους Shapiros είναι όμως ότι έχασαν πολύ γρήγορα τον στόχο τους και ότι επικεντρώθηκαν στην εκμετάλλευση της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ σαν εμπορεύσιμο προϊόν (ειδικά από την 4η σεζόν και έπειτα) με την προώθηση προϊόντων σχετικών με τη σειρά (σειρά ρούχων, αρώματα, κοσμήματα, σκεύη για την κουζίνα, κτλ) και παραμέλησαν σημαντικά την εξέλιξη της υπόθεσης, την συνεπή ανάπτυξη των χαρακτήρων, την συνέπεια της ιστορίας, κτλ. Κατέφυγαν στην τακτική του εύκολου εντυπωσιασμού (πυροβολισμοί/μακελειό σε γάμους, φωτιές, κτλ) που σίγουρα (μας) άρεσαν στο κοινό, όμως δεν είχσν υποστηριχθεί σωστά και δεν ακολουθούνταν με συνέπεια στην εξέλιξη της ιστορίας. Όταν πχ γίνεται ο γάμος της Αμάντα και οι τρομακράτες εισβάλλουν στην εκκλησία και πυροβολούν όλους τους καλεσμένους για 2/3 λεπτά με αυτόματα όπλα, βλέπουμε όλους τους καλεσμένους να τραυματίζονται και να πέφτουν στο πάτωμα. Έτσι "έκλεισε" η 5η σεζόν και "άνοιξε" τον Σεπτέμβριο η 6η σεζόν με σχεδόν όλους τους καλεσμένους λίγο γραντζουνισμένους και απλά αχτένιστους να βγαίνουν από την εκκλησία... Τότε αρχίζεις ως τηλεθεατής να αμφιβάλλεις για το κατά πόσο σε "δουλεύουν" οι παραγωγοί της σειράς και κατά πόσο είναι αληθοφανής η συνέχιση της ιστορίας που σου προσφέρουν. Και όποτε η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ έχανε τηλεθεατές, τόσο σε πιο μεγάλες υπερβολές και σπατάλες χρημάτων κατέφευγαν οι παραγωγοί με σκοπό την επιστροφή των τηλεθεατών... Και βεβαίως, καμία συνέπεια στην ιστορία, στο back-story, αρχικά ο Blake Carrington εμφανιζόταν ως αυτοδημιούργητος, στη συνέχεια εμφανιζόταν ως κληρονόμος πλούσιας οικογένειας, οι συνθήκες χωρισμού ανάμεσα σε αυτόν και την Alexis παρουσιάστηκαν διαφορετικές στη 2η σεζόν και διαφορετικές στην 9η, το όνομα της μητέρας του άλλαζε από Fallon σε ...(?) (δεν θυμάμαι αυτή την λεπτομέρεια, Emilly νομίζω) αναλόγως με την περίσταση, κτλ.

Μακρυγορώ και πάλι για την ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ, το ξέρω... Απλά αυτό που θέλω να μοιραστώ σαν προσωπική μου άποψη για τους Shapiros και για την πιθανή επιστροφή της σειράς με την μορφή κινηματογραφικού έργου είναι ότι μπορεί να είναι από "εξαιρετικό" (όπως εξαιρετική ήταν η 1η σεζόν της σειράς, με "επικρτική στάση" απέναντι στη ζωή των πλουσίων μέσα από τα (πανέμορφα) μάτια της Krystle Grant Jennings Carrington), ως "μεγάλο φιάσκο" (όπως κατάντησε από κάποιο σημείο και έπειτα η σειρά, με την Alexis να έχει καταντήσει "καρικατούρα" του παλιού καλού εαυτού της, εξαπολύοντας απειλές χωρίς αντίκρυσμα προς τον Blake, εν αντιθέση με τον ραδιούργο και επικίνδυνο εαυτό της στην 2η σεζόν, όπου αν και δεν είχε τα δισεκατομμύρια που κληρονόμησε αργότερα από τον Cecil Colby, ήταν πολύ πιο "επικίνδυνη")...

