Εγκλήματα στον ελληνικό κινηματογράφο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Αντιδράσεις
54.471
Ο ελληνικός κινηματογράφος είναι γεμάτος από πάρα πολλά εγκλήματα! Σε ταινίες αστυνομικές , περιπέτειες , κοινωνικές , ακόμα και σε ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα. Ποιο έγκλημα που είδατε σε ελληνική ταινία σας έπεισε περισσότερο; Ποια σκηνή ήταν η πιο καλογυρισμένη; Προσπάθησα να επιλέξω τα 9 καλύτερα και αφήνω το 10 στην επιλογή "Άλλο" γιατί το θέμα είναι σαφώς και εδώ ανεξάντλητο!

1. Μιχάλης Μανιάτης - Διονύσης Ξάνθος "Άγγελος"

17.jpg

Ο Μιχάλης Μανιάτης μαχαιρώνει τον Διονύση Ξάνθο στην ταινία "Άγγελος"

2. Νόρα Βαλσάμη - Χρήστος Ζορμπάς "Οι βάσεις και η Βασούλα"

15.jpg
16.jpg

Η Νόρα Βαλσάμη μαχαιρώνει με ψαλίδι τον Χρήστο Ζορμπά στην ταινία "Οι βάσεις και η Βασούλα"

3. Ζωή Λάσκαρη - Αλέκος Αλεξανδράκης "Ίλιγγος"

14.jpg
13.jpg

Η Ζωή Λάσκαρη μαχαιρώνει τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην ταινία "Ίλιγγος"

4. Ζωή Λάσκαρη - Νίκος Κούρκουλος "Κατήφορος"

12.jpg
11.jpg

Η Ζωή Λάσκαρη πυροβολεί τον Νίκο Κούρκουλο στην ταινία "Κατήφορος"

5. Αλίκη Βουγιουκλάκη - Σπύρος Καλογήρου "Η Μαρία της σιωπής"

9.jpg
10.jpg

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πυροβολεί τον Σπύρο Καλογήρου στην ταινία "Η Μαρία της σιωπής"

6. Αντώνης Αντωνίου "Παραγγελιά"

8.jpg
7.jpg

Ο Αντώνης Αντωνίου μαχαιρώνει κόσμο και κοσμάκη στην ταινία "Παραγγελιά"

7. Γιώργος Φούντας - Μελίνα Μερκούρη "Στέλλα"

6.jpg

Ο Γιώργος Φούντας μαχαιρώνει τη Μελίνα Μερκούρη στην ταινία "Στέλλα"

8. Σπύρος Καλογήρου - Ζωή Λάσκαρη "Στεφανία"

5.jpg
4.jpg

Ο Σπύρος Καλογήρου στραγγαλίζει τη Ζωή Λάσκαρη στην ταινία "Στεφανία"

9. Ανέστης Βλάχος - Έλλη Φωτίου "Ο φόβος"

3.jpg
2.jpg

Ο Ανέστης Βλάχος σκοτώνει την Έλλη Φωτίου στην ταινία "Ο φόβος"

10. Άλλο...

Ψηφισα το εγκλημα απο την "Παραγγελια".

Κατα την ταπεινη μου γνωμη...το πιο πειστικο

λογο οτι βασιζεται σε αληθινο γεγονος!

stayros είπε:
Ψηφισα το εγκλημα απο την "Παραγγελια".Κατα την ταπεινη μου γνωμη...το πιο πειστικο

λογο οτι βασιζεται σε αληθινο γεγονος!
Ενημερωτικά , σε αληθινό γεγονός βασίζεται και το έγκλημα της ταινίας "Αγγελος". Πραγματικά και εδώ νομίζω η επιλογή είναι πολύ δύσκολη στο να αποφασίσει κανείς... :xm:

Σε πραγματικο γεγονος βασιζεται και το εγκλημα στον Ιλιγγο, οταν η κορη της σταρ του Χολυγουντ, Lana Turner, σκοτωσε τον εραστη της μητερας της.

Και φυσικα ειναι αυτο που ψηφισα γιατι για αλλη μια φορα η Ζωη ειναι υπεροχη σε ολα!

Θα ακολουθήσω και γω το παράδειγμά σου Bambinella και θα ψηφίσω την Αλίκη στη Μαρία της σιωπής (γιατί και γω από την άλλη πιστεύω πως η Αλίκη είναι υπέροχη σε όλα... :D ). Βασικά είχα πολλούς ενδοιασμούς. Το έγκλημα στον "Αγγελο" πολύ σπλάτερ , στην "Παραγγελιά" πολύ καλογυρισμένη η σκηνή δε λέω...Συγκλονιστική σκηνή πιστεύω είναι και αυτή με τον Ανέστη Βλάχο και την Έλλη Φωτίου στον "Φόβο". Ψήφισα τελικά όμως τη "Μαρία της σιωπής" γιατί πιστεύω πως και οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές αλλά και μετά από τόσο ξύλο που έφαγε πιστεύω πως του άξιζε... :) Έγκλημα μεν , δίκαιο δε...

Ψηφίζω "Άλλο" !

Από "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο", ο Κούρκουλος κυνηγάει μετά από το φόνο του Αντύπα (Νότη Περγιάλη) τον εκτελεστή του (Χριστόφορος Ζήκας). Έχεις φορτώσει τόσο με το σκοτωμό του Αντύπα, που η όλη σκηνή του κυνηγητού με τα άλογα, το από αλόγου μαστίγωμα, το σύρσιμο μετά πίσω από το άλογο, και το πέταμα πάνω στο πτώμα του σακουλιού με τα λεφτά (Όποιος τα έδωσε αυτά, πείτε του ότι έδωσε πάρα πολύ λίγα γι αυτόν που σκοτώθηκε") νομίζω ότι κατατάσσει το συγκεκριμένο έγκλημα στα πλέον "λυτρωτικά" του ελληνικού κινηματογράφου. Ο θεατής κάνει ασυναίσθητα "Αααααχχχχ !", έχοντας δει και την εν ψυχρώ δολοφονία του Αντύπα προηγουμένως.

Η ταινία υπάρχει ολόκληρη, η σκηνή (μαζί με τη δολοφονία Αντύπα) από το 1:20:20 έως το 1:26:20

Ψηφίζω και εγώ τη Μαρία, είναι πολύ αγαπημένη μου ταινία της Αλίκης...Δεν είναι μόνο το ξύλο που τρώει αμέσως πριν όπως λες tony, είναι και ο βιασμός και η γενική συμπεριφορά του ''θύματος''...Η δε Αλίκη είναι συγκλονιστική. Σε ανάλογη σκηνή, αν η ηρωίδα μιλούσε κανονικά, θα ακούγαμε φωνές και ουρλιαχτά, όμως λόγω του ρόλου που απαιτεί την σιωπή της ηρωίδας, η Αλίκη τα λέει όλα με τις κινήσεις μα κυρίως με το βλέμμα της...Νομίζω είναι μια κορυφαία υποκριτική στιγμή της Αλίκης και παρόλο που είναι αδιαμφισβήτητο έγκλημα έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλίμα λόγω της συμπεριφοράς του βιαστή που όχι μόνο δεν κατακρίνουμε τη δολοφόνο αλλά μέσα από την πράξη της αυτή είναι σαν να επισφραγίζεται η ''αγιότητα'' της...Είναι σαν να χρεώνουμε στον ίδιο ακόμα και τη δολοφονία του λόγω του ότι την αναγκάζει να το κάνει

Ψήφισα την "Παραγγελιά" του Παύλου Τάσιου. Εκπληκτική η σκηνή του φονικού.

Άλλη μια δύσκολη επιλογή! Επέλεξα την ταινία ''Παραγγελιά'', βασισμένο σε αληθινό γεγονός, όλα ξεκίνησαν από μια παραγγελιά. Επίσης θα επέλεγα το έγκλημα από την ταινία ''Η Μαρία της σιωπής'' όπου η Αλίκη σκοτώνει το Σπύρο Καλογήρου και θα πρόσθετα και την ταινία ''Πανικός στα σχολεία'' όπου ο Γιάννης Βόγλης σκοτώνει τον Ανέστη Βλάχο.

ψηφισα την ταινια "η Μαρια της σιωπης" ,στην περιπτωση αυτη δικαιολογειται το εγκλημα αφου προηγηθηκε βιασμος σε βαρος ατομου με ειδικες ικανοτητες.Ωραια η ερμηνεια της Αλικης.

Η αρχική μου παρόρμηση ήταν να ψηφίσω την δολοφονία του Αντύπα στο χώμα βάφτηκε κόκκινο. Τελικά όμως ψήφησα τον Ίλιγγο λόγω της έκφρασης του Αλεξανδράκη :P

Ψήφιασα το έγκλημα στον Άγγελο ακριβώς γιατί ήταν σπλάτερ...κάτι που δεν το βλέπεις και πολύ συχνά στον ελληνικό κινηματογράφο

Ψήφησα την Παραγγελιά αλλά για να πω την αλήθεια όχι ακριβώς για το έγκλημα, αλλά γιατί είμαι σούπερ φαν γενικά της ταινίας.

Ποιό death και ατμόσφαιρα νομίζω δεν έχω ξαναδεί. Και η μουσική με τα ποιήματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλήτερα.

Έδωσα ψήφο στο "Μαρία της Σιωπής" καθώς η Αλίκη έδειχνε άκακη μέχρι που δεν το περίμενες ότι θα σκοτώσει τον Καλογήρου.

Πίσω
Μπλουζα