DALLAS

Από ό,τι φαίνεται, η "στελέχωση" της σειράς με το καστ κτλ βρίσκεται σε καλό δρόμο και ο πιλότος της νέας σειράς θα είναι έτοιμος για προβολή την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012. Το αν θα πάρει την έγκριση η νέα σειρά ή όχι, θα εξαρτηθεί από την επιτυχία (τηλεθέαση) που θα έχει ο πιλότος στις ΗΠΑ...

Και για αυτή τη σειρά, διατηρώ τις "επιφυλάξεις" μου... Κατ' αρχάς, έχει ανακοινωθεί ότι θα εμφανίζονται οι Larry Hagman, Patrick Duffy και Linda Grey, αλλά με τι συχνότητα και με πόσο "σημαντικούς" ρόλους; Διότι, η ιστορία της σειράς θα επικεντρωθεί στη ζωή των γιων του JR και του Bobby, John Ross και Christopher αντιστοίχως και οι γονείς θα βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή. Κάτι αντίστοιχο έγινε άλλωστε πρόσφατα με την αναβίωση του "Beverly Hills, 90210" στις ΗΠΑ. Εμφανίστηκαν οι Jennie Garth (Kelly) και Shannen Doherty (Brenda), αλλά το foucs ήταν (και είναι) πάνω στους νέους χαρακτήρες, την μικρή αδερφή της Kelly και τους φίλους της, οπότε σε τίποτα δεν θυμίζει την παλιά αγαπημένη μας μαθητική/φοιτητική σειρά των '90s...
 
@bernard.c πολυ ενδιαφερον η αποψη σου και συμφωνω εν μερη μαζι σου,

Οπως και να εχει εμενα μου αρεσει αυτο το back to retro που κανει το hollywood σε παλιες και αγαπημενες ταινιες/σειρες/σαπουνοπερες κ.α.

Μπορει να μην ειναι οπως τοτε αυτες οι ταινιες που ξαναβγαινουν και να ειναι ισως λιγο "αρπαχτες" αλλα ετσι μενει ζωντανη η αναβιωση των ταινιων αυτων

και στις νεες γενειες που ψαχνοντας θα δουν και θα μαθουν και για την original εκδοση ολων αυτων των ρετρο ταινιων που βγαινουν συνεχεια.

@caprice Good news!!!! Πολυ ενδιαφερον το ποστ σου και με χαροποιησε παρα πολυ η ειδηση της αναβιωσης αυτων των θρυλικων σειρων και παλι,

Thanks! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ορέ παιδιά, οι σαπουνόπετρες γράφονται στο ίδιο μοτίβο ακριβώς, οι ηθοποιοί αλλάζουν και το Hollywood αν μη τι άλλο φημίζεται για την ανακύκλωση σεναρίων, οπότε τι πιο ασύνηθες το «Back to roots».
 
bernard.c είπε:
Όταν πχ γίνεται ο γάμος της Αμάντα και οι τρομακράτες εισβάλλουν στην εκκλησία και πυροβολούν όλους τους καλεσμένους για 2/3 λεπτά με αυτόματα όπλα, βλέπουμε όλους τους καλεσμένους να τραυματίζονται και να πέφτουν στο πάτωμα. Έτσι "έκλεισε" η 5η σεζόν και "άνοιξε" τον Σεπτέμβριο η 6η σεζόν με σχεδόν όλους τους καλεσμένους λίγο γραντζουνισμένους και απλά αχτένιστους να βγαίνουν από την εκκλησία...

Αυτό το θυμάμαι. Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο.

bernard.c είπε:
Μακρυγορώ και πάλι για την ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ, το ξέρω...
Αυτό να μην το ξαναπείς, σε παρακαλώ. Επί της ουσίας μιλάς. Ευχαριστώ.

Ερώτηση: Οι Shapiros πόσο χρονών είναι;

Υποερώτηση: Δηλαδή να καταλάβω, είχαν κυκλοφορήσει σκεύη κουζίνας Dynasty;
 
caprice είπε:
Ερώτηση: Οι Shapiros πόσο χρονών είναι;
Αυτό δεν το γνωρίζω για να σου πω - φαντάζομαι γύρω στα 65 με 70 πλέον...

Πάντως, ο Richard Shapiro είχε εργαστεί σαν σεναριογράφος ήδη στη σειρά Bonanza το 1964...

caprice είπε:
Υποερώτηση: Δηλαδή να καταλάβω, είχαν κυκλοφορήσει σκεύη κουζίνας Dynasty;
Σχεδόν - δεν εκφράστηκα εγώ καλά. Γράφοντας "σκεύη κουζίνας", εννοούσα σερβίτσια πιάτων και κρυστάλλινα ποτήρια (αν μπορείς να το πιστέψεις - μέχρι εκεί έφτασαν!!)

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι φαν της σειράς ήθελαν να "ζήσουν την χλιδή των Carringtons" - και οι Shapiros φρόντισαν να τους την προσφέρουν...

EDIT: Ξέχασα φυσικά να αναφέρω και τις κούκλες (τύπου Barbie) που είχαν βγει στην Αμερική με την Krystle και την Alexis, τις οποίες βλέπουμε και στο Special του 2006 "Dynasty Reunion - Catfights & Caviar" να κρατούν οι Linda Evans και Joan Collins αντίστοιχα και να σχολιάζουν γελώντας! :)

Όλα αυτά δεν είναι οπωσδήποτε "κατακριτέα" - ο κόσμος είχε θαμπωθεί από την χλιδή της Δυναστείας τη δεκαετία του '80 και επιθυμούσε να "ζήσει το όνειρο". Και οι Shapiros, σαν έξυπνοι επιχειρηματίες, του το προσέφεραν.

Αυτό όμως που είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) κατακριτέο είναι να χάνεται το focus των συγγραφέων / παραγωγών και να μετατοπίζεται εκεί. Με λίγα λόγια: Μπορείς να τα κάνεις όλα και να τα κάνεις καλά; Μπράβο σου και "μαγκιά σου". Όταν όμως αρχίζει το πλοίο να "μπάζει νερά", όταν αρχίζει η ιστορία που αφηγείσαι να μην έχει συνέχεια / συνέπεια (continuity) και να χάνεις τηλεθεατές για αυτό το λόγο, τότε επικεντρώνεσαι στην σειρά και παρατάς το merchandising και τα spin-offs (The Colbys). Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι υπερ-εκτίμησαν τις δυνάμεις τους (και βεβαίως) την ανοχή των τηλεθεατών. Το τελευταίο το γράφω, διότι ήδη στην 5η σεζόν είχαν αρχίσει οι ανακολουθίες στη σειρά, παρ' όλα αυτά, η σειρά ήταν εκείνον ακριβώς τον χρόνο που κατάφερε να ξεπεράσει το DALLAS στις ΗΠΑ και να "χτυπήσει" την πρωτιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχε γραφτεί νομιζω στον τυπο τοτε οτι θα συμμετειχε και η Διαλυνα στη Δυναστεια,λογω του οτι ηταν κολλητη με τους Shapiros. Ισχυει bernard?
 
johnalepou είπε:
Είχε γραφτεί νομιζω στον τυπο τοτε οτι θα συμμετειχε και η Διαλυνα στη Δυναστεια,λογω του οτι ηταν κολλητη με τους Shapiros. Ισχυει bernard?
ΣΟΒΑΡΑ ;;;; !!!! Δεν το ήξερα!!! (δεν το έχω διαβάσει ποτέ, αλλά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον σαν πληροφορία!!)

Έχεις κρατήσει κανένα σχετικό απόκομα από τον τύπο της εποχής φίλε johnalepou;
 
..το θυμαμαι πολυ εντονα οτι καπου το εχω διαβασει...αν το βρω...θυμαμαι και φωτο της Διαλυνα με τους Σαπίρο
 
Μακαρι να βρεθει καποιο αποκομα....
 
@ bernard.c βρίσκω την ευκαιρία μέσω αυτού του θέματος να σε συγχαρώ για τις γνώσεις σου για άλλη μια φορά.

Τώρα κατάφερα να τελειώσω την ανάγνωση όλων όσων έχεις γράψει για τη Δυναστεία, εδώ η αρχή: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty'>http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty)/page2 και εδώ το τέλος http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty)/page3 της συνοπτικής παρουσίασης. Αξίζει όμως να διαβαστεί όλο, περιέχει τρομερά στοιχεία για τη σειρά.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διάβασα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται όχι μόνο θέμα επιστροφής της Δυναστείας αλλά και συνέχειας τόσων κύκλων.

Αντιγράφω ένα δικό σου κομμάτι, ως απάντηση στο παρόν θέμα:

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ (12 Ιανουαρίου 1981 – 10 Μαΐου 1989) ήταν ένα τηλεοπτικό φαινόμενο της δεκαετίας του ʼ80, το οποίο, όσο περίεργη και αν φαίνεται η σύμπτωση, κράτησε περίπου όσο κράτησε και η ”περίοδος Reagan” στις ΗΠΑ, η περίοδος δηλαδή διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ronald Reagan (20 Ιανουαρίου 1981 – 20 Ιανουαρίου 1989). Για τον λόγο αυτό η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ λέγεται ότι χαρακτηρίζει την περίοδο αυτή στην ιστορία των ΗΠΑ (και όλου του κόσμου), μία περίοδο έντονου επιχειρηματικού ανταγωνισμού, υπερ-προβολής του εγώ έναντι του συνόλου, χειραφέτησης των γυναικών και έντονου αγώνα για την κατάκτηση χρημάτων και δύναμης. Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ εμπεριείχε το κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία στη δομή της και στην πλοκή της.

Η σελίδα της Wikipedia για την ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynasty_%28TV_series%29

Η άνοδος και η πτώση της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ήταν απότομες. Ιδιαίτερα η πτώση της από την απόλυτη κορυφή στον (σχεδόν) πάτο συντελέστηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (4 χρόνια), το οποίο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στις ΗΠΑ και μαζί με το MOONLIGHTING (Αυτός Αυτή και τα Μυστήρια) αποτελούν δύο από τις σειρές που κατέχουν “ρεκόρ” στο θέμα. Βέβαια, αν ανατρέξει κάποιος στα λάθη που αναφέρονται στο 2ο Μέρος και τα οποία απομάκρυναν το κοινό από τη σειρά, νομίζω πως το αρνητικό ρεκόρ αυτό της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ μπορεί να δικαιολογηθεί…

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ στην πορεία κατάντησε καρικατούρα του εαυτού της. Η σειρά που στήθηκε το 1981 από το ζευγάρι Richard και Esther Shapiro και που κέρδισε αμέσως τους κριτικούς οι οποίοι έγραφαν μετά το πιλοτικό επεισόδιο ότι “είναι μία πολύ καλογραμμένη σειρά που προβάλει προβληματισμούς, με εξαιρετική κινηματογραφία και ενδιαφέρουσα πλοκή κτλ“, είχε μία συνεχή φθίνουσα πορεία ποιότητας. Ποιότητα η οποία θυσιάστηκε στον βωμό της θεαματικότητας εν μέρει στον 2ο κύκλο επεισοδίων, περισσότερο στον 3ο κύκλο και ούτω κάθε εξής χρόνο με τον χρόνο. Οι παραγωγοί τα έπαιξαν όλα για όλα στον 5ο κύκλο προκειμένου να πάρουν την πρωτιά από το DALLAS (η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα) και δημιούργησαν με την Camille Marchetta (την συν-σεναριογράφο του 5ου κύκλου) ένα Cliffhanger τόσο εντυπωσιακό και δραματικό, τις υψηλές προσδοκίες για την συνέχιση του οποίου δεν μπόρεσαν την επόμενη χρονιά να ικανοποιήσουν οι νέοι σεναριογράφοι. Το καστ διηγείται ότι έριξαν τόση πολλή κόκκινη μπογιά στον καθένα για να γυρίσουν την τελευταία σκηνή του 5ου κύκλου, που όλοι έδειχναν, αν όχι σκοτωμένοι, τουλάχιστον βαριά τραυματισμένοι. Και στην 1η σκηνή του 6ου κύκλου τους βλέπουμε όλους όρθιους, με κάποια γρατζουνίσματα και κάποια κοψιματάκια. Αν είναι δυνατόν !!!

Επίσης, εκτός από το κυνήγι του εντυπωσιασμού, οι δημιουργοί και παραγωγοί Shapiro έπαψαν να ενδιαφέρονται μόλις η σειρά έγινε επιτυχία. Ο στόχος τους μεταβλήθηκε από το να σκέφτονται καλές ιστορίες και να επικεντρώνονται στην πορεία της σειράς, στο πώς θα βγάλουν περισσότερα χρήματα. Λάνσαραν σειρές με αρώματα (2 ”από την Kystle” για τις γυναίκες, 1 ”από τον Blake” για τους άντρες), σειρές με ρούχα σε συνεργασία με τον σχεδιαστή των φορεμάτων της σειράς Nolan Miller, σειρά πολυτελών αντικειμένων για το σπίτι και πολλά άλλα, τα οποία εκτός του ότι τα σχεδίαζαν, έκαναν και περιοδείες σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ για να τα προωθήσουν. Η υπόθεση της σειράς είχε πια περάσει σε δεύτερη μοίρα…

Για τον λόγο αυτό, πολλοί φαν της σειράς κατηγορούν το ζεύγος Shapiro για την κατάληξη της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ. Οι ίδιοι άνθρωποι που την δημιούργησαν και την έκαναν αυτό που όλοι αγαπήσαμε, οι ίδιοι την κατέστρεψαν με την απληστία τους…

ΤΟ ΤΕΛΟΣ!! (οριστικό!!)
 
caprice είπε:
@ bernard.c βρίσκω την ευκαιρία μέσω αυτού του θέματος να σε συγχαρώ για τις γνώσεις σου για άλλη μια φορά.
Τώρα κατάφερα να τελειώσω την ανάγνωση όλων όσων έχεις γράψει για τη Δυναστεία, εδώ η αρχή: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty'>http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty)/page2 και εδώ το τέλος http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?601-Δυναστεία-(Dynasty)/page3 της συνοπτικής παρουσίασης. Αξίζει όμως να διαβαστεί όλο, περιέχει τρομερά στοιχεία για τη σειρά.
caprice, σε ευχαριστώ πολύ για τα πολύ ευγενικά σου λόγια! #) Τα στοιχεία αυτά τα έχω συλλέξει με το πέρασμα των χρόνων, διαβάζοντας σχετικά βιβλία, άρθρα, sites, αναλύσεις και απόψεις άλλων fans της σειράς. Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ είναι μία σειρά που θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, δεδομένου ότι ξεκίνησα να την παρακολουθώ ήδη από τον 2ο κύκλο στην Α' της προβολή από την ΥΕΝΕΔ το 1982 (σε ηλικία 6 ετών!!) - (και ενώ από τον 2ο κύκλο θυμόμουν ελάχιστα γεγονότα κυρίως από τα τελευταία επεισόδια και περίμενα μέχρι το 1993 για να ξαναδώ τη σειρά από την αρχή από το NEW CHANNEL, τον 3ο κύκλο (ΕΡΤ2, 1983) τον θυμόμουν πάρα πολύ καλά ήδη από τα πρώτα του επεισόδια)... Ξεκίνησα λοιπόν να βλέπω την σειρά στα "πολύ καλά" της και συνέχισα μαζί της μέχρι το τέλος (The Reunion, MEGA, 1992). Είναι για μένα επομένως η πρώτη σειρά (από Ελληνικές και ξένες) που παρακολούθησα φανατικά για τόοοσα πολλά χρόνια και από τις πιο αγαπημένες μου...

caprice είπε:
Σύμφωνα λοιπόν με όσα διάβασα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται όχι μόνο θέμα επιστροφής της Δυναστείας αλλά και συνέχειας τόσων κύκλων.
Δίκιο έχεις - απλά, ελπίζω μήπως και οι Shapiros στα γεράματα έβαλαν μυαλό...
 
Πίσω
Μπλουζα